Zdravim vsechny. Uz par mesicu mam doma 19-ku od VIewsonicu model P90f (zakoupeno v Autocontu). Mam s nim od zacatku ruzne problemy a proto bych chtel poprosit vsechny co maji zkusenosti s timto typem monitoru nebo vadami ktere budu popisovat aby mi poradili.
1) Pro zacatek je tady obloukovite prohnuti horni strany obrazu o nekolik milimetru, ktere nejde vyladit zadnym z dostupnych ovladacich prvku.
2) V prave casti obrazovky (ve 4. kvadrantu) se da vypozorovat zesednuti obrazu o rozloze nekolik ctverecnych centimetru ktere taktez nejde uplne odstanit (zmirnit to sice jde, ale pak dochazi k stejnemu jevu v pravem dolnim rohu obrazovky).
3) A nakonec vec ktera mi vadi nejvic ze vsecho: pri zevrubnejsim zkoumani obrazu jsem si vsiml ze po cele plose probihaji jemne vodorovni carky ktere jakoby utikaji smerem nahoru. Z normalni vzdalenosti jev pozorovatelny neni, ale presto me to samozrejme stve. Napadlo me ze by mohlo jit o interference zpusobeny nejakym el. spotrebicem ktery v byte mame, ale uz tomu moc neverim.
Tak...Vazne uvazuji o reklamaci a take premyslim jestli by zde byla moznost vymenit tento monitor za jiny (pokud by reklamace byla uznana). Vsem, kteri jsou ochotni mi v cemkoliv poradit budu zavazan - prece jen monitor za 11500Kc s DPH by neco takoveho delat nemel...