Taky se to obvykle musí pár minut nechat, aby se počítače našly, neni to tak že dáš restart a hned tam vše pak uvidíš sekundu po bootu, chvilku to trvá.
Taky neapomeň, že spousta firewallů tohle blokuje, tak je aspoň pro test vypni.
Mě se ale nejvíc osvědčilo sdílet přes připojení síťové jednotky. Dáš normálně v průzkumníkovi nástroje, připojit síťovou jednotku, tam napíšeš \\"název počítače"\"název sdílené položky\. Já takhle sdílim rovnou kořenový adresáře, tzn celej disk a pomocí síťový jednotky jsem ho měl na jinejch PC v podstatě také jako disk. takže adresa byla například: \\PC1\C\ a dej OK. Pak budeš mít v PC jakoby další disk, třeba Y nebo Z a tam uvidíš to co je v kořenovém adresáři sdílené položky. Pokud dáš adresu třeba \\PC1\C\fotky\doma\ tak uvidíš jen to. Je to naprosto hned a funguje to vždy pokud takový název počítače a jednotky v síti existuje a neni tam firewall co by to blokoval. Maximálně se tě to ještě může zeptat na heslo když tam u toho sdílení ňáké dáš.
Výhody to má takový že nemusíš čekat, i když se počítače normálně nevidí tak to obvykle funguje. Dále pak to funguje nezávisle na skupinách, jednou jsem měl 14 dní jeden počítač s jinou pracovní skupinou a nevšimnul jsem si toho.
Tohle používám už přes 10 let od dob windows 95, kdy jsem na síti ještě vůbec neměl TPC/IP protokol protože IPX byl rychlejší a jely tehdy přes něj všechny hry. TPC/IP jsem měl jen na internet a měl jsem napevno zakázané sdílení přes tento protokol. Časy se ale mění takže teď už jedu přes něj, ale funguje to pořád stejně dobře jak kdysi nezávisle na protokolu.