potřeboval bych trochu poradit:
stavěl jsem kámošovi komp - AMD X2 4450e, gigabyte GA-MA78G-DS3H, 2x 1024 ddr800 zeppelin, WD 320gb AAKS a DVDRW asus 2014.
složil jsem to, připojil monitor, zkusil spustit a nic. po chvilce laborování jsem zjistil, že bez připojeného monitoru (obyč VGA vstup) to najede, s připojeným monitorem vůbec ne (má nějaký starý monitor ještě snad z 1992. s mojím to potom nastartuje normálně přes VGA, ale stejně to není nic platné, viz dále).
tak jsem tedy zkusil připojit monitor za chodu a objevila se tam ta bootovací gigabyte obrazovka. tu sekci bootování, kde se vypisuje CPU, ram, ide/sata zařízení apod. to ale nějak záhadně přeskočilo a šlo to hned do další části, jak se vypisují PCI směrnice či co to je. skončilo to u DMI POOL... z cd se mi asi napotřetí pokus povedlo nabootovat do instalace winXP, tam to ale nakonec zatuhlo, když jsem chtěl kouskovat HDD - prostě vůbec to nereagovala na klávesnici (instalačka byla upravena i na sata ovladače). takže restart a od té doby jsem se už k tomu bootování woken ani nedostal - prostě to to cd odmítá vzít na vědomí.
nejdivnější ale je, že to prostě úplně přeskočí ten úvodní výpis CPU a spol. netuší někdo co s tím nebo kde by mohla být chyba? díval jsem se na stránky s biosem, ale už ta základní verze by měla podporovat i tu X2 4450e, tak nveím, kde by ještě to mohlo skřípat...