Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: USB Bluetooth adaptér MIA MA-730

Standardní USB Bluetooth adaptér MIA MA-730

Známá si přídila Bluetooth adaptér do USB MIA MA-730 a nějak se mi nedaří rozchodit přenos souborů mezi mobilem a PC. Podařilo se mi je jen spárovat, ale software pro správu kontaktů a přenos souborů mobil nevidí. Nemáte někdo zkušnosti s tímto adaptérem? Mobil je Nokia 6300.
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Standardní Re: USB Bluetooth adaptér MIA MA-730

Jakej ovladaci software ten modul pouziva? (widcomm, toshiba, bluesolei atd?)
    Predpokladam, ze pouziva Nokia PC Suite v posledni verzi a ma tedy telefon sparovany jak driverem BT, tak aplikaci PC Suite a nainstalovany prislusne porty, modemy atd...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Jakej ovladaci software ten modul pouziva? (widcomm, toshiba, bluesolei atd?)
    Predpokladam, ze pouziva Nokia PC Suite v posledni verzi a ma tedy telefon sparovany jak driverem BT, tak aplikaci PC Suite a nainstalovany prislusne porty, modemy atd...
    Když jsme u toho. Kolega ma MSI BT stick. Pod Vistama mu sice funguje, ale po brutálním laborování a to ještě má 5mb limit na přenos dat je tam bluesolei chip. Podle toho co jsem nasšel je potřeba zakoupit lepší verzi sw, ale za 30$. Ovladače jsou přímo ze stránek MSI, ale neliší se nicím od bluesolei. Jak to vyřešit? Kolega to vzdal a koupil raděj kabel, ale mě by zajímalo jestli to jde vyřešit. Sám mám ASUS BT a nikdy jsem nic takového neřešil ani o tom neslyšel.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Když jsme u toho. Kolega ma MSI BT stick. Pod Vistama mu sice funguje, ale po brutálním laborování a to ještě má 5mb limit na přenos dat je tam bluesolei chip. Podle toho co jsem nasšel je potřeba zakoupit lepší verzi sw, ale za 30$. Ovladače jsou přímo ze stránek MSI, ale neliší se nicím od bluesolei. Jak to vyřešit? Kolega to vzdal a koupil raděj kabel, ale mě by zajímalo jestli to jde vyřešit. Sám mám ASUS BT a nikdy jsem nic takového neřešil ani o tom neslyšel.
    Verze softwaru, ktera je prilozena vyrobcem k BT zarizeni by nemela byt omezena nijak (respektive rozhodne ne u dobreho vyrobce a rozhodne ne na limit prenostu dat, pro ktery je podobny BT USB urcen, jelikoz se zakoupenim BT zarizeni platis i licenci za software a BT technologii.
    Mam nekde v supliku BT od MSI i od Gigabytu, jeden pouziva Widcomm software a druhy myslim prave BlueSolei a drivery nijak omezeny nejsou.
    Jinak ve Vistach je pro dost BT chipu nativni driver a k beznemu spojeni s telefonem tedy neni treba nic instalovat a Widle si sami najdou BT RF chip a po nainstaleni driveru k telefonu to zpravidla funguje.
    Pokud nejaky vyrobce prodava BT USB s tim, ze dodava k produktu jen trial ci jinak omezeny soft na prenos, pak je na zvazeni, zda neco takoveho vubec kupovat, pri dnesnich cenach v radu par desetikorun max nekolik stovek si zakoupim BT USB, kde je kompletni a nicim neomezeny soft.
    Nicmene je mi divne, ze by k nekteremu BT USB adapteru dodavl nekdo driver, ktery je omezeny pro prenos dat, nicmene BT USB jiz dlouhou dobu nepouzivam, takze je to teoreticky mozne
    Jinak chipneni mylsim bluesolei, ale nejaky z typu BT RF, vetsinu beznych chipu jsopu proto schopny ovladat treba ovladace od Widcommu, Bluesolei, Toshiby atd, vetsinou se da vzdy najit neco, pod cim to bude spolehlice fungovat
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Software tam je od toho adaptéru. Jmenuje se to Handset Manager.
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Citace Původně odeslal Chuck Zobrazit příspěvek
    Software tam je od toho adaptéru. Jmenuje se to Handset Manager.
    A to je kompletni soft na spravu telefonu a mobilnich zarizeni ne? A drivery ciste pro hardware jsou rovnez soucasti programu nebo je to nejaka licencni verze nejake uvedene firmy? Jde o to rozlisit nejaky soft na spravu komunikace, ktzery jen vyuziva BT driver k prenosu dat a ciste softwarovy driver k HW. Ten predpokladam bude od nejake "renomovane" znacky, ktera disponuje licenci k BT chipu.

