No některý lidi nepřesvědčíš ničím...
citace:
(koho by to nudilo nečtěte)
na velociraptora bych po zkusenostech s raptorem nesahnul ani hygienickou tyci, je to je vyhypeovana ("vyhajpovaná") mrdka, nad kterou strikaji hory recenzentu tak, jak kdysi strikali nad raptorem a psali jak ma uzasnej vykon ... moje zkusenosti na vzorku deseti kusu z ruznych serii hovori uplne jinak, sry. Za posledniho kterryho jsem se zbavil jsem si koupil lahev a oslavil zbaveni se hory šrotu![]()
Az VCR poda vyssi vykon nez soucasne 10k sas 2.5 disky sklonim se k zemi a polibim jeho prašivý konektor...driv ne
a spousta dalších v tomto duchu + argument, že 10k otáček je k ničemu a nic to neznamená
jo a na závěr kontroval tvrzení, že raptor nemá konkurenci přinejmenším v seeku, tímhle:
To uz se tu taky resilo milionkrat - doku budes pouzivat 1TB disk vcelku, bude mit horsi seek nez VCR, kdyz z nej budes pouzivat treba prvni pulku, uz bude situace uplne jina. Chapes, ze zvysenim poctu otacek pri zmenseni kotouce fakticky nedochazi k zadnemu pokroku oproti vyriznuti vnitrku? Akoratze, disk s vyriznutym vnitrkem si nikdo nekoupi a 10k otacek je marketingovej trhak. mimoto argumentovat nedefinovanym x, ktere je ve skutecnosti dost blizke dvema je taky nadhera.
Je hodne zvlastni, ze mu prumerne hodnoty vychazeji nad propustnost elektroniky (tu uvadi vyrobce na 120MB/s jestli se nepletu) a asi by stalo zato, udelat ten test se stejne velkym setem, takhle je to velmi silne zavadejici - pokud to neni omyl, pak je to presne cesta jakou udelat VCR vysledky znatelne lepsi oproti ostatnim diskum a je to proste ukazka toho, jak se hleda test, ktery poskytne odpovidajici vysledky.
pokud mad na zbytku data a jede ti prez ne nejaka nesmyslnost typu indexace tak jiste. Mozna za to muze pouhe primountovani disku, pokud si na nej prubezne wokna potrebujou neco ukladat ci z nej cist pro plezir. Pokud bys nepouzival vic jak tech 50GB, mel bys seeky mozna i k milisekunde. Je otazka, jak meri seeky ten soft - jestli meri oddil nebo disk.
Jedinej seek, kterej ma VCR nutne lepsi je seek danej dobou rotace cylindru - ten ma danej fyzikalne a je skutecne o asi trictvrtinovej. Nicmene tam lze argumentovat existenci 15k rpm disku, ktere budou mit tento seek oproti 7200 zhruba polovicni.
Smirte se s tim, ze WDC nikdy nezvladalo delat dlouhodobe uspesne enterprise, veskere pokusy o vyrobu scsi disku koncily relativne malo kompatibilnimi a poruchovymi vyrobky a to i u serii, jejihz prvni kusy jsou doted pouzitelne. WDC je vetsinou v pohode jako disk do kanclu, energeticky efektivni greenline ci jak tomu nadavaj je taky fajn cesta, ale lizani smetany delali dycinky jenom marketingem. Vzdycky nekdo delal disky rychlejsi a nekdo (ne nutne jiny od prveho) tissi. WDC sveho casu vyrabelo celkem obstojne graficke karty.
90% tohohle mi přijde jako totální nesmysly. Tak nebo tak jsem v debatě nepokračoval..
Ta Barracuda se ale jinak dá se říct povedla? Zrovna začínám přemýšlet, jestli jsem s tím SpinPointem neudělal chybu![]()