Toto vypadá zajímavě, na úpravu fotek opravdu nepotřebuju supernadupanou herní kartu, ale něco co dobře zobrazuje. V tomhle býval Matrox dobrý![]()
Toto vypadá zajímavě, na úpravu fotek opravdu nepotřebuju supernadupanou herní kartu, ale něco co dobře zobrazuje. V tomhle býval Matrox dobrý![]()
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Zaujimalo by ma, aky je/bude rozdiel v Quad s tymto v porovnani s napr. dvoma Sapphire Radeonmi 3470 (2xDVI) okrem toho, ze budu zabrane dva PCIE sloty (co je v kancelarskom pc/workstatione aj tak jedno).
Myslim, ze Matroxu "ujel vlak" uz hodne davno a este ziju len vdaka svojmu menu a zotrvacnosti...
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Maxtoru vlak neujel, oni ani do žádnýho nenastoupili. Oni oficiálně vývoj GPU zastavili už dávno a jejich grafiky vlastně jen dožívaj, občas něco vydali, ale vše založený na starejch čipech. Třeba dodnes na G550... což je jen úprava G400, ala 1999. Prostě po neúspěchu Parhelie to zabalili. Že teď vůbec něco nového vyvinuli, je pro mě obrovské překvapení. Jinak už R9700pro měl tak čistý 2D, že Matroxy neměly význam.
The best Unreal Tournament maniac.
AD vlak - zalezi od toho, kedy podla Teba vlak vyrazil
AD cistota 2D u R9700 - asi si nevidel vysoke rozlisenia na kvalitnych monitoroch ani z rychliku, inak by si take daco netvrdil. Dnes uz je to ale vdaka DVI-D pase, kedze lezie do panelov obraz vo forme jednotiek a nul => asi jedina vyhoda Matroxov vo forme skutocne kvalitneho 2D (aj vo vysokych rozliseniach) je tata...
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Nuo řekl bych že viděl. Pokud můj dell v 2048x1536 neni hi ress tak nevim. A pokud ten 9700pro nebyl od club 3D, nebo vadnej kus, tak v pohodě. Od NV tohle můžu tvrdit až od Gf6800. Matrox nepřinesl pro mě v 2D vůbec nic. Jo a LCD absolutně nuznávám, i ty nej PVA / IPS panely jsou ve srovnání s kvalitnim CRT putna. teď prodávám HP 24 palců a koupil jsem Della 22 plochý CRT, protože to prostě bylo strašný a v noci je to jak se dívat do zářivek, ono to tak ale je, dostal jsem z něj zánět spojivek, což se mi s CRT nestalo za 10 let.
The best Unreal Tournament maniac.
OT: Ono se totiž do zářivky v podstatě dívášV noci je nutný mít při používání LCD ještě jeden zdroj světla, ideálně třeba lampičku, která svítí na prostor za monitorem. Takhle to mám a s očima problém nemám. Jak mám koukat na LCD ve tmě bez jinýho zdroje světla, tak to je samozřejmě peklo. Je to prostě kompromisní technologie...
pardon za OT.
Kdo si myslí, že při připojení přes DVI je kvalita 2D všude stejná, je na velkém omylu, stačí si to v reálu porovnat. Když jsem srovnával 7600GS, 7600GT, R9600 a R1650, vyrazily mi rozdíly v kvalitě 2D dech a to včetně subjektivního vnímání "ostrosti" (o barvách se nemá cenu bavit). S nVidiemi jsem dlouho a tvrdě laboroval (kvalita 2D se viditelně měnila i se změnou ovladačů, ono ovladače nV jsou i dnes kapitola sama pro sebe), ale nikdy se mi z nich nepodařilo vyrazit podobně dobrý 2D výstup jako u obou ATi karet.
A ty jedničky a nuly přece taky znamenají to, že hodnoty mohou být právě takové a tedy že na výstupu a na vstupu jsou přesně stejné, nikoliv že přenášená informace je stejná (což nepochybně není).
Není jediná, další typickou jsou barvy a přesnost. Matroxy mají min. skvělé LUT a Gigacolor.
Kup si slušné LCD se S-IPSem nebo LED BLU, dobře ho nastav a podobné problémy mít nebudeš.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Gigacolor - pokud tím myslíme totéž - mají i už pár let ATiny a některé nové nVidie...
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
jan555:
Uznavam, ze ked som potil tu vetu, tak som mal na mysli hlavne ostrost, pretoze interpretacia farieb a gamutu ako takeho je cisto na jednotlivych firmach. Zacinal som na S3kach a presiel cez nVIDIU k ATInam a Matroxom, pricom subjektivne vnimam "farebnu interpretaciu" ATI a Matrox ako velmi podobnu. Ostal som u ATIn. nVIDIA mi nesadla (farby sa mi zdali bud mdle alebo hnusne saturovane... rovnako mi napr. dodnes nesadla farebna interpretacia RAWov ACR a pouzivam standardny Canon RAW Image Task).
DOC_ZENITH:
No vidis, ja som za seba mal svojho casu na lepsich CRTckach karty od ATI Radeona 7200 SDR, ATI, Sapphire, SuperGrace Radeona 7500 cez asi 6 Radeonov 8500/9100 (Hercules, Sapphire, Club3D, ManLi, ...) po Sapphire 9800 a Powercolor 9700 a hadaj, ktore karty stracali vo vysokych rozliseniach (~1600 v 85 a viac Hz na ostrosti najmenej). Ak to mam zoradit, tak ATI R7500 a Sapphire R7500, potom medzera ATI Radeon 7200SDR. Ostatne bolo viditelne menej ostre. Najprv som to bral za samozrejmost, ze nestiha monitor, ake bolo moje prekvapenie, ked som skusil tie starsie karty v 1600 a 85Hz, a potom nejaku Matroxku a ta mala rovnako ostry obraz ako v nizkom, tak aj vo vysokom rozliseni (a Hz).
Naposledy upravil PiT; 28.06.2008 v 07:45.
Že jsem tak smělý. Pouč mě prosím, jakým způsobem byl ten 2D obraz odlišný. Jak to myslíš tou ostrostí? Kde se ty barvy lišily? V jakých programech? Při jakém nastavení.
Plácnutí do vody mě vážně nezajímá a nic takového, co píšeš, jsem nezaznamenal. Pokud své tvrzení podložíš i nějakým článkem na aspoň trochu důvěryhodnějším serveru, tak to bude úplně nejlepší.
Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
Blog o mobilní technice -> [WWW]
Ty rozdíly byly patrné všude, včetně prostého desktopu. Pokud jsi to sám nezaznamenal, tak máš buď štěstí na lepší grafiky a nebo jsi jedním z mnoha šťastlivců, kteří to nemusí řešit. U barev nevím, co řešit - z několik posledních let jsem neviděl nVidii, která by out-of-box neukazovala haluze a na třech kusech jsem si v poslední době potvrdil, že je problém je nastavit i s kvalitní sondou - nastavení v ovladačích se chová zcela nestandardně a nepochopitelně.
Tady není řeč o žádných článcích, ale o zkušenosti, pokud je potřebuješ, zkus si je najít, pokud máš nV a jsi spokojený, tak buď nadále. Nakonec to snad někde funguje (ale já to neviděl), přece nemůže být tolik barvoslepých uživatelů.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)