Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Error s diskem ???

Unhappy

Zdarec,mam takovy error...kdyz zapnu kompa,tak normalne nabehne a problikne obrazovka s tim,ze v kompu je disk SAMSUNG,ale jak komp nabiha uz dal na windows,tak se vzdy objevi vyber moznosti jako spustit beznym zpusobem,posledni znama konfigurace,spustit nouzovy sytem a at vyberu jakoukoliv moznost vzdy se restartuje komp,tak sem koukl do biosu a tam neni vubec zadna zminka o tom,ze mam v kompu hardisk a kdyz chcu preinstalovat weindows,tak mi to pise,ze v pocitaci neni zadny disk,at ho zapojim...ale pri pripichnuti disku na jiny komp,tak normalne slape...kde muze byt chyba

kdyz na disk sahnu,tak se normalne zahriva a kdyz jsem vymenil datovy kabel i zastrcku,tak se nic nezmenilo
    Naposledy upravil peta303; 30.07.2008 v 00:52. Důvod: pouzivej EDIT a nepis dalsi prispevek

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Error s diskem ???

Fijam do skoly si mal chodit a nie poza skolu, ved sa to neda ani po tebe precitat. Napis aku mas pc zostavu a napis este raz aky mas problem a bez tej hatlaniny.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

o sestavu ted nejde.... problem je takovy:
    -zapnu komp,normalne nabiha a na uvodni strance se objevi zminka o tom,ze vse je v poradku a v kompu je harddisk SAMSUNG
    -kdyz se zacne loadovat windows,tak se objevi tabulka s moznostma jako:
    Spustit beznym zpusobem
    posledni znama konfigurace
    spustit nouzovy system
    atd...
    - at vyberu jakoukoliv moznost,vzdy se mi komp restartuje a jede to cele odznova
    -kdyz kouknu do biosu,tak tam neni uvedeny zadny harddisk,jenom DVD
    -kdyz jsem myslel,ze bude chyba ve windowsech,tak jsem je chtel preinstalovat,ale pred instalaci mi to napise,ze v kompu neni zadny harddisk,ale pritom pri startu problikne obrazovka kde je psano,ze tam je!!
    -zkousel jsem vymenit datovy kabel i datovy port na desce,ale porad je to stejne!

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

A: Mám auto, STŘÍBRNOU metalízu, nejde nastartovat.
    B: Potřebuju vědět, co to je za auto a co to je za motor, stav kapalin, paliva, baterie...
    A: O auto ani motor nejde, kufr můžu normálně otevřít, můžu i dveře, důležitý je, že je STŘÍBRNÝ a chcípá.
    Naposledy upravil peta303; 29.07.2008 v 22:18.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

obecne z toho mala co se da vycist...
    Asi mas SATA disk. Asi mas v hajz..lu windows a asi mas nastaveny automaticky restart pri BSOD, takze si ani neprectes chybu, proc ti to pada.
    V BIOSu mas asi nastaveny pro SATA radic Native SATA, takze ti jej instalator WinXP nenajde a nevidis zadny disk.
    Pokud je na vsechny "asi" odpoved "ANO", tak si prepni v Biosu nastaveni radice na "legacy mode" ci neco takoveho a zkus XP nainstalovat znovu.

PS: pokud si myslis, ze neni dulezite znat tvou konfiguraci, tak jsi idiot kterej by mel PC vyhodit a jit delat ukoly do skoly. Adminy o smazani tveho uctu prosit nemusis, oni uz te maji v merku
    Naposledy upravil PetrT; 29.07.2008 v 22:20.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Je to jasný. Má počítač PC s diskem SAMSUNG a systémem Windows.
    Uvařil jsem tři křišťálový koule při pokusu o bruteforce hledání všech kombinací konfigurací a možných problémů.

Výsledek: čtvrtá koule ječí "smažte ho proboha!!!".

sorry za miniflame

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    obecne z toho mala co se da vycist...
    Asi mas SATA disk. Asi mas v hajz..lu windows a asi mas nastaveny automaticky restart pri BSOD, takze si ani neprectes chybu, proc ti to pada.
    V BIOSu mas asi nastaveny pro SATA radic Native SATA, takze ti jej instalator WinXP nenajde a nevidis zadny disk.
    Pokud je na vsechny "asi" odpoved "ANO", tak si prepni v Biosu nastaveni radice na "legacy mode" ci neco takoveho a zkus XP nainstalovat znovu.

