Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: HP DreamColor LP2480zx

Standardní HP DreamColor LP2480zx

HP uvádí do prodeje tenhle velmi zajímavý panel, disponuje např.:
    - 30-bit nativními barvami
    - LED podsvícením
    - HW kalibrací
    - snad kompletní sadou vstupů (2x DVI-I, HDMI, DisplayPort, s-video, YPbPr component, composite)

Specifikace výrobce: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs...-82164722.html
    Český článeček: http://www.cdr.cz/a/24569

Podle popisu to vypadá, že se HP pokusilo hodně dobrého z různých konkurenčních panelů sloučit do jednoho a dát vzniknout extrémně zajímavému profi panelu (ehm, až na design a svítící tlačítka, ale to snad půjde vypnout). Cena (list cca 42K s daní) je ve srovnání s tím, co umí, imho víc než slušná - kyselejší je trochu jen to, že v základním příslušenství není ani kalibrační sonda se sw ani stínítko, za obojí se připlácí (přičemž zvlášť bez prvního ztrácí ten panel smysl).

Tak doufám, že se k tomu brzy někdo zdejší dostane a uvidíme nějaký report.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní Re: HP DreamColor LP2480zx

| P67 + 2500K@silent |

Doporučuji přečíst toto:

http://www.pcw.cz/pcw.nsf/hardware/H...ijatelnou_cenu

To důležité je, že běžné grafické karty stejně 30 bitů neumí. Také ta cena uvedená v TZ HP je zřejmě omyl, na jejich českých stránkách ještě nedávno byla jiná* a vzhledem k tomu, že v USA je úvodní cena 3300 dolarů, u nás se to jistě dostane k 60tis.
    *Všiml jsem si, že ji upravili, ale podle mně české zastoupení neví, která bije, dost bych se divil, kdyby se najednou HP rozhodle, že bude prodávat monitory v USA a v Evropě bez tradiční "Evropské přirážky".

Také není skutečně jisté, že obrazovka bude IPS, jediný výrobce vyrábí IPS + LED a to NEC a jen pro sebe. A pokud to bude IPS, není známo, zda bude stejně vychytané, jako u NECu.

Jinak to ovšem vypadá nadějně, HP vyrábí dobré monitory, mohli by trochu zahýbat zastydlým evropským trhem s monitory pro náročné zákazníky
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Citace Původně odeslal Biges Zobrazit příspěvek
    To důležité je, že běžné grafické karty stejně 30 bitů neumí.
    30-bit (over DVI) umí jakákoliv aktuální FireGL (včetně totálního low-endu) a snad se nedá předpokládat, že by někdo provozoval profi panel na neprofi grafice? A pokud ano, tak výměna grafiky nebude bolestivá ...

Jinak ze současných panelů podporuje na vstupu 30-bit over DVI zřejmě jen 2180 SpectraView Reference, HPčko by tedy mělo být druhé.

Citace Původně odeslal Biges Zobrazit příspěvek
    Také není skutečně jisté, že obrazovka bude IPS, jediný výrobce vyrábí IPS + LED a to NEC a jen pro sebe. A pokud to bude IPS, není známo, zda bude stejně vychytané, jako u NECu.
    Brání něco kombinaci celkem libovolného panelu s libovolným podsvícením? Vždyť už dnes jsou běžně k dostání Samsungy s MVA+LED i S-PVA+LED a dokonce Viewsonicy s TN+LED (!).

Pokud je použitý konvenční panel, tak mi ale není jasné jedno - že se LED podsvícením dá zajistit široký gamut víme, ale v kontextu prohlášení o plně 30-bitovém zobrazení se skutečně jen podsvícením dá např. takhle radikálně navýšit počet stupňů gradace?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    30-bit (over DVI) umí jakákoliv aktuální FireGL (včetně totálního low-endu) a snad se nedá předpokládat, že by někdo provozoval profi panel na neprofi grafice? A pokud ano, tak výměna grafiky nebude bolestivá ...
    Á-ha. Echt jo, já o tom zase tolik nevím, jsem se řídil tím, co mi řekl můj monitorově-expertní kámoš

Brání něco kombinaci celkem libovolného panelu s libovolným podsvícením? Vždyť už dnes jsou běžně k dostání Samsungy s MVA+LED i S-PVA+LED a dokonce Viewsonicy s TN+LED (!).
    Asi nebrání, nicméně HP samo si to nesmontuje a není známo, že by v současné době Samsung kombinoval IPS a LED. Takže jen říkám, že je potřeba si počkat, až se první monitory dostanou někam na recenzování

