Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
No stalo se mi to už párkrát prostě se pak diky připojili k nový desce a jaksi žádnej raid, ani jsem žádnej nemohl obnovit nic, jediný co šlo bylo vytvořit novej a to logicky se rovná formátu. Ale netvrdim že jsem v tomle ňákej zkušenej, ale abych se k datům dostal poté co to dávám na jinej řadič, to se mi povedlo jednou ze čtyřech pokusů.
Znovu vytvoreni RAIDu automaticky neznamena totez co format, nebo alespon v principu ne. Spravne by vytvoreni nebo smazani RAIDu 0/1 nemelo nic udelat s daty na discich, stejne tak i pro 5 by to tak mohlo byt. Tak to alespon funguje v linuxovem MD RAIDu. Pravda je, ty pseudo RAIDy integrovane na deskach jsou tak vysoce sofistikovane, ze pro jistotu preventivne smazou i partition table a MBR, aby to uzivatel nemel tak jednoduche. Data ale samozrejme nemazou, to by uz trvalo moc dlouho Nedavno jsem si to vyzkousel v praxi, kdyz jsem z nejakeho duvodu musel znovu vytvorit RAID-1 na nVidia chipsetu a jake bylo me prekvapeni, kdyz na tom poli nic nebylo...r-studio to vyresilo.