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Verze softwaru, ktera je prilozena vyrobcem k BT zarizeni by nemela byt omezena nijak (respektive rozhodne ne u dobreho vyrobce a rozhodne ne na limit prenostu dat, pro ktery je podobny BT USB urcen, jelikoz se zakoupenim BT zarizeni platis i licenci za software a BT technologii.
    Mam nekde v supliku BT od MSI i od Gigabytu, jeden pouziva Widcomm software a druhy myslim prave BlueSolei a drivery nijak omezeny nejsou.
    Jinak ve Vistach je pro dost BT chipu nativni driver a k beznemu spojeni s telefonem tedy neni treba nic instalovat a Widle si sami najdou BT RF chip a po nainstaleni driveru k telefonu to zpravidla funguje.
    Pokud nejaky vyrobce prodava BT USB s tim, ze dodava k produktu jen trial ci jinak omezeny soft na prenos, pak je na zvazeni, zda neco takoveho vubec kupovat, pri dnesnich cenach v radu par desetikorun max nekolik stovek si zakoupim BT USB, kde je kompletni a nicim neomezeny soft.
    Nicmene je mi divne, ze by k nekteremu BT USB adapteru dodavl nekdo driver, ktery je omezeny pro prenos dat, nicmene BT USB jiz dlouhou dobu nepouzivam, takze je to teoreticky mozne
    Jinak chipneni mylsim bluesolei, ale nejaky z typu BT RF, vetsinu beznych chipu jsopu proto schopny ovladat treba ovladace od Widcommu, Bluesolei, Toshiby atd, vetsinou se da vzdy najit neco, pod cim to bude spolehlice fungovat
    Me se to bohuzel nepodarilo s M$ ovladacema. Zustali mi veset 3 nezname zarizeni. Bohuzel rucne vnutit drivery se mi nepovedlo.
    Možná nebude tak uplně problém v MSI jako v M$. Bohužel je to pro uživatele hodně nepříjemné.
    Each BlueSoleil version is free downloaded from BlueSoleil.com, and it works. But if your Bluetooth device is not licensed with this version, BlueSoleil will run with 5M DATA limitation. If you want to use it with no limitation, please buy it through the online purchase system, which only takes a few minutes.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Je to software pro práci s mobilem a zvlášt drivery k tomu adaptéru. Zajímavý je že se při instalaci driveru musí zvolit typ mobilu... Stáhl jsem ten Nokia PC Suite a taky nejde, ale přes BT co mám integrovaný v notesu to jede. Ten soft a driver je napr zde http://global.mobileaction.com/downl...=1&modelID=719

No zkusmo jsem to stahl a je to skutecne nejaky jejich soft s integrovanym driverem pro tenhle chip, ja osobne bych to vyresil asi tak, ze bych se podival po internetu pro nejake posledni verzi widcommu ci bluesolei v jaksi plne verzi a nebo staci stahnout bluesolei a pouzivat ho i s omezenim 5MB prenosu, pokud denne nebude presouvat desitky fotek ci MP3, da se to vydrzet i s timhle omezenim.
    Nicmene pokud by se dalo zjistit, jakej RF chip ten bazmek pouziva, urcite by se daly sehnat i drivery.
    A Nokia PC Suite je trosku "nemotorna" zalezitost, (instalace zabirajici stovky MB, lehce line rozhrani) ale zvlada vsechny bezne operace, co se daji s mobilem pres BT nebo kabel delat, takze bych se pokusil ho zprovoznit, parve pres nejaky BT driver od jine strany. (zvlada jak widcomm, tak toshibu, tak microsofti a asi i jine)

Posledni verze (6.0.1.6200) mi obcas nechce najit telefon (sice ho otevre v pruzkumniku ale slozka je prazdna), verze 6.0.1.4900 jede perfektne (oba Widcomm). Nokia DataSuit na to nema vliv - neinstaluje ovladace pro "nezname zarizeni".
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Citace Původně odeslal .::Richmond::. Zobrazit příspěvek
    Posledni verze (6.0.1.6200) mi obcas nechce najit telefon (sice ho otevre v pruzkumniku ale slozka je prazdna), verze 6.0.1.4900 jede perfektne (oba Widcomm). Nokia DataSuit na to nema vliv - neinstaluje ovladace pro "nezname zarizeni".
    Ano samozrejme, doufam, ze jsem to napsal tak, ze je to k pochopeni, ze driver k BT chipu je jedna vec a obsluzny soft od Nokie, ktery instaluje vlastni drivery pro telefon je druha a oddelena vec
    Ja mam s widcommem taky dobre zkusenosti, dela vse co potrebuju a mam nejakou prahistorickou 4.xxx verzi od MSI. Toshibu mam zase u Dellu jako oficialni driver pro jejich chip a rovnez bez problemu.

Jeste doplnim ze na MSI BToes a Aligator mi tehdy pomohl programek "btwinitialupdate.exe" ktery z netu stahnul potrebne drivery a pak slo vsechno take bez problemu (WinXP 64-bit), nicmene vrele doporucuju si priplatit na standardni BT moduly obsahujici Widcomm - ty jsou opravdu bezproblemove vcetne stereo profilu.
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

No presne - nakup standartniho BT (tedy vybaveneho i funkcnimi drivery od zminenych firem) bych rovnez doporucil, jenze kdyz uz je koupenej jinej s podobnymi problemy, je tezke ho zahodit a nakoupit jinej i presto, ze je to dnes pardesetikorunova polozka

Vyzkousel bych proste ruzne trial drivery zminenych firem, zjistil bych, ktere jsou schopny s nim pracovat a pak bud sehnal soft nebo koupil soft
    Jine reseni ani prakticky neexistuje

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Je USB na desce K.O. nebo ne??
    Založil Luk(y)isek v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 16.05.2007, 10:57
  2. Problem s Bluetooth PCMCIA Billionton
    Založil tiktak v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 23.03.2007, 22:40
  3. Chrapciaci zvuk z USB zvukovky SB LIVE! 5.1 External
    Založil Hezo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1