Proto pisu at to necha pingat aspon hodku, to je jasny ze na 20ti paketech to muze byct nahoda. A to jak daleko pinga neresim, resim to, ze 300ms je na hranici pouzitelnosti pro hrani RPGcka, na FPS uz to rozhodne neni
Proto pisu at to necha pingat aspon hodku, to je jasny ze na 20ti paketech to muze byct nahoda. A to jak daleko pinga neresim, resim to, ze 300ms je na hranici pouzitelnosti pro hrani RPGcka, na FPS uz to rozhodne neni
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
pánové pánové
tahle adresa je na server kde bezi jakysi gamezone klient "GPGnet"
tam se pouze lide sejdou zalozi si hru a pak jiz hraji mezi sebou (server je pak kazda osoba, konektivita je mezi vsemi, protoze kdyz se nekdo odpoji hra bezi vesele dal. To ze ten gamezona klient je v USA je pak vec druha, ale vetsinou se hraje s EU hracema, protoze ty jsou vecer doma, v USA maj 3 hodinu odpoledne.
ČILI PING VŮBEC NEŘEŠTE.
stopl jsem to po 20 packetu protože se tam akorát objevilo to co se objevuje prostě jednou za nějaký čas (3 min např.). A může ten ping směřovat i na DNS adresu UPC.
Dneska jsem se bavil s jednim IT člověkem a ten mi řekl, že: muj router vysila MTU 1500 přičemž modem odešle jen těch 1492 (8 zbývajících je pak na routování) a tak to modem rozděluje na více packetů. Ovšem ono se to kupí kupí (něco jako buffers) až buffery přetečou - hodí to hlášku "vypršel časový limit žádosti, následně je tam veliký ping kolem 3000ms (při hře pak i 8000ms - včera odzkoušeno) a pak to zase jede než zas hrnec přeteče
Tzn já neřešim PING, já řeším to, že se můj router nedokáže domluvit s modemem, ačkoliv to ještě před měsícem šlo a router jsem měl od března. kde to po celou dobu co jej mám fungovalo.
A jinak - nechal jsem tenhle proces bežet při mé hře (cca 1,5hod) a bylo tam odesláno přes 6500 packetu - přijato pak o něco méně a to něco bylo asi 44 ztracených, což ve finále není ani 1%, ovšem při hře vás to shodí a nebo (pokud je to malý interval) to pouze zabrzdí celou hru i ostatním, ovšem to je velice nepříjemné protože pak se mnou nikdo nechce hrát, protože už vědí "jo to je ten co má problém s konektivitou"...
EDIT: ještě dodám.
DNES hodim celej router do factory settings a nastavím jej komplet znovu.
pokud ani to nepomuže - odnesu jej zpět do AGENu s tím že chci jinej, bo vrátit prachy nebo něco.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
mno, resime kam pingas, protoze to je pro overeni toho, jestli je problem nekde v siti docela klicovy, kdyz do toho tahas 5 dalsich sitia tohle to teda bez routeru nedela?stopl jsem to po 20 packetu protože se tam akorát objevilo to co se objevuje prostě jednou za nějaký čas (3 min např.). A může ten ping směřovat i na DNS adresu UPC.
pokud pingas s parametrem -f tak se nic nerozdeluje ...Dneska jsem se bavil s jednim IT člověkem a ten mi řekl, že: muj router vysila MTU 1500 přičemž modem odešle jen těch 1492 (8 zbývajících je pak na routování) a tak to modem rozděluje na více packetů. Ovšem ono se to kupí kupí (něco jako buffers) až buffery přetečou - hodí to hlášku "vypršel časový limit žádosti, následně je tam veliký ping kolem 3000ms (při hře pak i 8000ms - včera odzkoušeno) a pak to zase jede než zas hrnec přeteče![]()
1492 je platna hodnota pro PPPoE, ne pro UPC sit. tam plati 1500 presne (s cimkoliv jinym to nebude fungovat spravne). a 1472 je to 1472 byte data + 8byte icmp hlavicka + 20 byte ip hlavicka ...
v nastaveni modemu se pokud vim nic nemenilo. menilo se DHCP, takze je mozny, ze tvuj router dostava nejakou jinou konfiguraci a pak blbne. proto rikam, ze by to chtelo odzkouset s DDWRT/OpenWRT, nebo jinak hacklym routerem, aby se dalo analyzovat, co ten router dela.Tzn já neřešim PING, já řeším to, že se můj router nedokáže domluvit s modemem, ačkoliv to ještě před měsícem šlo a router jsem měl od března. kde to po celou dobu co jej mám fungovalo.
