Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: bezpecnost u wifi

Standardní bezpecnost u wifi

Mam v tom trocha chaos, nedavno som sa docital, ze u wifi sa daju hacknut vsetky ochrany (mac filter, wep ....) a ucinna je v dnesnej dobe len WPA2.
    Cital som, ze WPA2 je norma 802.11i.
    Chcem si kupit mini PCI kartu RouterBOARD R52H a v specifikacii karty sa pise
    Štandardy : IEEE802.11a, IEEE802.11b, IEEE802.11g
    ale u polozky Security: (je aj WPA2)
    Hardware-based 64/128 bit WEP, TKIP a AES-CCM enkrypcia, WPA, WPA2, 802.1x
    Ako to vlastne je, chcel by som siet zabezpecit proti akemukolvek nepovolenemu pristupu

Standardní Re: bezpecnost u wifi

ty standardy, cos vypsal (IEEE802.11a, b, g) jsou standardy na přenos. standard 802.11i se týká zabezpečení a obsahuje ve specifikaci právě i WPA2.
    jinak já mám WLAN zabezpečenou WPA2-PreShared Key (AES, samozřejmě s dlouhym heslem) + MAC adress control.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Já mám wifinu zajištěnou jen WPE a MAC filtrem, protože s WPA2 jsem měl já (a jeden user) problém s rychlostí spojení... (možná za to WPA2 nemůže, signál za stromy slábne... ale to se nedá nic dělat).
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Connor: a co starší WPA? to taky jelo pomalu? WEP se už imo nedá pokládat za zabezpečení, údajně se to dá prolomit do minuty
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    Connor: a co starší WPA? to taky jelo pomalu? WEP se už imo nedá pokládat za zabezpečení, údajně se to dá prolomit do minuty
    Jo, i starší WPA jede pomalu až vůbec... jestli chce někdo před domem na ulici brousit na můj účet, tak ať si to užije, to mi neva (zatím) a dál se nedostane... signál nevylepším, protože k routeru (ZyXEL) nejde připojit externí anténa, ale to zatím neva.... jen nesmí moc hustě chumelit nebo se stromy příliš rozrůst.

Sorry za off topic.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

Citace Původně odeslal jany+ Zobrazit příspěvek
    ... v specifikacii karty sa pise
    Štandardy : IEEE802.11a, IEEE802.11b, IEEE802.11g
    Tohle jsou (jak už řekl JajKey) standardy pro přenos dat. "a" je 5Ghz až 54Mbit, "b" je 2.4Ghz do 11Mbit a "g" je 2.4Ghz až 54Mbit
    Citace Původně odeslal jany+ Zobrazit příspěvek
    ale u polozky Security: (je aj WPA2)
    Hardware-based 64/128 bit WEP, TKIP a AES-CCM enkrypcia, WPA, WPA2, 802.1x
    Tohle jsou druhy zabezpečení které karta umí hardwarově zpracovat. Tj. umí WPA2. Jiná zabezpečení (myslim teda že ani jiný nejsou ale kdyby byly) by se musely dělat softwarově.

Pokud by si chtěl 100% síť zabezpečit musíš ji leda vypnout. Nabourat lze dneska všechno. WPA2 je však velmi rozumný kompromis. Jen tak lehce se obejít nedá.
    The Cake is a SPY!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. domaci sit wifi -> wifi
    Založil kudykam v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 25.02.2008, 10:23
  2. Konflig wifi karet?! :(
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 19.05.2007, 18:36
  3. Problem s instalaci ovladace pro Wifi intel 2915abg
    Založil tiktak v sekci fóra Síťové komponenty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.01.2006, 19:26
  4. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  5. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52

Pravidla přispívání