PS: pokud si myslis, ze neni dulezite znat tvou konfiguraci, tak jsi idiot kterej by mel PC vyhodit a jit delat ukoly do skoly. Adminy o smazani tveho uctu prosit nemusis, oni uz te maji v merku
    Ok kde najdu tu legacy mode v Biosu ... jinak teda mam 1GB RAM,disk SAMSUNG 160 GB SATA,zakladka je ASUS A8V deluxe,procak AMD Athlon 64 3000+
    pomohlo ?

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

Nejde mi sosnout manual (0,1kbps), takze te presne nenavedu. Tipuju ze ma Asus debilni AMI BIOS, takze ti vubec neporadim. Hledej rezimy SATA (moc jich tam nebude, protoze tam je volba zapnout vypnout sata a nastaveni rezimu). A ano, toto je presne to, co jsi mel napsat hned v prvnim postu.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Nejde mi sosnout manual (0,1kbps), takze te presne nenavedu. Tipuju ze ma Asus debilni AMI BIOS, takze ti vubec neporadim. Hledej rezimy SATA (moc jich tam nebude, protoze tam je volba zapnout vypnout sata a nastaveni rezimu). A ano, toto je presne to, co jsi mel napsat hned v prvnim postu.

jj dikes...stahnul sem nejake SATA srace na disketu a pri instalaci widli je navolim a najednou uz je viditelny disk a jde instalovat...tudiz je problem vyresen

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Je to jasný. Má počítač PC s diskem SAMSUNG a systémem Windows.
    Uvařil jsem tři křišťálový koule při pokusu o bruteforce hledání všech kombinací konfigurací a možných problémů.

Výsledek: čtvrtá koule ječí "smažte ho proboha!!!".

sorry za miniflame
    To ma byt vtipne Jsi asi taky z jine planety co ?
    Naposledy upravil peta303; 30.07.2008 v 00:53. Důvod: učíme se používat EDIT a nepsat duplicitní příspěvky...

Z jiný planety jsi tak maximálně ty, jak ti ostatně nepřímo bylo řečeno; plus tě musím zklamat, nemáš jakou karmu rozdávat, tak se nesnaž

Citace Původně odeslal H3k70r Zobrazit příspěvek
    Zdarec,mam takovy error...kdyz zapnu kompa,tak normalne nabehne a problikne obrazovka s tim,ze v kompu je disk SAMSUNG,ale jak komp nabiha uz dal na windows,tak se vzdy objevi vyber moznosti jako spustit beznym zpusobem,posledni znama konfigurace,spustit nouzovy sytem a at vyberu jakoukoliv moznost vzdy se restartuje komp,tak sem koukl do biosu a tam neni vubec zadna zminka o tom,ze mam v kompu hardisk a kdyz chcu preinstalovat weindows,tak mi to pise,ze v pocitaci neni zadny disk,at ho zapojim...ale pri pripichnuti disku na jiny komp,tak normalne slape...kde muze byt chyba

kdyz na disk sahnu,tak se normalne zahriva a kdyz jsem vymenil datovy kabel i zastrcku,tak se nic nezmenilo

Nevím jestli jsem se v tvém problému dostatečně zorientoval, ale klidně může být na vině základní deska, případně i zdroj, ale pokud ti disk jinde funguje a zkusil si jiné kabely, tak to může být deskou.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

V prvé řadě to chce změnit přístup a chování, zařídit se podle rad PetraT, Přestat napadat Chobotničáka (plně s ním sdílím názor na tvé chování). Jsi to TY, který tu něco chce.

Mimochodem číslice nahrazující písmena a silácké vystupování v PM nebo karmách, které nejsou plně veřejné nikomu dobrou reputaci nevytvořily, spíše to přineslo brzký stop a zábavu.

Ještě jeden exces a zamykám i toto.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zadrhavani WinXP pri praci s diskem
    Založil jaluvkap v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 08.04.2008, 12:39
  2. Problem s diskem v ntb
    Založil otas v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 09.02.2006, 22:31
  3. Problem se SATA diskem
    Založil kidd.tonda v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 21.10.2005, 22:49
  4. Vypnutí PC ze SATA diskem
    Založil multitalented v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 18.10.2004, 13:01
  5. Jak na Scandisk pod W98SE s 200GB diskem ?
    Založil Helium v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 06.06.2004, 10:48

Pravidla přispívání