na to, aby to shodilo rozumnej herni protokol, by se muselo ztracet vic, nez jedno procento ...A jinak - nechal jsem tenhle proces bežet při mé hře (cca 1,5hod) a bylo tam odesláno přes 6500 packetu - přijato pak o něco méně a to něco bylo asi 44 ztracených, což ve finále není ani 1%, ovšem při hře vás to shodí a nebo (pokud je to malý interval) to pouze zabrzdí celou hru i ostatním, ovšem to je velice nepříjemné protože pak se mnou nikdo nechce hrát, protože už vědí "jo to je ten co má problém s konektivitou"...zkus, pripadne zkus jinej (klidne i starsi firmware)EDIT: ještě dodám.
DNES hodim celej router do factory settings a nastavím jej komplet znovu.
pokud ani to nepomuže - odnesu jej zpět do AGENu s tím že chci jinej, bo vrátit prachy nebo něco.
a pokud budes mit naladu si s tim hrat, tak zkus udelat wiresharekm dump ty herni komunikace a vystavit mi ho nekam na web ... mozna ze prijdem na to proc se to se*** a mozna taky ne ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Ahoj, pozoruju poslední 3 dny podobný problém.
Mám ADSL od TO2, splitter, modem Xavi 8122r a wifi router Asus WL500gP.
Na něj wifinou notes + síť cca 8 lidí, přes lan připojenej 1 počítač.
Začalo se to projevovat samo, bez jakýhokoliv zásahu z mé strany.
Nahodile narůstá latence do internetu, na seznam ze standartních cca 18ms
až na 3000, někdy to vytuhne úplně a pomůže až restart routeru, stane se to ale klidně během minuty zase.
Divný je, že jsem router vyměnil za WL530 a je to úplně stejný, z čeho předpokládám, že samotným routerem to nebude. Připadá mi to, jakoby se hádal ADSL modem s routrem.
Nejhorší je, že je to nepravidelný, zatím se mi nepodařilo odpozorovat nějakou spojitost s připojením některýho uživatele nebo čas, kdy se to stává.
Modem je nastavenej na routing a bridge, vypnutý DHCP do LAN, na routeru Static IP.
Na dvou AP je momentálně horší signál, u jednoho kolísá od -48 do -66 dB, u druhýho někdy až -74 dB. Obě dvě AP jsou Nanostationy2 v módu klient. Mohlo by tohle způsobovat problémy celý sítě ?
Nevím co s tím, jinej modem na vyzkoušení nemám.
Jak a co bych měl otestovat, abych našel, která krabice blbne ? Nevím si s tím rady, poraďte pls.
Naposledy upravil pety; 28.08.2008 v 10:15.
nerozumim tomu sice ale treba zkousel si vse odpojit a zapojit kabel primo do modemu a jen na jeden pc a vyzkouset jeslti to bude delat to same?
MB: ASUS p5Q pro, CPU: Core2 Duo E7200-taktuji(prozatím 410*9,5-3895MHz@1, RAM:2x2 Gb OCZ cl4 800mhz , ZDROJ: enermax liberty 525w, DISKY: 1*250gb+1*750gb samsung (SATA),CHLADIČ: Noctua NF-P12, Case: Thermaltake VI1000BNS M9+3x noctua nf-p12, win. Vista ultimate 64bit sp 1, monitor HP 22'' w2207h + asus 22'',myš: razer deathadder, kláva: Logitech ultra x premium, tv tuner analog+digital, repro Logitech 5.1/// SE P1i+4gbM2+GPS nokia /// nokia 6230i+512mb///NOKIA 6280///canon powershot SX100IS+4gb /// VW POLO 6N2 1,9SDi :)/// iPhone 16gb-2.2JB
jj, zkoušel, pokud jedu čistě přes modem, problém se nevyskytl, tzn. nic nevytuhne, pin skoro nekolísá - resp. ze 100 packetů byly tak 2 víc než 100ms, zbytek do 20 - ping na gateway ISP.
Teď zrovna to jede bez problémů i přez router, packetloss jen 1 z 500.
tohle zacina bejt hodne zajimavy, ze se tak zacly chovat dve naprosto rozdilny site ....
chtelo by to vycuchat provoz kterej jde mezi modemem a routerem a pak mezi modemem a isp v dobe, kdy to blbne ... jenze to je ponekud slozitejsi ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)