Pokud je použitý konvenční panel, tak mi ale není jasné jedno - že se LED podsvícením dá zajistit široký gamut víme, ale v kontextu prohlášení o plně 30-bitovém zobrazení se skutečně jen podsvícením dá např. takhle radikálně navýšit počet stupňů gradace?
    Přesně tohle mne také napadlo. Hm... co tak čtu, tak LCD panely, alespoň některé, i dříve uměly zobrazit mnohem více barev, jenže prostě zářivky, jako podsvětlení, neuměly dodat světlo o dostatečně širokém spektru. Takže když se tam přidá LED, popřípadě speciální zářivky (a více?), tak by to jít mělo. Uf, uf.

Tak mne napadá, že už by možná udělali lépe, kdyby vydali 26" monitor. Já sám jsem si na svůj 26" (ehm, 25,5") docela zvykl.
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Osobne po tomto panelu pokukuju uz nejakou dobu, ale nedari se mi na nej narazit. Problem je, ze bez profi grafiky podporujici 10bit, nema nai recenzent sanci jej poradne prozkouset, takze to bude celkem problem. Dost veci ze specifikaci mi prijde jako PR zvasty, ktere mi k plne profi monitoru nesedi. Navic ony rozpory v kontrastu/black-level, kdy v oficialnim datasheet pdf se pise 0.05cd pri min. white luminance, ktere je ovsem 40cd, coz naznacuje 1:800 a tedy typicke pro IPS panely. Kdezto v clanku z odkazu vyse se pise 0.05cd pri 50cd. At tak ci tak je to rozhodne daleko do profi CRT, ktere mely kolem 0.02cd pri 75cd. Takze ty jejich reci o srovnani BlackLevel s CRT, jsou zas jenom vymysly. A co se tyce sondy a software, tak jsem opravdu zvedavy, jak maji reseny software na HW kalibraci, ktery je u techto monitoru celkem zasadni.
    Naposledy upravil Haste; 19.06.2008 v 19:50.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
    Osobne po tomto panelu pokukuju uz nejakou dobu, ale nedari se mi na nej narazit. Problem je, ze bez profi grafiky podporujici 10bit, nema nai recenzent sanci jej poradne prozkouset, takze to bude celkem problem. Dost veci ze specifikaci mi prijde jako PR zvasty, ktere mi k plne profi monitoru nesedi. Navic ony rozpory v kontrastu/black-level, kdy v oficialnim datasheet pdf se pise 0.05cd pri min. white luminance, ktere je ovsem 40cd, coz naznacuje 1:800 a tedy typicke pro IPS panely. Kdezto v clanku z odkazu vyse se pise 0.05cd pri 50cd. At tak ci tak je to rozhodne daleko do profi CRT, ktere mely kolem 0.02cd pri 75cd. Takze ty jejich reci o srovnani BlackLevel s CRT, jsou zas jenom vymysly. A co se tyce sondy a software, tak jsem opravdu zvedavy, jak maji reseny software na HW kalibraci, ktery je u techto monitoru celkem zasadni.
    Njn, tak to holt bývá, že lidé v pobočkách HP zatím asi přesně nevědí, co ten monitor bude nabízet.
    Bude sice mít LED podsvícení, na druhou stranu to bude stále IPS panel se všemi svými přednostmi a něco málo nedostatky, mezi něž patří právě slabší černá. Prostě jsou stále oblasti, kde LCD na CRT nestačí, to vyřeší až OLED.
    Pokud někdo nemusí mít nezbytně nutně co nejvíce barev a chce přitom IPSko, má možnost sáhnout po levnější variantě. Samozřejmě záleží dost také na tom, jaká nastavení ten který model nabízí. Věřím, že HP v tomto oheldu nezklame, na druhou stranu si myslím, že monitor bude dost drahý, tak 2x proti třeba NEC LCD2690WUXi.
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

(ehm, až na design a svítící tlačítka, ale to snad půjde vypnout)
    Moje obyč HP má vypínání led na power buttonu, tak to snad dají i na tohle.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Doba trochu pokrocila, tak se ptam, zda uz jej nekdo mel moznost videt? Rozhodne je to celkem unikat a informaci neni nikdy dost. Recenze na takovem SVH od pana Kovace se celkem jiste nedockame, tak se nekdo ozvete

Jedna minirecenze.

