Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Ako mám zosieťovať PC na nete?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Ako mám zosieťovať PC na nete?

Pokud se rozhodnes se to naucit a pohrat si s tim, tak na openvpn webu je pomerne dost howto ...

V OpenVPN je to otazka par minut + vygenerovat certifikaty, coz pokud delas nejakym nastrojem, taky neni problem.

Udelas jednoduchou routovanou hvezdu (tun mod v openvpn) se stredem na serveru s datama a kazdy klient mimo hlavni lan se serverem bude mit vlastniho openvpn klienta.

Bezpecne to bude tak, jako zvolena sifra - vzhledem k malym prenosum si imo muzes dovolit vpohode aes256, ktery jeste neni snadno rozlousknutelny. O tom, ze by v ovpn byly nejake zavaznejsi bezpecnostni diry, jsem zatim neslysel. Autentifikace klientu na zaklade certifikatu/sifrovacich klicu by obecne mela byt hodne bezpecna.

Samozrejme pokud ti jde o bezpecnost na urovni BIS, tak by to asi chtelo oslovit specializovanou firmu ...
    Naposledy upravil Fox!MURDER; 16.07.2008 v 07:57. Důvod: To je tak, kdyz jeden pise brzo rano :-O
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kde zjistím jakou mám "karmu"?a proc se stále nemohu dostat do sekce bazar?
    Založil Fr33dom v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.04.2008, 06:39
  2. Mám server na blackliste?
    Založil e1 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 02.02.2007, 21:31
  3. Mám IP na blackliste?
    Založil e1 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 24.01.2007, 19:43
  4. Tak už mám P4 1.8Ghz, do kolika se mám držet s teplotou?
    Založil Exter v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 15.02.2004, 11:29
  5. Co mám čekat od Savage4 pod winXP......
    Založil pierce v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 30.01.2004, 12:23

Pravidla přispívání