Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: Padanie firefoxu pri prezerani flashu

Standardní Padanie firefoxu pri prezerani flashu

Uz dlhsiu dobu mam nasledujuci problem:

Ked idem na stranku s flashom (napr prehravanie videa), video sa zacne normalne prehravat a po chvile sa stane jedna z dvoch nasledujucich moznosti:

1. Browser (a prehravanie videa) zmrzne a windows mi vyhodi nasledujuci error:
    AppName: firefox.exe AppVer: 1.9.0.3071 ModName: npswf32.dll
    ModVer: 9.0.124.0 Offset: 0007b0dd

alebo

2. Padne mi komp... zobrazi si modra stranka smrti s dakymi blabolmi a treba resetnut komp. Niekedy to napise ze ma problem s modulom "ati2dvag" (preto mozno bude problem v grafike?), niekedy sa proste komp len resetne bez vystrahy. Po restarte sa objavi hlaska "Cinnost systemu sa obnovila po vaznej chybe" a ked dam na detajly, tak ukaze to toto ako popis chyby:
    BCCode : 100000d1 BCP1 : 000C0019 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
    BCP4 : F77EF3F8 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

Dolezite su ale nasledujuce fakty:
    - problem sa vyskytuje iba ak mam nainstalovane najnovsie verzie Flash Playera... skusal som starsie a posledny ktory funguje bez padania je 9.0.47.0. Vsetky novsie verzie mi takto padaju (a skusal som aj verziu 10 beta, ta tiez pada) ... Preto ako docasne riesenie pouzivam tuto starsiu verziu, ale problem je, ze su uz aplikacie, ktore vyzaduju najnovsiu. Inak flash som uz odinstaloval a preinstaloval asi sto krat.
    - padaju iba niektore konkretne stranky a flashove hry a zdaleka nie vsetko flash content... napriklad youtube ide bez problemov... stranka ktora viem, ze mi vzdy zarucene zhodi komp je napriklad www.gametrailers.com
    - pada to rovnako vo Firefoxe aj v IE... reinstal browserov nepomohol (momentalne mam Firefox 3.0)

Robil som si dost research na nete a nemozem najst nic, co by mi pomohlo a uz som z toho dost zufaly. Dakde som sa docital, ze flash nemoze zhodit komp a ked pada, tak to bude asi problem grafickej karty... ale tu som tiez reinstaloval a nepomohlo.

Este pre uplnost uvediem dake technicke parametre:
    Athlon XP 1700+, 1.5GB RAM (3x 512MB), Doska ABIT KT7A, SAPPHIRE RADEON 9200 ATLANTIS 128MB, Zvukova karta Creative SB Live! 5.1, Windows XP +SP2...

Ak by ste mali napady, ako to vyriesit, bol by som velmi vdacny, lebo ja som skusil snad uz vsetko a reinstal windowsu sa mi zas nechce, kedze tento system je dost cerstvo po reinstlovani.
    Naposledy upravil Psychos; 19.07.2008 v 11:27.

Standardní Re: Padanie firefoxu pri prezerani flashu

ati2dvag.dll je součást ovladače k grafice. zkus jinou verzi ovladače
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    ati2dvag.dll je součást ovladače k grafice. zkus jinou verzi ovladače
    Stiahol som si najnovsi Catalyst k mojej grafike a problem stale rovnaky

Citace Původně odeslal Psychos Zobrazit příspěvek
    Stiahol som si najnovsi Catalyst k mojej grafike a problem stale rovnaky
    pamet, disk, CPU jsou OK?
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Zkoušel jsem tu "špatnou" stránku na Firefoxu 2.0.0.14 a je to v pohodě, flash mám ve stejné verzi. Ta grafárna je dost stará, zkusil bych naopak starší ovladače, rozhodně neplatí, že ty nejnovější jsou ty nejlepší. Při reinstalaci Firefoxu doporučuji vytvořit i nový profil (starý si pro jistotu zazálohovat pomocí mozbackup), je v Doccuments and settings v uživatelském profilu. Nefiltruje ti stránky firewall?
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    pamet, disk, CPU jsou OK?
    Mali by byt... respektive o ziadnych problemoch neviem.

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem tu "špatnou" stránku na Firefoxu 2.0.0.14 a je to v pohodě, flash mám ve stejné verzi. Ta grafárna je dost stará, zkusil bych naopak starší ovladače, rozhodně neplatí, že ty nejnovější jsou ty nejlepší. Při reinstalaci Firefoxu doporučuji vytvořit i nový profil (starý si pro jistotu zazálohovat pomocí mozbackup), je v Doccuments and settings v uživatelském profilu. Nefiltruje ti stránky firewall?
    To gametrailers.com bol iba priklad, ze ta stranka mi pada. Samozrejme ze ich je viac, akurat nerozumiem tomu ze niektore stranky s flashom padaju stale a niektore vobec (asi to bude tym, v akej verzii flashu to bolo programovane...).