EDIT: Da se koupit i za 34 tisic s dani, tak by ho mohl nejaky nadsenec zkusit Snad to zase nebudu ja
    Naposledy upravil Haste; 17.08.2008 v 22:35.
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Doba trochu pokrocila, tak se ptam, zda uz jej nekdo mel moznost videt? Rozhodne je to celkem unikat a informaci neni nikdy dost. Recenze na takovem SVH od pana Kovace se celkem jiste nedockame, tak se nekdo ozvete

Jedna minirecenze.

EDIT: Da se koupit i za 34 tisic s dani, tak by ho mohl nejaky nadsenec zkusit Snad to zase nebudu ja
    Já jsem ho doma měl.
    Velmi hezký obraz, evidentně má polarizační filtr, protože při pohledu ze strany to nevytváří bílý nádech typický pro S-IPS bez filtru.
    Naneštěstí jsem neměl možnost otestovat barvy, protože jsem k němu neměl speciální kalibrační sondu a běžnou to není možné testovat. Pokud by mi ho HP půjčilo znovu i se sondou, napíšu recenzi.

Moje postřehy jsem napsal sem:
    http://hardforum.com/showthread.php?t=1325398

Je to anglicky, ale reagovat můžete i do tohoto vlákna česky

Mohu ale říci, že za tu cenu je to bezkonkurenční, zvláště pokud skutečně využijete barevnou šířku, tak se Eizo i Samsung může jít se svými předraženými LED monitory bodnout.
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Bez sondy je takový panel "k ničemu". Víte někdo, co je zač sonda, kterou k tomu HP nabízí?

Bez sondy je takový panel "k ničemu". Víte někdo, co je zač sonda, kterou k tomu HP nabízí?
    Nevím, ale včera jsem četl, že bude k dostání do konce srpna pod 4K. Hádám, že půjde pro LED monitory upravenou Eye-One iDisplay 2, což jsou snad nakonec všechny sondy dodávané k monitorům
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

K nicemu bez sondy neni. Tyto monitory jsou jako EIZO monitory KALIBROVANE uz z vyroby!!! Dalsi naprosto revolucni vec je RGB LED podsviceni, kdy pri zmene profilu(napr. na sRGB) se zmeni primo PODSVETLENI. Takze dostanete naprosto PRESNY a NAKALIBROVANY monitor na kazdy z podporovanych profilu jednim stlacenim tlacitka !!! Tomuto, diky "zastaralemu" CCFL podsvetleni, nemuze konkurovat ani CG241W a je to zasadni duvod, proc o nem vazne uvazuju. Je to profi monitor dovedeny k dokonalosti a za VELMI rozumnou cenu

Takze jedinou otazkou je kalibracni software a homogenita. Ta u dnesnich LED monitoru neni niktera vyjimecna a muze ho srazit dolu. Uz podle obrazku Bigese je videt, ze to na profi monitor neni az tak dobre, ale chtelo by to videt s delsi expozici(nebo primo merenim), at vyniknou any chyby.

K nicemu bez sondy neni. Tyto monitory jsou jako EIZO monitory KALIBROVANE uz z vyroby!!!
    No, mohli bychom podiskutovat, jak přesná je v reálu asi kalibrace bez grafické karty ... Jinak pokud jsem správně vyrozuměl, tak nemálo parametrů není možné uživatelsky měnit bez procesu kalibrace (jsou součástí profilu) a to je bez sondy trochu problém ...

Dalsi naprosto revolucni vec je RGB LED podsviceni, kdy pri zmene profilu(napr. na sRGB) se zmeni primo PODSVETLENI. Takze dostanete naprosto PRESNY a NAKALIBROVANY monitor na kazdy z podporovanych profilu jednim stlacenim tlacitka !!!
    Revoluce? Takhle fungují všechny Samsungy z XL řady. Předpokládám, že HP to bude mít líp promáklé, takže evoluce snad, revoluce těžko.

No, mohli bychom podiskutovat, jak přesná je v reálu asi kalibrace bez grafické karty...
    U DVI (pokud karty dodrzuji standardy) je naprosto presny vysledek kalibrace na vsech techto grafikach.

