Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Problem - E8200

Standardní Problem - E8200

Cau, mam problem, kdyz chci posunout muj E8200 na vyssi takty (3.66GHz), tak mi nechteji nabehnout XPcka. bud se mi pri nabihani zobrazi prazdna cerna obrazovka, nebo modra obrazovka s textem ''system windows byl ukoncem, ale nedoslo k poskozeni pocitace...''
    kamarad ma vistu a kdyz se mu toto zobrazi, tak nabootuje vistu a zvoli ''opravit pocitac''. v xpcku nevim jak na to.

muj pc - C2D E8200, GF 8800GTS, 2x1GB DDR2 800MHz, AC Freezer PRO, Gigabyte P35-DS3.

jsem trochu amater tak se nezlobte za hloupy dotaz

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní Re: Problem - E8200

Nezlob se Ty, ale proč se pouštíš do něčeho, čemu nerozumíš? Pouštěl by ses do opravy auta nebo televize, kdybys o tom nic něvěděl?

V první řadě bys toho měl dost přečíst a pak se pomalu pouštět do činnosti, kterou děláš poprvé... Měl bys vědět přesně, co v BIOSu děláš a proč. Kdyby to bylo tak triviální, mohl by overclocking dělat každý, kdo má díru v prodloužených zádech.

Takže pokud chceš pomoct, měl bys sem aspoň dát informace o tom, co jsi kde nastavil, a vůbec by neškodilo, kdybys znal výkonnostní strop klíčových komponent - desky na FSB, procesoru na celkovou frekvenci a pamětí na max frekvenci a časování... to znamená otestovat každou z nich zvlášť tak, že zbylé dvě pojedou v bezpečných hodnotách...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

přečti si dole návod a nenech se vyvést z míry, když tě to nemá kdo naučit, tak je dobře, že jsi se do toho pustil sám (jak by ses to jinak naučil) kdybys náhodou něco pokazil, no tak to bude daň samo-uka, to se stává, a jde jen o peníze (nebo data v horším případě) (ale neboj dneska už na tom není moc co zkazit)

http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...7412&Itemid=57
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal jenicek321 Zobrazit příspěvek
    přečti si dole návod a nenech se vyvést z míry, když tě to nemá kdo naučit, tak je dobře, že jsi se do toho pustil sám (jak by ses to jinak naučil) kdybys náhodou něco pokazil, no tak to bude daň samo-uka, to se stává, a jde jen o peníze (nebo data v horším případě) (ale neboj dneska už na tom není moc co zkazit)

http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...7412&Itemid=57
    Pod to se dá podepsat, i když dnes ještě stále ne všechny komponenty jsou úplně blbuvzdorné, ale je to stále lepší a lepší. Ale odladění biosu, to chce mít už trochu zkušenosti a vědět, co od toho chceš a kde to hledat. Trochu mi to připomnělo jednoho kamaráda, který si stavěl počítač a chtěl prostě nutně všechno taktovat, tak jsem mu poradil dobré klíčové komponenty a čekal, jak se to vyvine. Plno řečí, jak jenom potřebuje poradit, že jenom ztratil přehled co je a není v kurzu. Dopadlo to tak, že ve firmě, ve které to objednával mu to sestavili (leč ne zrovna optimálně) a další den po vyzvednutí z firmy jsem měl telefonát, jestli mu nenainstaluju widle a neodladím pořádný OC. Live is fun.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

nastaveni v biosu - PCIE frekvence - auto
    C.I.A.2 - full thurst
    performance enhanced - standart
    system memory multiplier - 2.00

DDR2, PCIE, FSB a (G)MCH Overvoltage control - zkousim ruzne kombinace od +0.1 do +0.2
    a voltaz procesoru - 1.3V

3.66GHz je asi moc na desku a chladic, chci jit maximalne na 3.5GHz. kdyz to pretaktuju, objevi se mi bootovaci obrazovka windows, ale zamrzne...

no tak zamrza ti asi proto ze tam mas jeste C.I.A. ... to je automaticke pretaktovani, takze pokud chces taktovat rucne, tak tohle musis vypnout...

PCIE freq nastav na 101

s voltama si nemusis ze zacatku hrat (pridavat), nech to tak a otestuj
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

takze uz to jde podle toho jak jsi mi to napsal, diky, jenom jsem musel ddr dvojkam pridat +0.2V jinak to neslo. budu testovat, pak kdyztak napisu, a diky ze jste (nekdo) lamce poradili

Já sem zkoušel taktovat svoje e8200 a bez navýšení napětí s box chladičem, tak sem se dostal na 3,2 pres SETFSB a pak se mi to pri orthosu resetlo. Jinak jedu stabilně na 2,8 bez navýšení napětí, desku mám GA-P35-DS3 REV2.1, zdroj FORTON 500W, ramky RAM Patriot 2x1GB DDR2 PC800 PSD22G800KH CL5 s chladičem. Nevim CPU-Z mi píše že mi de do procesoru nejak 1,136V a core temp mi pise 1,225 asi to bude dost malo, možná kdybych chtěl víc musel bych zvýšit napětí, možná mi to ale kazí ramky, příde mi málo že od 3.0 už je nestabilní bez navýšení napětí, jinak freezer 7 budu mít za 2 dny, na kolik bych to s nim dostal?

