Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum

Nerikejte, ze sem sam komu prisla tato neopravnena vyzva.
    Vice v clanku: http://zpravy.idnes.cz/omyl-pri-vyma...13347_media_dp

Jedna se o to, ze mam zaplatit za 1ks tv prijimacem ktery nevlastnim 135,-KC (v aktualnim mesici) a 10000 prirazku k poplatkum dle paragrafu 9 zak.c. 348/2005 Sb.

Zakon sem jeste necetl, jen precetl clanek a pote hned napsal sem.
    Kdyz najdu chvilku, tak dopis od pana JUDr. Kalcso nasenuji a hodim sem.

Mam sice zl. na vyrobu, opravy a prodej elektroniky, ale televizory nevyrabim, neopravuji ani neprodavam. Jako provozovnu mam uvedenou byt a elektrinu na ic neodebiram a nikde nevykazuji.

Bude stacit ceste prohlaseni? + vyzadani pisemneho vyrozumneni?
    Nerad bych aby mi za par tydnu zaklepali na dvere exekutori.

Diky predem za rady. A pisnete, komu to take prislo.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Re: Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum

http://zpravy.idnes.cz/omyl-pri-vyma...13347_media_dp

Takže další info

http://zpravy.idnes.cz/ceska-televiz...633_domaci_pje

Po večerní tiskovce budeš o něco moudřejší
    Naposledy upravil mejla; 06.08.2008 v 14:26.
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum

IMO by celkem stalo za to, kdyby vsichni postizeni podali na CT hromadne zalobu. Jelikoz podle me jde o naprosto jasne zneuzivani informaci a to jak verejnych tak neverejnych.

Pripadne minimalne posli tomu panovi dopis s tim, ze po nem chces uhradit cteni toho kravince + jestli ma problem, ze na nej osobne podas trestni oznameni, pripadne ho udej, za co to je fuk .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

ja bych to neresil, stejne jako kdyby mi napsal neznamy pan XY, ze po me neco chce.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    ja bych to neresil, stejne jako kdyby mi napsal neznamy pan XY, ze po me neco chce.
    Nj, jenže v tomhle státě na Tebe spadne exekuce raz dva a vůbec o tom nemusíš vědět...
    Pak jen nestíháš zírat, jakými cestami ses stal polovičním zločincem...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Nejradeji bych byl, kdyby pan advokat zastupujici CT rozeslal vsem poskozenym doporuceny dopis, ktery by pravne rusil/degradoval dopis predchozi.

http://zpravy.idnes.cz/platit-nemusi...5027_media_jba

zde uvadeji, ze nemusime reagovat, je toto ovsem pravne smerodatne? pochybuji ze ano.

Pokud budu delat mrtveho brouka je take mozne ze za nejaky cas se to potahne dal, nebo mi zrovna zaboucha exekutor na dvere. Protoze jak je znamo, v tomto state se nejprve provede exekuce, majetek za par supu rozproda a teprve pak se zjisti, ze to bylo nedopatreni...
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Nj, jenže v tomhle státě na Tebe spadne exekuce raz dva a vůbec o tom nemusíš vědět...
    Pak jen nestíháš zírat, jakými cestami ses stal polovičním zločincem...
    tohle je pomerne rozsireny mytus - bez toho, aniz by exekutor mel v ruce pravomocne rozhodnuti soudu, nikam nejde. jinymi slovy: nejdriv soud, pak teprv muze prijit exekutor.
    jedinymi vyjimkami jsou dohody se svolenim k vykonatelnosti, ale vzhledem k tomu, ze tyto se daji podepsat pouze ve forme notarskeho/exekutorskeho zapisu, tak si to asi kazdy bude pamatovat...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Soud muze probehnout bez tve ucasti? Nebo lze to svoleni k exekuci ziskat jeste jinak, nez primo soudem?

a stejně tak bys asi mohl/měl postupovat ty doporučeně si zažádat o vysvětlení proč si tě dovolujou obtěžovat nastínit jim jak jseš na tom atd....

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Věk
    56
    Vliv
    373

tohle je pomerne rozsireny mytus - bez toho, aniz by exekutor mel v ruce pravomocne rozhodnuti soudu, nikam nejde. jinymi slovy: nejdriv soud, pak teprv muze prijit exekutor.
    jedinymi vyjimkami jsou dohody se svolenim k vykonatelnosti, ale vzhledem k tomu, ze tyto se daji podepsat pouze ve forme notarskeho/exekutorskeho zapisu, tak si to asi kazdy bude pamatovat...
    Sorry, ale tohle není mýtus, nýbrž osobní zkušenost. Koupil jsem si byt na hypotéku a když jsem si po zápisu na katastr šel pro výpis, s hrůzou jsem zjistil, že je na mě už 3 roky uvalena exekuce někde ve Vimperku a ta že naskočila okamžitě na mou nově nabytou nemovitost.