Jinak pokud jsem správně vyrozuměl, tak nemálo parametrů není možné uživatelsky měnit bez procesu kalibrace (jsou součástí profilu) a to je bez sondy trochu problém ...
    V cem je ten problem? Zadny tu nevidim Co je podle tebe potreba menit? Mas sRGB profil, tak jedine, co muzes u LCD realne menit, je intensita podsvetleni... tj. jas. Nic vic ani menit nemuzes. Potom by ses totiz dostal mimo sRGB. Tudiz (za predpokladu, ze tovarni kalibrace je spravna) potrebujes sondu jen na rekalibraci po zmene vlastnosti (po nekolika mesicich), pripadne na vytvoreni uzivatelskeho profilu(tiskarna, ci jine vystupni zarizeni).

Revoluce? Takhle fungují všechny Samsungy z XL řady. Předpokládám, že HP to bude mít líp promáklé, takže evoluce snad, revoluce těžko.
    Puvodne jsem mel za to, ze XL maji pouze white LED podsviceni. Tj. jeden typ LED diod s jistou fixni frekvenci. Pokud ma RGB LED, potom jde pouze o evoluci.
    Naposledy upravil Haste; 20.08.2008 v 01:16.

U DVI (pokud karty dodrzuji standardy) je naprosto presny vysledek kalibrace na vsech techto grafikach.
    K tomuhle můžu říct jen - teorie, v praxi je to jinak, alespoň v mé praxi.

V cem je ten problem? Zadny tu nevidim
    Neříkám, že ten problém je, ale že může být - nemůžu hodnotit něco, co jsem neměl v ruce ... Vycházím jen ze zkušenosti (jinak problémy tam budou, první perfektní panel to nebude).

Puvodne jsem mel za to, ze XL maji pouze white LED podsviceni. Tj. jeden typ LED diod s jistou fixni frekvenci. Pokud ma RGB LED, potom jde pouze o evoluci.
    Ne, jsou to single-module RGB LEDky a kalibrace/emulace/přepínání HW profilů funguje (na základní úrovni, jak čtu v popisech HP) stejným způsobem.

Lidi, uvědomte si konečně, že Samsungy mají obyčejné S-PVA penely, které se bez ohledu na kvalitu podsvícení nemohou rovnat kvalitě nejnovějších IPS panelů, zvláště když jsou s polarizérem.

Jinak souhlasím s tím, že LP2480zx se u nás prodává za velmi rozumnou cenu, dokonce se ho rozhodně nevyplatí kupovat v zahraničí tak, jak je to s většinou jiné elektroniky

Jen škoda, že to není 25,5" monitor (26", ehm), už jsem si zvykl na svůj o málo větší NEC
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

No, když je o tom řeč, tak XL20 rozhodně nemá S-PVA, ale A-MVA. Dál k tomu ani nechci nic říkat, tady nejde a nešlo o žádné porovnávání panelů, ale o technologii podsvícení.

Celkem mě zajímá, jaký konkrétní panel je použitý v tomhle HPčku.

A tohle má být podle označení kalibrační kit: http://www.arp.com/b2c_arp/b2c/mainF...283000)5283050 to mě fakt zajímá, co je to zač (aneb stínítko je dražší a nevypadá to na nahodilou chybu).

Naprosto nechapu vyznam, proc ukazovat nejaky zapadly shop, kdyz je to na oficialnich strankach HP.

HP LCD Hood Kit (stinitko) 2049,- bez DPH.
    HP DreamColor Advanced Profiling Solution (kalibracni sada) 5162,- Kč bez DPH.

A co se panelu tyce, tak bych byl taky zvedavy na vyrobce. IPSka se totiz daji delat dobre, ale i spatne a bez poradne elektroniky dokazou byt hodne nestabilni(kmity, shiftovani atd.).

Protože na západ od našich hranic není cena 70-80 EUR nic neobvyklého, proč asi ... Zkus nějaké vyhledávače a uvidíš, kolik takových shopů je.

Jinak pokud je ten monitor reálně v prodeji a u toho kalibračního kitu svítí často nahlášená dostupnost 2/1/2009 (a skladem není nikde), tak už fakt nechápu ...

