Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
muze mi nekdo vysvetlit proc srovnavaji K20d, A700, E3 a 450D??
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page23.asp

cetl jsem co je tam napsany, ale stejne mne to nejak hlava nebere (nazapada tam ani kategorii ani cenove)
Oni se k tomu staví, že je to pro zajímavost (což jistě je), na druhou stranu je pravda, že 40D je out-dated a co do některých měřitelných vlastností výstupu jí 450D prostě překonává. Dost mě zarazilo už to, že konstrukci a zatěsnění těla nepovažují ani za tak zajímavé, aby v tabulce použili zelenou/červenou indikaci ... Zvlášť zábavné je pak samozřejmě to, že 450D se v USA dá koupit za cca $700, ale 40D už za cca $900 - tedy dát tam 40D, tak by bylo stále s přehledem nejlevnější. Ale 40D sealing taky nemá a přitom by podal horší výsledky, tak proč asi, takový mám pocit, ale na fórech DPR najdeš víc ...

Jinak slyšel jsem, že s K20D a jeho prodeji to vypadá super bídně. Nezkoumal jsem to a mám to jen z doslechu, ale údajně se Pentax nechystá udělat nic s problémem hot-pixelů, který všichni kritizují a prý třeba v sousedním Polsku jsou (od chvíle testu na optyczne.pl) prodeje K20D na nule a naopak všichni Pentaxisté kupují K10D, která umí prakticky to samé, ale stojí pár šlupek v doprodejích ...