Protože jsem Vimperkem nikdy ani neprojížděl, spustil jsem okamžité pátrání, protože mi minimálně hrozila výpověď hypotéky ze strany banky z důvodu rizik, o vykonatelnosti exekuce ani nemluvě.

Vyšetřováním jsem zjistil, že ve Vimperku před 3 lety lety proběhl samosoud nad člověkem téhož jména, který městu dlužil na nájemném cca. 50 tisíc korun. Na rozsudku ale bylo pouze jméno, rok narození dotyčného (samozřejmě jiný než můj) a ona inkriminovaná adresa. Toto soud předal exekutorovi, který si chybějící údaje NATVRDO dosadil z nějaké své ilegální databáze, takže na katastrální úřad odešel exekuční příkaz (nebo jak se to jmenuje) už kompletně s mými personáliemi na rukou psaném papírku přicvaknutém ke kopii rozsudku!!!

Nikdo mě nekontaktoval, nikdo mě neupozornil a přišel jsem na to takhle úplnou náhodou. Udělal jsem exekutorovi po telefonu takový bordel, že do týdne bylo vše opraveno a vymazáno a já měl v ruce i omluvný dopis za "politováníhodnou událost, ke které dochází maximálně jednou za deset let"...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Sorry, ale tohle není mýtus, nýbrž osobní zkušenost. Koupil jsem si byt na hypotéku a když jsem si po zápisu na katastr šel pro výpis, s hrůzou jsem zjistil, že je na mě už 3 roky uvalena exekuce někde ve Vimperku a ta že naskočila okamžitě na mou nově nabytou nemovitost.

Protože jsem Vimperkem nikdy ani neprojížděl, spustil jsem okamžité pátrání, protože mi minimálně hrozila výpověď hypotéky ze strany banky z důvodu rizik, o vykonatelnosti exekuce ani nemluvě.

Vyšetřováním jsem zjistil, že ve Vimperku před 3 lety lety proběhl samosoud nad člověkem téhož jména, který městu dlužil na nájemném cca. 50 tisíc korun. Na rozsudku ale bylo pouze jméno, rok narození dotyčného (samozřejmě jiný než můj) a ona inkriminovaná adresa. Toto soud předal exekutorovi, který si chybějící údaje NATVRDO dosadil z nějaké své ilegální databáze, takže na katastrální úřad odešel exekuční příkaz (nebo jak se to jmenuje) už kompletně s mými personáliemi na rukou psaném papírku přicvaknutém ke kopii rozsudku!!!

Nikdo mě nekontaktoval, nikdo mě neupozornil a přišel jsem na to takhle úplnou náhodou. Udělal jsem exekutorovi po telefonu takový bordel, že do týdne bylo vše opraveno a vymazáno a já měl v ruce i omluvný dopis za "politováníhodnou událost, ke které dochází maximálně jednou za deset let"...
    coz ale jaksi nemeni nic na tom, co jsem rekl - exekucni titul nesmeroval proti tobe, takze ani exekuce nemohla byt vedena proti tobe

Věk
    56
    Vliv
    373

coz ale jaksi nemeni nic na tom, co jsem rekl - exekucni titul nesmeroval proti tobe, takze ani exekuce nemohla byt vedena proti tobe
    Což je sice krásné, ale u exekutora jsem byl jako dlužník veden já a dost dobře si dokážu představit, kdyby takhle zazvonili u našich, kde jsem měl tehdy trvalé bydliště. Můj otec je narozdíl ode mě pruďas a rapl, takže by mi mximálně zavolal, jestli o tom něco vím. Samozřejmě, že bych nevěděl, takže on by je vyzval k odchodu a pokud by neuposlechli, postřílel by je tam jako bývalý voják všechny...

Ten můj příběh není v rozporu s tím co tvrdíš, ale jasným důkazem toho, co jsem primárně napsal o tomhle státě a exekucích obecně. A pokud dobře vím, nejsem tady na fóru s podobnou zkušeností rozhodně sám.

Vliv
    300

Ty nesledujes svy okoli ? Protoze jinak bys vedel, ze tohle je v tomhle state uplne normalni. To ze by neco melo nejak fungovat != ze to tak funguje. navic specielne exekutori maji takovy pravomoce a odpovednost ZADNOU, ze neni problem exekuovat komukoli cokoli. Napriklad seberu sousedovi auto, protoze sem se domnival, ze si jej u nej schoval dluznik XYZ. Co na tom ze se pak prokaze ze to neni pravda, auto uz sem (nejlepe pres noc) strelil.
    Totez, nekdo se prokaze tvym !!!NEPLATNYM!!! dokladem a je ti hovnajz platny, ze si na danym miste ani nemoh bejt, protoze si nenahlasil ztratu/kradez/... (proc bys to delal, kdyz je doklad neplatny?)