Protože na západ od našich hranic není cena 70-80 EUR nic neobvyklého, proč asi ... Zkus nějaké vyhledávače a uvidíš, kolik takových shopů je.
    Nikdo se nebavi o cene, ale o pomeru vuci stinitku:"to mě fakt zajímá, co je to zač (aneb stínítko je dražší a nevypadá to na nahodilou chybu)." Ze je oficialni HP predrazeny je naprosto jasne a normalni, ale pomer cen stinitko/kit musi byt priblizne stejny jako na HP. Realne stoji stinitko kolem 1500Kc s dani a onen kalibracni kit kolem 4300 s dani. Rozhodne neni levnejsi nez stinitko, takze ten web to ma jasne spatne.

Místo zbytečných řečí sis to mohl nasypat do vyhledávačů a měli jsme o post míň. Mě to překvapilo a tak jsem nebyl líný a ověřil si to dobře na 10 největších vyhledávačích pro DE/AT/CH a proto vím dost dobře, co jsem napsal. A rozhodně je v nabídce desítek e-shopů kalibrační sada levnější než stínítko a když se jen pokusíš, tak jí snadno najdeš pod EUR 65, což se ti u stínítka těžko podaří, to je snad vždy minimálně o pár eur dražší. Stačí?

Tak to ti preji hodne stesti s kalibracni sadou za 1500Kc, jejiz cena je realne 4000Kc+ (Jestli ji za tu cenu sezenes a bude ti fungovat s 2480zx)

Tak to ti preji hodne stesti s kalibracni sadou za 1500Kc, jejiz cena je realne 4000Kc+ (Jestli ji za tu cenu sezenes a bude ti fungovat s 2480zx)
    Myslím, že jan555 mluví o té samé kalibrační sadě od HP která se již před delší dobou objevila ve více zahraničních on-line obchodem za jím zmíněnou cenu. Je ovšem otázkou, na základě čeho tam ty obchody cenu stanovily, zvláště když se beztak jednalo o cenu aktuálně nedostupného zboží Tak každopádně si počkáme, až se to bude dát skutečně koupit.
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

Ahoj,

tak vzhledem k tomu, že posledně koupený model od NECu (2690WUXi) mě bohužel zklamal po stránce rovnoměrnosti podsvícení, tak jsem nakonec vybral HP DreamColor 2480zx. Moc praktických informací nebylo k dosáhnutí až na tři zahraniční review, kde tento monitor růžově vychválili, takže na jednu stranu byla koupě bez praktických zkušeností sázkou do loterie.

Panel je osazen obrazovkou H-IPS, která obsahuje stejně jako NEC polarizátor na eliminaci bílého nádechu při pohledu ze stran. LED podsvícení je samozřejmostí, stejně jako vysoká konektivita v podobě 2x DVI, HDMI portu v1.3, Display portu a USB rozbočovače se čtyřmi USB 2.0 a nakonec výborné polohování včetně funkce Pivot.

Po prvotním otevření krabice směroval pohled na přibalenou kabeláž, s kterou HP nešetřil. V balení naleznete kabely 1x DVI-DVI, 1x DVI-VGA, 1x HDMI, 1x Display Port, 1x USB kabel A-A, 1x USB kabel A-B. Po vyložení kabeláže mířil pohled na robustní samostatný stojan a nakonec na dně krabice byl onen LCD monitor.

Monitor se na stojan nasouvá z vrchní strany, kdy po doražení se ukotví. Polohování je na vysoké úrovni, především v otáčení panelu ve stojanu, sklopení o 5st a výšková nastavitelnost je velmi rozdílná. Monitor jde snížit skoro až na doraz samotného stojanu, kde se automaticky pomocí pojistky zajistí a bez jejího stlačení nejde monitor polohovat výš. Monitor taktéž je vybaven PIVOT funkcí.