Browserom to podla mna urcite nebude, lebo ako vravim, robi to aj v IE aj vo Firefoxe a teraz som instaloval ten novy Firefox 3.0 a tam to robi tiez (teoreticky by som mohol skusit nainstalovat Operu, ci to aj tam bude padat).

Kazdopadne asi sa popozeram po dakych starsich ovladacoch na grafiku ako spominas... nemam co stratit

Okay, odinstaloval som zo stroja vsetko co sa zacinalo na "ATI" a nahodil som default stary windowsacky ovladac na grafiku a ono to fakt vyzera, ze to zabralo. Respektive zatial mi stranky, ktore mi zvykli padat nepadli.

Budem to este sledovat, ale vyzera to tak, ze problem je vyrieseny, takze vsetkym pekne dakujem za pomoc

Pokud si dal zpet default Windows ovladac, tak mam neblahy pocit, ze nebude fungovat 3D akcelerace (no proste, ze nepojedou hry).

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Nerad otvaram uz v podstate uzavretu temu, ale vyzera to tak, ze problem sa nakoniec nevyriesil. Pocitac mi stale pada na niektorych flashovych strankach (tentokrat ale na uplne inych).

Pocitac mi bud hodi error PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA v win32k.sys alebo niekedy IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

Akosi mi uz dosli ovladace grafiky, ktore by som mohol odskusat Co som trochu googlil, tak dakde pisali, ze by to teoreticky mohol byt problem v RAMke, ale to sa mi moc nezda...
    Nejake napady?

Myslím že na vině budou ovladače/nahlodaný systém. Mám podobnou zkušenost, doufám že to aktuálně vyřeším reinstalem os až mi příjde "nová" grafika. Stran RAM - stačí přece nechat projet memtest několik iterací...

EDIT: ještě mě napadlo - jakou používáš zvukovku? integrovanou na desce?
    Doplň si podpis, bude to lepší.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

System bol relativne nedavno reinstalovany (niekedy zaciatkom roka) a robi mi to uz dost dlho, takze nepredpokladam, ze by to bolo nahlodanym systemom.

Co sa tyka RAMiek, tak zbehol som memtest par krat a vyzera to, ze RAMky su v pohode.

Zvukovu kartu mam staru Creative SB Live! 5.1 (teda nie integrovanu), ale ta mi nikdy zatial problemy nerobila.

Tiez si myslim, ze na vine bude graficka karta alebo jej ovladace. Pravdepodobne si budem musiet niekde zohnat inu graficku kartu a odskusat to s nou, ci to bude stale padat... A ak nie, tak vymenit grafiku.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Na grafiku nahod original Catalysty bez CCC.

Na zvukovku kX driver (kxproject.com).

Z FFoxu vyhod (ak mas) pluginy.

Mne osobne padal Firefox (pri strankach spojenych s flashom) ako hnile vajce s pluginom FireGestures...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Na grafiku nahod original Catalysty bez CCC.

Na zvukovku kX driver (kxproject.com).

Z FFoxu vyhod (ak mas) pluginy.

Mne osobne padal Firefox (pri strankach spojenych s flashom) ako hnile vajce s pluginom FireGestures...
    Okay tak som skusil ako vravis - nainstaloval som Catalyst 6.11 bez CCC a kX driver 5.10.0.3541.
    Vo firefoxe nemam ziadne pluginy okrem Adblock Plus a google toolbaru, ale aj tie som preistotu vyhodil.

Vysledok stale rovnaky - pada to.
    Konkretne to teraz skusam na tejto hre:
    http://armorgames.com/play/1760/hedgehog-launch

Ta mi vzdy najprv zhodi firefox v module npswf32.dll a ked to spustim znova, tak mi to uz zhodi cely komp hlaskou IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

Ta hra je inac urcite neni nejak zle spravena alebo nie, len proste z nejakeho dovodu patri medzi tie flashove aplikacie, ktore mi zhadzuju komp.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Hm, takze to asi bude sposobene driverom na grafiku...

Catalysty si skusal predpokladam vsetky dostupne, co? (6.1, 2, 3, 4, 5, 11)

Nemas moznost si niekde poziciat inu grafiku?

Btw, preco mas (len) SP2?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

a co FastWrite? zapnuto či vypnuto?
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Hm, takze to asi bude sposobene driverom na grafiku...

Catalysty si skusal predpokladam vsetky dostupne, co? (6.1, 2, 3, 4, 5, 11)
    Uplne vsetky som zatial neskusal... skusal som zatial asi 3 alebo 4 rozne ovladace a vsetky padali. Mozem este skusit potahat dake ine verzie Catalystov a odskusat tie, aj ked vela sanci tomu nedavam.

Nemas moznost si niekde poziciat inu grafiku?
    Mozno budem mat a tiez to vidim asi ako jediny rozumny sposob, ako otestovat, ci je to naozaj sposobene grafickou kartou. Popytam sa kamaratov, mozno nieco zozeniem...

Btw, preco mas (len) SP2?
    Neviem, zatial som nemal nejak moc motivaciu nahodit SP3 a pocul som nato zopar negativnych reakcii...

