No...a je to tu zase Tak jsem "upgradoval" (xD) na P4 2,8GHz Prescott, 533MHz FSB, bez HT. A hle...opět tam je ta potvora. Dostanu se na plně stabilních 3,7GHz ale přez 3733MHz procesor nenaběhne. V Everestu je opět max. interní frekvence právě těch 3733MHz. Ale teď jsem trochu chytřejší. Na wikipedii jsem se dočetl o temných silách působících u výrobních linek které do procesorů vkládají jakýsi "bit výkonnostní selektivity" nebo kýho šlaka jak se tomu nadává (mělo to docela srozumitelnou zkratku) a ten úspěšně bojuje proti hajzlíkům jako sem já. Tím odděluje procesory nižší výkonnostní kategorie, včetně "odlehčených" od těch výkonnějšíh verzí. Díky tomu se procesory s jádrem Prescott na 533MHz FSB nikdy nestaly oveclockerovo touhou, i když by na to měly předpoklady (nízké FSB, takže např. můj cpu už při 800 fsb ukazuje hodnotu 4200MHz a ani nedomýšlím co by se tehdy dělo při oc fsb na třeba 1000MHz ) a vhodné jádro (naprosto stejné jako u 3,0GHz prescottu na 800 fsb). U procesorů na 800 fsb už tato vymoženost není, protože se nepočítalo s vyššími hodnotami FSB, a tím pádem desky neumožňovali větší OC. Autoři se ovšem přepočítali s verzí pro patice LGA, ale to je jiná historie