Co se týče obrazu, nemám k dispozici žádné měřáky a v odbornosti posuzování obrazu Vám toho moc neřeknu, takže ze mě dostanete jen subjektivní dojmy, jak je prostě vidím a cítím. Pro odborné posouzení si jistě nějakou tu recenzi najdete. Samotný obraz je prostě vskutku brilantní, po prvním zapnutí jsem byl nadšen. Podsvícení, které jsem u NECu zkritizoval, je zde naprosto vzorové, kdy ve tmě jsem pouhým okem nenašel na černém pozadí žádné neduhy nebo rozdíly. Černé podání je na vysoké úrovni, kdy při pozorování filmu je velmi těžké zaregistrovat jiný odstín černé na spodním a horním okraji. U mého modelu nebyl žádný vadný pixel. Čitelnost textu a ostrost je na vynikající úrovni. OSD menu je nabouchané různými fičurami od těch obecných až po netradiční. Tlačítka obsažená na monitoru jsou při stisku zeleně podsvícena a při chvíli nečinnosti podsvícení pohasne. Intenzitu podsvícení tlačítek je možné změnit pomocí tří voleb intenzit nebo ho úplně vypnout. Další pohodlnou vlastností, která Vám usnadňuje pohyb v OSD menu, je zobrazení informačních OSD polí vedle samotných tlačítek, takže v případě změny nastavení v horších světelných podmínkách tato funkce přijde vhod, taktéž ji lze samozřejmě vypnout. Mezi obvyklá nestavení bych vyjmenoval změnu barevného prostoru, rozsahu jasu, který je udáván v cd2 a jeho rozsah je od velmi pěkných 40cd2 až do 250cd2, kdy při 40cd je při vě tmě svítivost velmi malá, ale kontrast a reprodukce barev je na vynikající úrovni. Dále nesmím opomenout nastavení černého bodu a teploty barev, nastavení oblíbené položky na horké tlačítko v OSD, PIP funkce, změnu režimu rozlišení, úsporné režimy, časovač vypnutí a dalších mnoho funkcí.

Monitor taktéž obsahuje stejně jako levnější modely zobrazení údajů o rozlišení a použitém barevném prostoru při zapnutí či změně rozlišení, zde je navíc doplněn údaj o kalibraci, kdy byl monitor naposledy kalibrován a zda je doporučeno provést kalibraci. V případě, že monitor chcete kalibrovat, je potřeba zakoupit kalibrační sondu z originálního příslušenství HP (č. KZ300AA), kde pomocí této sondy a příslušného dodávaného softwaru dosáhnete věrnějších výsledků. Co se týče přednastavených barevných režimů, především sRGB a AdobeRGB, výrobce si dal velmi záležet už na tovární kalibraci. Při zvolení barevného režimů Vám OSD zahlásí, že profil je kalibrován a je potřeba 30min vyčkat na docílení správné teploty. Pokud ručně změníte hodnoty (jas nebo úroveň černé), OSD varuje, že profil není kalibrován. Ve spojení s dodávanou aplikací k monitoru můžete softwarově měnit barevné režimy a hodnoty monitoru, kde u každého je uveden údaj, zda se jedná o kalibrovaný/nekalibrovaný profil. V aplikaci je také možno sledovat aktuální teplotu podsvícení monitoru.

Byl jsem zvědav, jak si monitor povede ve hrách. Vyzkoušel jsem prozatím hry Battlefield 2 online, COD4 online a Crysis. Za celou dobu jsem nezpozoroval žádné mazání, duchy či jiné neduhy, které mé oko dokáže postřehnout. Nejsem ale hardcore hráč, takže moje měřítko posuzování může být proti zkušenému hráči jiné či tolerantnější, ale věřím, že mě oči neklamou

Před týdnem mi dorazila kalibrační sonda HP KZ300AA. Jedná se o sondu z dílny X-Rite, Eye One Display 2, která má na bříšku logo HP DreamColor a ve spodu Eye One Display by X-Rite. Dodávaný software je uzpůsobený přímo pro HP LP2480zx, nicméně je možnost vybrat i jiný typ LCD panelu nebo LCD panel notebooku. V nastavení je možné pojmenovat si profil, dále nastavit bílý bod (D50/D55/D65/Custom), režim barev (sRGB/aRGB/Rec.601/sRGB/Rec.709/DCI-P3/ případně custom), jas od 40-250cd a nastavit gammu. Při výběru jiného LCD je možné měřit okolní světlo pomocí spodní krytky kalibrační sondy.

Abych to něčím mohl zakončit a shrnout, tak HP zařadilo na trh LCD, které dokázalo vytáhnout maximum ze všech kritérií, počínaje perfektním obrazem, věrností barev, LED podsvícením, mnohostrannou konektivitou, konče decentní ergonomií a výborným polohováním.
    Naposledy upravil Slimák; 15.09.2008 v 12:29.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 22" LCD: HP w2207h vs. Lenovo L220x ??
    Založil Connor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 25.03.2008, 22:40
  2. samsung 226BW - HP w2207
    Založil shotocan v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 05.02.2008, 20:39
  3. HP LJ 2605, instalace, problem
    Založil Octopuss v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.01.2008, 01:06
  4. Postoj firmy HP