Tak už jedu stabilně na 3,2 s freezerem 7, teploty CPU - 27° idle, 40° - load
    Jádra 45° idle, 60° load, musel sem ale trochu schodit ramky zmenou delicky z 1:1,2 na 1:1 protoze pak by meli 960mhz a to už neobstály, tak maji 800mhz, 1mb pí se mi počítá 14s.

Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal MissingNO. Zobrazit příspěvek
    Tak už jedu stabilně na 3,2 s freezerem 7, teploty CPU - 27° idle, 40° - load
    Jádra 45° idle, 60° load, musel sem ale trochu schodit ramky zmenou delicky z 1:1,2 na 1:1 protoze pak by meli 960mhz a to už neobstály, tak maji 800mhz, 1mb pí se mi počítá 14s.
    960 MHz by měly ty Patrioty zvládnout i při CL4, když se do nich pustí trochu víc šťávy ... Nemáš nastavený command rate T1? U DDR2 už to nemá takový vliv, jako výsledná frekvence, která se ti tu E8200 chtě nechtě stejně dostane přes 800 Mhz, jestli budeš chtít ještě trochu lepší OC. Mě jede na 4GHz na 1,25V pod vodou, tak to pod tím freezerem taky pošlape lépe než na 3,2GHz.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Ramkám jsem napětí nezvedal, na těch 3,2ghz se mi pořád resetoval komp protože sem nezvýšil napětí na CPU. Z 2,66GHZ na 3,2GHZ asi potřebuje zvýšit napětí.

Věk
    41
    Vliv
    261

Ramkám jsem napětí nezvedal, na těch 3,2ghz se mi pořád resetoval komp protože sem nezvýšil napětí na CPU. Z 2,66GHZ na 3,2GHZ asi potřebuje zvýšit napětí.
    Zkoušel jsem včera svůj kousek s boxem a šlapal na 3,4GHz bez zvýšení napětí. Dal jsem teda počítat akorát 32M Spi, ale nezdálo se, že by měl nějaký problém. Jaký napětí pouštíš do můstků?

Citace Původně odeslal vauxhall.uk Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem včera svůj kousek s boxem a šlapal na 3,4GHz bez zvýšení napětí. Dal jsem teda počítat akorát 32M Spi, ale nezdálo se, že by měl nějaký problém. Jaký napětí pouštíš do můstků?
    Vše jsem nechal na DEFAULT jenom děličku sem dal 1:1 aby ramky při 3,2GHZ byly na 800mhz a bus speed na 400X8.

Věk
    41
    Vliv
    261

Vše jsem nechal na DEFAULT jenom děličku sem dal 1:1 aby ramky při 3,2GHZ byly na 800mhz a bus speed na 400X8.
    Takže teď to běželo při 400 FSB v pohodě? Zkus schválně i 400X9, jestli ta varianta, co jsi psal, šlapala ...

Takže teď to běželo při 400 FSB v pohodě? Zkus schválně i 400X9, jestli ta varianta, co jsi psal, šlapala ...
    9 nasobic, ale jdi
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal LeXa Zobrazit příspěvek
    9 nasobic, ale jdi
    No jéje ... to jsem zase po ránu perlil ... u E8200 pochopitelně 8X.

Myslel jsem to tak, že bych ho zkusil dál na 3600 MHz, tj. 8X450, na což už bude chtít trochu přitopit na chipsetu.

Citace Původně odeslal LeXa Zobrazit příspěvek
    9 nasobic, ale jdi
    Ne 9X násobič asi fakt ne když je 6X-8X a jinam je zamlej, jinak když sem to dal na 3,6 bez navýšení napětí tak už to nějak nešlapalo.

Věk
    41
    Vliv
    261

Ne 9X násobič asi fakt ne když je 6X-8X a jinam je zamlej, jinak když sem to dal na 3,6 bez navýšení napětí tak už to nějak nešlapalo.
    Mno ... kdyby jsi pořádně četl všechny příspěvky, tak se to teoreticky i povézt mohlo. Není na trhu moc desek (možná žádná), které dají 450Mhz FSB bez zvýšení napětí na chipsetu. Taky je pak kolikrát potřeba dát jinou děličku pamětí atd ...
    Jestli jsi to jen přepnul na 450 Mhz a čekal, že se zbytek udělá za tebe, tak se nesmíš divit.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Moje úplně obyčejná Gigabyte EP35-DS3R dá bez zvýšení napětí FSB 500 se 4ma modulama a 520 se 2ma. Naopak, zvýšením napětí na chipsetu se mi maximální FSB spíš snižuje! Takže vždy to pravidlo není.
    The best Unreal Tournament maniac.

