Tak ke Canonu 450D:
S tím šumem u 450D to jde velice dobře, u nastavené 800 ISO je téměř neznatelný. 1600 je na 10x15ky velice dobře použitelný.
Takže bych se rozhodně nezatěžoval zapnutou redukcí šumu, dlouho to trvá a při chatrném osvětlení se ztrácí jemné detaily, ale to víte.
Čištění senzoru? Budiž, já funkci ihned vypnul, brzdí to start a majitelé jednoho skla ho stejně nepotřebují. Ale je tam
LiveView? Škoda že display nemá větší rozlišení, u makra to může pomoci díky možnosti elektronického přiblížení. Ale podle mě je to jen berlička pro líné hřbety
Největším plusem je pro mě skvělá kvalita obrazu a nový procesor oproti 400ce. Tělo s pogumovaným gripem se lépe drží a baterka vydrží déle. Nový objektiv 18-55 IS má o pěkných pár optických vad méně, oproti zmršené 18-55 předcházející. A věřte nebo ne, setkal jsem se s člověkem který mi tvrdil že potřebuje k 40D právě tento objektiv protože prý 17-40 mm 4/f který koupil v kitu podává horší výsledkyNo nevím jestli je to pravda, ale minimálně ostřejší kresbu má. Zázraky se dějí, s tímhle fotoaparátem máte profíka co fotí na P jako profesionál raz dva. Co se mě týče, vlastnil jsem dlouhou dobu Canon 33V na kinofilm a 40D na mě zatím byla moc drahá, se svojí 450kou jsem velice spokojen a stojí za každý haléř. A prosím nezapomínejte že největší část kvalitní fotky vám(mimo kompozice a expozice
)dělá kvalitní sklo. Raději ušetřte na těle a jděte do lepšího objektivy.
PS: Motorek v těle je u levné zrcadlovky dobrá věc, jako jedinou konkurenci beru samozřejmě jen Nikon, k ostatním značkám jsem mírně skeptický.