Nemluve o tom, ze kolik z vas si vymenuje ridicak/obcanku/... ? a pred kolika z vas ten doklad byl dostatecne znehodnocen ?. Kdyz sem si byl pro novou obcanku, tak tu starou hodila do krabice, ani ji neprestrihla, jaky je problem ji vyndat ? A jaky je problem se sni, byt neplatnou, nekde prokazat ?
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    44
    Vliv
    325

nemam pocit, ze bych se tady nejak zastaval exekutoru, takze moc nechapu tyhle vypjaty posty

na svem zaveru o moznosti provedeni legalni exekuce az na zaklade soudniho rozhodnuti nemam co menit; ze v praxi nastanou situace, kdy ruzne existence - vcetne exekutoru - jsou schopne zneuzit cehokoliv (obcanek, sve lenosti atd.) je vec jina. pravni stat v dnesni podobe nikde na svete neni schopen takoveto excesy efektivne eliminovat na nulu a tim, ze se fungovani pravniho statu teprve ucime, je to markantnejsi. muzete prskat, poustet obcanske judo, ale lidi se po 50 letech totality jen tak nepreuci.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Takze z5 k veci http://www.podnikatel.cz/clanky/ct-p...ti-neplaticum/

z toho mam stale dojem, ze jen cekanim, na nejaky pravne pravoplatny vysledek, bez zaslani doporuceneho dopisu advokatske firme, "ze s tim nemam nic spolecneho" nezajistim, alespon trochu klidu a podkladu pro pripadne dalsi vymahani.

Jelikoz s tim nemam zadne zkusenosti, udelal bych asi dve kopie, plus skoval podaci listek a vse to pricvakl k tomuto vyderacskemu dopisu. Bude to stacit?

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

sem to taky prislo, a uz je to roztrhany v kosi

edit: takze myslim, ze to zbyecne resis
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    sem to taky prislo, a uz je to roztrhany v kosi

edit: takze myslim, ze to zbyecne resis
    Tak přeji ať je to správné rozhodnutí, čas ukáže bohužel....

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Chápu tedy dobře, že česká televize si z peněz daňových poplatníků (protože toto je jedna z podstatných částí jejího rozpočtu) platí neschopné externí firmy, které postupují naprosto hovadským způsobem, a navíc se od jejich počinu distancuje?! OMG, i když někomu svěřím plnou moc, odpovědnost padá na mne přeci?!
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

proto bych mel radsi "papir v ruce" (pro stouraly: nemyslim hajzlpapir )

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    proto bych mel radsi "papir v ruce" (pro stouraly: nemyslim hajzlpapir )
    problem je, ze v tomto state ma vetsina papiru cenu stejnou, jako ten tebou zminovany hajzlpapir...takze proto jsem problem vyresil tak, jak jsem psal vyse...i kdybych si to enchal 10x nekde potvrdit, stejne to ve vysledku nic neznamena...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Tak se nam to pekne zacina vybarvovat: http://www.podnikatel.cz/clanky/popl...e-skutecnosti/

Junior Member
    Vliv
    264

Zajímavé, tak Česká televize udělá stejný svinstvo podruhý.
    Na mě vymáhali v roce 2005 pohledávku bylo to asi 600 kč. Protože platíme přes inkaso, tak jsem věděl, že televizi platíme. Nakonec jsem zjistil, že údajný dluh je 9 let starý, ale jak jsem již psal, tak jsme platili vždy z inkasa a televizní poplatek se platil společně s elektřinou, tedy technicky vlastně nebylo možné nezaplatit, protože by nám odstřihli elektřinu.
    Celý postup mi připomínal vybírání výpalného, dost lidí se leklo a zaplatilo, ikdyž poctivě platili,protože prostě těžko nebyli jistí, jestli náhodu někdy třeba něco nezaplatili.
    Má takový tušení,že tenkrát vybrali asi 130 milionů . A protože dostali pokutu jen 100 000, tak to holt zkouší znovu.
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    Takze z5 k veci http://www.podnikatel.cz/clanky/ct-p...ti-neplaticum/

z toho mam stale dojem, ze jen cekanim, na nejaky pravne pravoplatny vysledek, bez zaslani doporuceneho dopisu advokatske firme, "ze s tim nemam nic spolecneho" nezajistim, alespon trochu klidu a podkladu pro pripadne dalsi vymahani.

Jelikoz s tim nemam zadne zkusenosti, udelal bych asi dve kopie, plus skoval podaci listek a vse to pricvakl k tomuto vyderacskemu dopisu. Bude to stacit?
    Osobně takhle postupuju ve všech obdobnejch věcech - většinou telefonuji, seznámím se situací a následně pošlu písemně doporučeně vyjádření atp. a schovávám si podací lístky a kopie všech dokumentů.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Vliv
    300

Kolegovi to prislo dokonce 2x, tak prej jim napsal, ze po nich bude chtit 200kKc za poskozeni jmena a zneuziti osobnich udaju.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání