Tak jsem si koupil toho 19" acera al922. Podsviceni rovnomerne. Rozliseni 1280x1024@60Hz idealni.
Na zacatku sok jak svina. Na monitoru tak 50 vadnej cernejch pixelu - vyresilo se setrenim prachovkou. Zustal jen jeden cernejale ten preziju.
Naopak kdyz si necham celou cernou obrazovku, tak je videt cca. na 1 cm^2 tak 1-2 "vadne" bile subpixely. Ze vzdalenosti >20 cm jsou nepozorovatelne. Nevim jestli to jsou opravdu chybne subpixely, nebo jen nejaky neduh pouzite technologie, proto by me zajimala zkusenost majitelu tehoz monitoru.
Na jine barve nez cerne to neni ani z blizka pozorovatelne.
Kdybych ho mel srovnat s 21" Seimens co jsem mel dotedka, tak:
LCD versus. CRT
1)kontrast - CRT se muze jit zakopat do kompostu
2)barvy - zadnej vyznamnej rozdil jsem zatim nezpozoroval
3)ostrost - u CRT neni v rozich 100%, u LCD se neda nic vytknout ( a to ho mam pripojenej pres analog na geforcemx )
4)response - u TFT cokoliv kancelarskeho+filmy+scrollovani naprosto v pohode ale na hry to jeste uplne neni; zkousel jsem quake3arena a nebylo to ono ( je to pri pohybu mirne rozostrene ). Nechci ale rict, ze na tomdle LCD by se strilecky nedali hrat.
5)Na konec pro me asi nejdulezitejsi - uz u toho sedim 6 hodin a je to jako bych koukal na papir ... zadna unava oci.
Az na ten jeden pixel a 4) jsem si fakt lepsi monitor nedovedl predstavit.[/b]