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    a co FastWrite? zapnuto či vypnuto?
    Okay, mozno vyzniem ako totalny noob, ale co je to FastWire?

AGP Fast Write - povoluje tzv. rychlé zapisování do paměti grafické karty. Při použití tohoto módu procesor data neposílá přes operační paměť, ale přímo do paměti vaší grafiky. Tato výhoda je ovšem velmi diskutabilní. Pravdou je že někdy může přinést jisté zrychlení, ale na druhou stranu systém i občas zpomalí. Proto opět doporučuji vyzkoušet obě varianty a ponechat si tu, se kterou dosáhnete v 3DMarku více bodů.

V reálu se ukázalo že na výkon to má minimální vliv, a spíše to negativně ovlivňuje stabilitu u karet ATI (vlastní zkušenost).

Tuto položku nalezneš v BIOSU

Citace Původně odeslal Psychos Zobrazit příspěvek
    System bol relativne nedavno reinstalovany (niekedy zaciatkom roka) a robi mi to uz dost dlho, takze nepredpokladam, ze by to bolo nahlodanym systemom.

Co sa tyka RAMiek, tak zbehol som memtest par krat a vyzera to, ze RAMky su v pohode.

Zvukovu kartu mam staru Creative SB Live! 5.1 (teda nie integrovanu), ale ta mi nikdy zatial problemy nerobila.

Tiez si myslim, ze na vine bude graficka karta alebo jej ovladace. Pravdepodobne si budem musiet niekde zohnat inu graficku kartu a odskusat to s nou, ci to bude stale padat... A ak nie, tak vymenit grafiku.
    Jak dlouho ti bezel ten memtest?
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Tuto položku nalezneš v BIOSU
    Pozeral som sa do BIOSu a nasiel som tam polzku "Fast Wire Supported", ktora je nastavena na "No Support" - z coho predpokladam teda, ze je Fast Wire vypnute

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Jak dlouho ti bezel ten memtest?
    Celu noc, tj takmer 9 hodin. Cely test stihol tusim 4x zbehnut bez jedineho erroru.

Okay, takze som si zohnal inu graficku kartu (Geforce4 MX440) a problem rovnaky. Zas mi to padlo s errorom PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA v subore "win32k.sys". Teda grafickou kartou to zrejme nebude.

Ma este niekto nejaky napad? Som uz celkom zufaly

v PC nech pouze VGA a jednu pamet (SB atd. vyndej) a testuj to takhle . Pokud to pojede, tak postupne pridavej a vzdy testuj nez to spadne - posledni pridana vec to bude. U me byl napr. SB Live! dost citlivy na to, ve kterem PCI slotu byl osazeny...
    Naposledy upravil jimmy; 16.07.2008 v 19:38. Důvod: korekce chyb

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Jen tak mimochodem, jak jsou na tom kondenzátory na desce? Také se jedná o častou příčinu nepochopitelných výtuhů, kdy se ostatní HW jeví OK.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Mozna trochu OT:

Mam tu sice Linux (konkretne Gentoo), ale s posledni verzi flashe (9.0.124.0) jsem zaznamenal problemy se stabilitou.
    - Firefox (2.0.15 pote i 3beta) padal na kazdem druhem videu, kazehakase (ktery vyuziva Gecko) to same
    - Pritom Opera 9.5 no problem, mohl jsem klikat na co jsem chtel a vse bezelo bez padu

Zkousel jsem i betu flashe v10, ale uplne to same, takze jsem se na..stval a mam tu ted swfdec (je to sice trochu pomalejsi, kompatibilita neni jeste uplne OK, ale ta stabilita )
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    v PC nech pouze VGA a jednu pamet (SB atd. vyndej) a testuj to takhle . Pokud to pojede, tak postupne pridavej a vzdy testuj nez to spadne - posledni pridana vec to bude. U me byl napr. SB Live! dost citlivy na to, ve kterem PCI slotu byl osazeny...
    Urobil som ako si napisal. Vybral som uplne vsetko (vratane zvukovky a USB radica). Nechal som iba jednu RAMku a skusal som rozne kombinacie RAMiek a slotov. Vysledok stale rovnaky, teda padalo to.

Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
    Jen tak mimochodem, jak jsou na tom kondenzátory na desce? Také se jedná o častou příčinu nepochopitelných výtuhů, kdy se ostatní HW jeví OK.
    Kondenzatory vyzeraju vsetky v pohode. Ziadne viditelne znamky poskodenia.

Takze vyzera to tak, ze grafikou, RAMkami a zvukovkou to nebude. Teoreticky by to mohlo byt este doskou alebo procakom, ale to sa mi jednak moc nezda a to sa bude tazko testovat...
    Alebo je to asi proste daka sprosta softverova chyba.

Ma este niekto nejake napady, co by som mohol skusit?

Zkus nainstalovat Operu 9.5 a dej vedet zda take pada pri prohlizeni flash obsahu...
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Menu ve firefoxu
    Založil Jack68 v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.10.2005, 11:48

Pravidla přispívání