Věk
    41
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Moje úplně obyčejná Gigabyte EP35-DS3R dá bez zvýšení napětí FSB 500 se 4ma modulama a 520 se 2ma. Naopak, zvýšením napětí na chipsetu se mi maximální FSB spíš snižuje! Takže vždy to pravidlo není.
    No tak s tím rozhodně nesouhlasím. Se zvyšováním napětí se dá provozovat ještě vyšší FSB, akorát je potřeba to také adekvátně chladit. Při vyšším napětí se zvedne teplota a tím pádem se i zhorší vodivost. To je ten samý případ, jako kdybych chtěl cpát do procáku (např. třeba právě 045nm E8200) 1,5V pod boxem. Deska to umožňuje, ale je jasné, že box na to nebude nejvhodnější chladič. Stejně tak paměti. Do DDR2 se dá cpát 2,5V, pokud jsou aktivně dochlazovány. Pasivním způsobem tak možná v zimě u otevřeného okna.

No "Násobič pamětí" sem dal na 2XBUS to je 2X400 = 800 a FSB je teda 1600MHZ a 400*8 = 3200MHZ nic sem nezvyšoval jenom sem vypnul power saving věci a performance enchanting z turbo na standart a jelo to bez problémů sice jenom 2X1 hodinu orthosem pak sem neměl čas a vyp sem to, Jinak chladim to freezerem 7 pro, doufam že FSB 1600 my neodělá Gigabyte GA-P35-DS3 (Rev2.1) ale i na tý krabici je psaný že 1600MHZ BY OC. To znamená že tehle deska zvládá 400MHZ BUS SPEED bez navýšení napětí a jinak se ani moc nehřeje pořád mam zaplej everest a koukam na teploty, teď CPU v klidu 33° a čip na desce 35°, jinak okolní teplote je 28° takže dobrý.

Věk
    41
    Vliv
    261

No "Násobič pamětí" sem dal na 2XBUS to je 2X400 = 800 a FSB je teda 1600MHZ a 400*8 = 3200MHZ nic sem nezvyšoval jenom sem vypnul power saving věci a performance enchanting z turbo na standart a jelo to bez problémů sice jenom 2X1 hodinu orthosem pak sem neměl čas a vyp sem to, Jinak chladim to freezerem 7 pro, doufam že FSB 1600 my neodělá Gigabyte GA-P35-DS3 (Rev2.1) ale i na tý krabici je psaný že 1600MHZ BY OC. To znamená že tehle deska zvládá 400MHZ BUS SPEED bez navýšení napětí a jinak se ani moc nehřeje pořád mam zaplej everest a koukam na teploty, teď CPU v klidu 33° a čip na desce 35°, jinak okolní teplote je 28° takže dobrý.
    Jj ... těch 400Mhz by měla dát naprosto v pohodě. Já svůj kousek jedu na 8*500, tak tam už desce musím trochu přiložit. V tvém případě by neměl být problém i 8*450. Akorát to už pak bude chtít přidat napětí pamětem. To je velká nevýhoda E8200. Taktovat jde jak blázen, ale už to pak nedávají paměti na solidním časování.

Jj ... těch 400Mhz by měla dát naprosto v pohodě. Já svůj kousek jedu na 8*500, tak tam už desce musím trochu přiložit. V tvém případě by neměl být problém i 8*450. Akorát to už pak bude chtít přidat napětí pamětem. To je velká nevýhoda E8200. Taktovat jde jak blázen, ale už to pak nedávají paměti na solidním časování.
    Právě že je problém s těma pamětma že to pak nedávaj protože se mi nepovedlo ten procesor přetaktovat tak abych mu musel něco zvedat kvůli těm pamětem.

Věk
    41
    Vliv
    261

Právě že je problém s těma pamětma že to pak nedávaj protože se mi nepovedlo ten procesor přetaktovat tak abych mu musel něco zvedat kvůli těm pamětem.
    Co máš přesně za paměti? A jaké jedeš časování? 4-4-4-12?

Co máš přesně za paměti? A jaké jedeš časování? 4-4-4-12?
    Paměti mam http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47736 CL5
    jinak když sem zkoušel taktovat paměti navyšovat napětí měnit CL tak sem si málem podělal počítač takže se na to asi vykašlu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. USB hub - problém s napájením
    Založil 24-bit v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.03.2006, 00:35
  2. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  3. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6