Výsledky 1 až 25 z 57

Téma: Nova grafika od Matroxu?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nova grafika od Matroxu?

U těch ATin záleží na výrobci a řadě. Sapphiry a BBA z počátku výroby R300 byly úplně identické, jen s jiným chladičem. PowerColor (TUL) si vyrábí karty sám a kvalita je tam proměnlivá. Celkově. Někdy dobrá za skvělý peníze, jindy za moc nestojí.

Často se nadává na ManLi, ale taky se od nich daly sehnat perfektní karty - zpravidla než rozjeli výrobu malí asijští výrobci, brali první várky od těch velkých. Měl jsem (a ještě někde mám) ManLi Radeon 9000 a patřil k tomu lepšímu, co jsem kdy zkusil.

Ještě zajímavější to ale bylo před rokem 2000, kdy měly ostrý výstup (i v takových rozlišeních jako 1024*768 ) jen karty těch výrobců, kteří si je vyráběli sami, jako Matrox, 3Dfx a ATi (+ ještě Permedia 3 ve verzi od 3DLabs). Všechno ostatní stálo za houby...

Ještě ke starším GeForce + výstupům - tady nešlo jen o levné součástky některých výrobců, ale i špatné součástky. nVidia nedodávala kompletní referenční návrhy karet, ale co se výstupů týkalo, nechala to plně na výrobcích a v dokumentaci se odkazovala pouze na design NV11, kde naposledy návrh dodala. Jenže někdo si neuvědomil, že NV11 (GF2MX) měla výstup poku*vený už na úrovni čipu, takže její výstupní filtry byly navrženy jinak, aby tenhle neduh alespoň částečně kompenzovaly. To znamená, že nové čipy měly odlišné parametry výstupního signálu, takže doporučené kondenzátory a induktory jim ořezávaly signál a kazily obraz.

Není překvapivé pouze to, že oddělení nVidie, teré si muselo být vědomé odlišného návrhu filtrů NV11, zřejmě z nepozornosti doporučilo jeho použití pro další karty, ale že ani výrobci, jejichž personál tomuhle rozuměl a věděl, jak musí pro určité úrovně signálu konkrétní design vypadat, to nijak nezarazilo a dlouho vyráběli karty s mizerným výstupem i přesto, že na to poukazovali uživatelé i recenze...
    Naposledy upravil no-X; 28.06.2008 v 09:43.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    269

ASi máme stejného Radeona. Protože tu mam taky R9000 od Manli, a je to jediná čistá karta od Manili co mam, obraz má lepší než 9250 od sapphire.

Ad jan555 - To bohužel nelze. Prohlídnul jsem si v temnym prostředí i hodně drahý Necy a Eiza. Nec měl hodně špatnou černou, vypadalo to lehce do hnědo-béžova. Eizo bylo do barev celkem ok, ovšem do té chvíle, než se to pohlo. Byl tam děsnej blur i u oken ve win. A já jsem hráč, takže to prostě padá, a repasovanej 22 palcovej Dell CRT to vše strčil do kapsy obrazem, rychlostí i troufám si tvrdit šetrností k mym očim.

Sorry za OT.
    The best Unreal Tournament maniac.

Tak to asi byla opravdu dobra serie - taky mam Manli R9000
    Poridil jsem si panel s rozlisenim 1920x1200 a obraz je porad super. Bohuzel se mi ted dost prehrejva a moc mu nejde HDTV, takze ho budu muset nahradit...

Vím, že jsem ji kupoval ještě někomu jinému, ale už to nebylo ono. Ta původní měla zelené PCB a pasivní chladič. Nová měla aktivní chladič, barvu PCB si nevybavuju (možná černá?), ale s jisttou vím, že výstup ostrý neměla...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Hej, cierne... A tie povodne boli referencne vyrobene Sapphire-om pre ATI... a rozdane vsetkym partnerom aby nebol launch "paper"...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak uzemnit stíněný kabel??
    Založil Ištván v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 18.12.2003, 14:27
  2. Na Nforce 2 zlobi zvuk a grafika
    Založil katz v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 30.11.2003, 16:57
  3. Nová revize Nforce 2 od MSI
    Založil Pavelka v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 2