Koupil jsem manželce MP3 SanDisk Sansa Clip. Velmi se jí líbí. Všechno normálně funguje. Když jej připojím k počítači, zároveň se i nabíjí. Chtěl jsem, aby si jej mohla nabíjet i na dovolené, proto jsem koupil adaptér z 220V na USB. Jaké bylo moje zděšení, že Sansa hlásí na adaptér "Připojeno", k tomu plný stav baterie, ale nenabíjí. Šel jsem tedy do práce, v obchodě totiž máme více těchto přehrávačů i adaptérů. Všechny Sansa Clip se chovají stejně na různé adaptéry, stejně tak ty adaptéry normálně fungují s jinými MP3 přehrávači.
Dnes jsem ještě zjistil, že když miniUSB nezasunu do Sansy zcela (tak do 1/2) a trochu šikmo, tak žačne hlásil, že nabíjí, ale po 10-ti vteřinách se vypne displej a nabíjení tím pádem taky. Jakmile se dotknu tlačítka, rozsvítí se jak displej, tak i kontrolka na nabíječce.
Někde jsem na internetu našel, že se v miniUSB musí pro některá zařízení propojit piny 4 a 5, ale nevím jestli je to tento případ a proč se to přesně dělá.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Čím by to mohlo být a jak to řešit?
Dík za názory!
PS - tak jsem přišel na jednu věc: Na dovolenou s sebou bereme přenosný DVD přehrávač do auta pro děti a ten má na sobě USB. No a přes ten to normálně nabíjet jde!