Jeste dovetek - dnes jsem prave Aver Hybrid TV USB Volar HX instaloval kolegovi na obstarozni (respektive vybavou low endovy Acer) ani nevim jakeho typu, nicmene nejaky zakladni typ na Intelu s Celeronem M, integrovanou Intel grafarnou, 1280x800pix displej, asi rocniho stari, instalace primo z CD na Win XP Home bez problemu, po zastrceni tuneru, zastrceni antenky (mimochodem jak komunikator z prvnich dilu Startreku = plastovy bazmek velikosti USB Flashky s dvema teleskopickymi antenkami po strane) automatickem naladeni DVB-T, analogove televize a analogovych radio stanic se tuner spustil a ja se dival na perfektni obraz. Ovsem sok byl pro mne, ze to nebyl DVB-T tuner ale ANALOG, ktery naladil vsechny dostupne stanice s kvalitou, blizici se digitalu a to na tuhle miniantenku !!! Predesilam, ze pred nekolika lety jsem na stejnem miste mel problem naladit na klasickou slusnou "matraci" antenu alepson trochu koukatelny signal na CT a Novu na PC tuneru Genisu VideoWonder III, coz vubec nebyla spatna analogova karta!
Jinak DVB-T oba multiplexy a signal 100%, kvalita od 80% nahoru, vse bez chybky, analogove radio mi naladilo presne a kvalitne asi 17 stanic, vsechny ve slusne kvalite, jak kdybych sedel v aute (to se mi taky casto nestava) a vse bezi naprosto OK.
Abych jen uplne nechvalil - odezva na ovladac nebo kliknuti je relativne pomala (cca. 2 vteriny), DO je sice male, ale klasickeho typu (ne karta s bublinovymi spinaci) nicmene ma jen skutecne zakladni funkce, treba EPG nebo TXT se ti mylsim ovladat nedaji (ale mozna jsem si ve spechu nevsiml)
A nejhorsi a pro mne nejvetsim minusem je zbytecne prepinani analogu/digitalu/a dvou vstupu jen "rotaci" jednoho tlacitka, chybi samostane tlacitka pro primo DVB-T a analog, potazmo radia (ono se musi takto rotovat mezi DVB-T, analogem a dvema vstupy i z panelu na displeji, samostatna tlacitka opet chybi, je tu alepson rozdeleno radio a TV.
Jinak skutecne po strance prijmovych vlastnosti jak analogu tak digitalu prijemne prekvapeni, treba analogovou TV mi zatim zadna karta takto dobre na stejnem miste nenaladila a to jsem jich par zkousel.
Zkouseno ve Vysocanech, takze na relativne slusnem prijmovem miste, nicmene zase v aglomeraci, ktera je dost zarucena na vsech pasmech a antenka na stole, vedle notebooku.
Jinak antenka je prijemna i tim, ze ma dve moznosti uchyceni, bud nasazeni do jakesi misky pro polozeni na rovinu, nebo klipem pro uchyceni treba na ram displeje atd.
V baleni je jeste redukce na pripojeni AV vstupu/vystupu formou cinch, ktera se strka do karty z boku, takze ani nevadi antene, coz je taky povedene reseni.
A predesilam, ze nejsem prodejce Averu, nicmene za cenu cca. 1400,- je to skutecne luxusni DVB-T + radio a analog + radio karta.