Peca-on-line:
Nie, M$ ani tentokrat nepochopil, ako by sa malo s RAM pracovat. Uz som to tu niekde pisal, ale doteraz (do XP vratane) mal politiku "RAM nie je nikdy dost, preto uvolnujme vsetko co ide (do swapu)", co ma za nasledok typicky ak ma clovek napr 2GB RAM a swap skusi dat na 128-512MB, ze mu Windoze hlasia co chvila, ze maju malo virtualnej pamate, pritom RAMky maju vzdy 1.2-1.5GB volnej.
S Vistou ma politiku "RAM mame velaaa, tak tam naladujme vsetko, co ide, ved predsa uz tuto aplikaciu uzivatel spustil 2x a tuto 3x v zivote, tak ju bude urcite potrebovat mozno uz na toto spustenie", co ma za nasledok, ze po mesiaci-dvoch pouzivania PC s Vistami, vdaka superfetch (jeho nasledne odstavenie nepomoze) disky hrabu po starte systemu este minimalne 5min a ked sa spusti nejaka ina pamatovo narocna aplikacia, tak to vsetko vyhadzuju pripadne odswapovavaju.
Preco to do boha nemoze nechat normalne (ako to ma napr. Unix/Linux) ? Tzn. do RAM naladujem len to, co po spusteni potrebujem a udrziavam to tam aj po vypnuti pokial nepotrebuje nejaka aplikacia viac pamate a swap len v pripade nevyhnutneho (aka plna RAM a pad aplikacie/systemu)![]()