Odpovědi na většinu otázek jsou závislé podle mého názoru na konstrukci zdroje.

Pokud to je úplně obyčejný zdroj - tzv. "dozďák" apod., tak se dle mého názoru stane pouze to, že bude UPSce horko-těžko dodávat napětí a proud dle specifikace, případně naroste proud, ale poklesne napětí. Je pak otázka, co se stane - zda to UPS pobere a nebo se přestane nabíjet.

Já osobně jsem kdysi zkoušel připojit jeden takový šitový zdroj na svůj NTB - specifikace 16.5V, 4.5A a napájel jsem ho 9V, 1A. Výsledek byl, že se nabíjel, ale nabíl se jen asi na 20% a pak se přestal nabíjet.
Podle mého názoru to bude i s UPS vypadat podobně.

Standartní princip při propojení dvou zdrojů (=nabíjení baterky) je ten, že měkčí zdroj nebo zdroj s nižším napětím odebírá proud z tvrdšího zdroje nebo zdroje s vyšším napětím a snaží se tak vyrovnat svůj potenciál. Nabíjení je ukončeno, jakmile slabší odebere tolik proudu, že se napětí vyrovnají. Ve chvíli, kdy jsou napětí stejná, neteče proud.
Tohle ale přestává platit, pokud je na straně spotřebiče (nabíjeného) nějaký nabíjecí obvod, který se to nějak snaží regulovat. Pak záleží na specifikaci toho nabíjecího obvodu.