l_iNu$: O možném vyřazení stránek z katalogu googlu už jsem slyšel, nikde jsem se ovšem nedozvěděl, zda se to už někomu skutečně stalo. Ale samozřejmě nechci být prvníTo si nemohu dovolit. Zase na druhou stranu jak by na to google přišel, že. Automaticky(systémově) takové stránky vyřazovat nebudou, takže jedině že by měli nějaký bonzovací formulář nebo nějakého robota který by na stránkách hledal určitá kritéria a nějaký člověk by to pak manuálně ověřoval.
Ovšem na stránkách používám již přes rok menu na tomto založené(javascript nastavuje jiným položkám podle toho na jaké mám kurzor css vlastnosti display:none nebo inline). Takže kdybych to udělal přesně jako mám v prvním postu NÁPAD ČÍSLO 2], tedy že by návštěvník standartně viděl jen formulář a když by kliknul na speciální tlačítko, tak formulář by se schoval a objevil by se namísto něj výpis všech položek z toho selectu, tak by google nemohl říct ani ň. Protože je to součást stránky a je viditelná i když jen za určitých podmínek(ale stejně jako to menu). Takže to udělám nakonec nejspíš takto.
Formulář normálně nasměruju submitem na pomocný skript, jak mi tu psal MEluZíNa a ten bude přesměrovávat podle výběru v selectu dále.
Jen doufám že když javascriptem zmizím formulář a zobrazím tu hromadu linků, tak to nějak fatálně nerozhodí layout stránky. Ale nemělo by.
Pokud bude mít návštěvník vypnutý javascript, zobrazí se mu to korektně, stejně jako menu. Formulář se zobrazí a výpis odkazů nikoliv. Hledal jsem nějaké statistiky a vypnutý javascript má podle nich jen cca 1,15% lidí.
Sitemap mě napadl, ale tím se budu zabývat, až bude všechno hotové![]()