Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
Tohle mě zajímá. Proč je to tak podstatný? Když ti nestačí výkon, kup si výkonnější kartu, ne? Podle mě možnost přetaktování karty je bonus a rozhodně ne kritérium kvality a posuzování značky...
Tady jsi na OCguru, tady to je kritérium. Já osobně kupuji karty ne podle výkonu, nebo poměru cena/výkon, ale cena/výkon po předpokládanym OC.

Jinak u 4870 je to celkem pochopitelný, tak karta už je poměrně blízko svýho stropu. Ten čip hrozně topí a žere, na to jakej má výrobní proces a velikost už je na něm vidět že je hnanej dost na maximum, což se o GT200 říct nedá. Už když si člověk srovná spotřebu a velikost čipu GT200 s Rv770 tak mu dojde, že GT200 prostě na svym stropu neběží. Ten čip by zvládnul slušně voltáž a takty nahoru, ale Nvidii by se to nehodilo do krámu, proti CF by jedna karta stejně neobstála a akorát by se vyzdvyhovaly ty negativní vlivy aka teplota a spotřeba, ne nárůst ve výkonu. Možná NV něco takovýho udělá pří příchodu 55nm GT200. Ale spíš bych to tipoval že výkon nahoru rvát nebude, spíš využije snížení voltáže a spotřeby (teď už i top model bude žrát míň jak rv770) a nahodí to na GX2 model.

Jinak ještě k ovladačům. Je to často věc názoru, ale Haste nemůžeš srovnávat drivery X1900 a G80 generace, to jsou jiný karty, jiná architektura. Naopak NV to docela zvládla s postupem času, jediný kde měli problémy byla spíš Vista než starší hry.

Co se snažim říct je, že sposta her se stejnym driverem mi na X1800 chodila a na HD3870 ne. R600 a vejš používá jakoby jiný jádro driverů, starý karty si zachovávaj svou bezproblémovost ale nový měly ty problémy s naprosto stejnym driverem. Mě se dokonce příchod R600 negativně projevil i na X1800. V BF2140 mi blbly textury, začal vytuhávat CCC při přepínání profilů když jsem kartu OCnul, atd. Zhruba v lednu jsem koupil HD3870 a musel jsem ji jít vrátit a vyměnit za 8800GT, protože BSOD u méně známejch her při FSAA a podobně bylo zcela běžné. Dnes už to asi vypadá jinak, ale stejně bych to neriskoval podruhý.