Výsledky 1 až 25 z 85

Téma: Sigma SD14

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sigma SD14

Sám mám s SD14 velmi malé praktické zkušenosti, s SD9/SD10 větší a dost jsem toho četl, slyšel a viděl. Myslím, že tvůj popis a pojmenování jednotlivých řekněme specifik je velmi zajímavé a co víc, domnívám se, že netradičně objektivní. SD14 je subjektivně najisto nejspecifičtějším tělem na trhu a byť pro většinu lidí tohle nemá praktické uplatnění, pro některé jsi vytvořil velmi hodnotný materiál. Takže bych jen řekl, že sám jsem si to se zájmem přečetl a takovému postu nezbývá než zatleskat.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Ty problémy s červenou atd. mě ani tak nepálí (jestli 1% fotek ovlivní do takové míry, že se to nedá při konverzi z RAW nějak vyřešit, tak je to moc), ale zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak se používá plný manuál (naštěstí ho nepotřebuju, protože s M42 fotím na prioritu času a se 17-70 na prioritu clony) a nebo proč když chci přepnout vyvážení bílé z jasného počasí na automatiku, se musím proklikat všemi ostatními typy vyvážení bílé, než se tam dostanu - totéž ISO - pokud mám nastaveno 200 a chci 100, musím projít 400, 800, 1600, 50 a až pak 100. Stále doufám, že přijdu na nějaký trojhmat, který se lze i vracet, ale v návodu jsem na to nenarazil...

Každopádně pokud SD15 krom modré oblohy (očekává se, že barevně na tom bude jako DP1) vyřeší ještě alespoň jeden z problémů (červenou, zelené odlesky, šum, více "friendly" ovládání) a bude kompaktibilní s SD14 (baterie, grip...), tak do ní asi půjdu. Na foveon se zvyká ku*evsky rychle.

Teď mě ještě napadá, že jsem v seznamu nezmínil podivné měření expozice s manuálními skly. Měří mimo (přeexpozice o 3 a více EV), ale pokud nastavím kompenzaci na -2EV a fotím s prioritou času, dá se podle dopočtené clony dobře odhadnout, jaký čas je třeba nastavit. (prostě je třeba nastavit takový čas, aby se zobrazovala clona f/2.2 nebo f/2.5 a funguje to. U světlých skel na plnou díru i méně, při zaclonění nad f/8 i více). Asi to zní šíleně, ale v mnoha případech se tím trefím přesněji, než co zvládne funkční automatika s AF sklem.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Podle francouzského časopisu Réponses Photo je SD15 na cestě - stejný snímač a tělo, nový procesor "True II".
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Tohle je zajímavé - Leica R bajonet pro SD14 za $180:

Some argue that it is pointless to use Leica lenses on DSLR's, since their super-high resolution is lost on low-resolution sensors. A 120 lp/mm Leica lens seems to them like overkill for most conventional DSLR ,which can barely reach 40-50 lp/mm .

This is not so for Sigma cameras!! Serious studies on Foveon sensor capabilities report, that , even though their Spatial Sampling Frequency ( Pixel Spacing) is 127.53 pixels / mm , their EFFECTIVE resolution reaches 132 pixels PER MM , that is far above its Nyquist frequency (1/2*pixel spacing) , with no limiting Moire.

This is the kind of resolving power Leica lenses are famous for.

A match made in Heaven.
    odkazy na galerie a další detaily jsou v prezentaci na ebai:

http://tinyurl.com/45ng7e

Jdeš do něj?
    Skel je koukám dost a za lidové ceny
    http://members.aol.com/dcolucci/b.htm
    Naposledy upravil Sinpa; 10.10.2008 v 12:20.

Výhledově možná, obzvlášť pokud by mi to umožnilo na Sigmu dostat nějaké kvalitní sklo pod 20mm. Teoreticky to zní zajímavě, sortiment leicy neznám, na praxi se těším, ale ceny skel se obávám

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. M42 objektivy - zkušenosti a praxe
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 170
    Poslední příspěvek: 10.02.2014, 22:32
  2. Nové objektivy Sigma pro 35mm/full-frame zrcadla
    Založil no-X v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 80
    Poslední příspěvek: 03.12.2010, 14:08
  3. Sigma DP1: kompakt + Foveon X3
    Založil no-X v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 117