Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Výkon CPU verzus GPU

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Výkon CPU verzus GPU

mno ja vlastním dosku s Via chipsetom a kapacita ram je na maxime. tualatin-S 1.26ghz s 512kb cache. ramky sú 133mhz CL3. celý systém beží dokonale stabilne na 155mhz. grafika je ati x850xt. všetky dôvody prečo tieto grafiky na via chipsetoch nefungovali dobre sa mi podarilo dlhodobou analýzou nájsť, pomenovať a vhodnými nastaveniami a postupmi aj odstrániť.

pretože to kvantum pamäťových modulov má velku spotrebu tak ako som písal vo svojom topicu o tuleňoch tak to čo ma obmedzuje v taktovaní až na 162mhz (kde končí PCI zbernica a stabilta pci kariet a zároveň procesor) priepustnosť ram je ale 1200mb pri čítani a 250mb pri zápise.

obecne to je ten najvýraznejší systémový limit aký tu mám. predimenzovanie grafiky ale pridalo celému systému toľko výkonu o ktorom som ani nesníval. 3dmark 2003 je čisto orientačná záležitosť, ničmenej reálne dopady na hry boli velmi pozitívne. obecne totiž hry požadujú pentium 4 2ghz. tualatin S má na mojom takte výkon okolo 2.5ghz priemerného pentia 4

to číslo som si nevycucal z prstu.

1. niektoré testery výkonu cpu uvádzajú takzvaný rated výkon. Fakt že netburst je nanič bol všeobecne známy každému rozumnejšiemu užívatelovi. takže ked prebehol test môjho procesoru tak mi to krem iného vyhodilo aj to že procák má asi taký výkon.

2. obecne meriam herný výkon pomocou hodnoty v mflopoch. netburst v tomto ohlade úplne prepadol. 3ghz jadrá mali len o 10 percent lepší výkon než ja.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Já ti věřim, sám tu mam Tualatina na 1,45ghz a taky ho přirovnávam k Netbrstu na 2,2 - 2.4ghz. Jediný co mi furt nejde do hlavy, je ta grafika. X850 do AGP.... máš tu s můstkem nebo tu nativně AGP? Protože ne tý Via (všechny VIA chipsety starší jak KT400) mi nechoděj prakticky žádný karty s můstkem, proto teď shánim ňákou slušnější NV40. (protože na NV40 si zatim zahraješ všechno, na Radeonu bohužel kvůli SM2.0 už ne , ale jinak je to rychlejší karta, hlavně lepší filtering textur.)
    The best Unreal Tournament maniac.

konkrétne mám model od asusu. pokial som správne vyrozumel s článkov ktoré boli o tej karte písané tak najprv bol PCI variant a dlho sa čakalo na agp mostík, takže predpokladám že je to premostené AGP.

tomu zodpovedajú aj frekvencie agp busu ktoré boli v poriadku aj nad 85mhz a grafika fungovala a vyššie velmi nešiel už proc, kdežto pravá AGP radeon9800 na 81,5 končila rozsypaným obrazom.

ešte sa trochu obzerám po mode z radeonu na fireGL ale neviem či by to bolo na niečo dobré.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Hmm, to jestli je tam most nebo ne se nedá poznat s názvu X800XT byly AGP i PCI-E a měly i různý jádra. Spíš ty můstky nedávaj vysoký AGP, ale nemusí to bejt pravidlo.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hruby vykon > porovnani CPU Opteron 250 x Xeon 3,4Ghz
    Založil Tranceman v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 28.05.2006, 05:30
  2. Jaky poradi CPU, GPU, chipset, HDD, zdroj, 2x vymenik
    Založil Bobrik v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 22.08.2003, 16:50
  3. Gigabyte CPU throttle? teploty...
    Založil AraFat v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1