Hmm, tak z praktického zkoušení 4850 jsem zatím trochu rozpačitý a spíš laboruju s ovladači a nastaveními, než že bych si užíval výkon...
Zatím můžu srovnávat jen default nastavení proti GB 8800GT, která byla už od výrobce lehce přetaktovaná. Pokud jde o teplotu, je zajímavé, že s původním chladičem Catalysty ukazují cca. 81-82°C v IDLE, ale v plné zátěži jsem se nedostal přes 84°C. Chladič jsem zkoušel vyměňovat za S1 hned po vypnutí PC a docela pěkně jsem se spálil.s Accelerem bez větráku jsou v IDLE teploty okolo 62-65°C, v zátěži vylezou k 75°C. Lepší a hlavně klid.
Největší potíže jsem ale zaznamenal s výkonem. Jako normální BFU jsem celý natěšený hodil poslední ofiko Catalysty 8.6 a čekal super výsledky v 3DMarcích. Bohužel, ani v jednom (01,03,05,06, AquaMark) se mi předchozí 8800GT překonat nepodařilo, a to dokonce ani na jejích oficiálních taktech. Co mě ale zarazilo mnohem víc bylo pravidelné škubání obrazu cca. každé 2 vteřiny. Na druhou stranu se mi ve Vistách vyřešil problém nekompatibility ovladačů nVidia a barevného profilu monitoru, stejně jako obraz ve 2D mi teď přijde o ždibec hezčí.
Následovala instalace beta ovladače 8.7, který škubání odstranil - výkon v Marcích bohužel zůstal stejný. Rozladěný jsem pustil Crysis, abych si čísla z benchmarků ověřil i ve hře, a zůstal jsem docela v šoku - hra skousla nastavení VERY HIGH při rozlišení 1920x1200 a podle mých potřeb zůstala hratelnou, což se u stejného nastavení s 8800GT rozhodně říct nedalo...
Zkusil jsem ještě pár dalších her, ale Ty už grafiku takhle neprověřily. Závěr je jak jsem psal trochu rozpačitý - když pominu 3DMarky, je to prokazatelně výkonný, i když trochu horký kousek železa, kterému nové ovladače určitě ještě trochu pomohou...![]()