Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
Jo, ale tohle by se dělo vždy, naopak se studenym strojem by to spíš naskočilo (chladnější jádro spíš projde s tou nízkou voltáží k tý fázi kde by se zvedla.)
Tak s timhle nesouhlasim. S rostouci teplotou klesa prahovy napeti PN prechodu a FETu, takze naopak ohrati (v rozumne mire) by tomu najeti melo pomoct.

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
Navíc vždy když se to resetne na default a pak tam člověk zas vrátí tu velkou fsb, tak se ty Gigabyte desky na pár sekund vypnou, takže by tam stejně žádné napětí nezůstalo aby to zdůvodňovalo proč to pak naskočí. Navíc, jednou když bylo fakt chladno, tak se mi stalo, že jsem rychle vlítnul do biosu nastavit znova vysokou FSB, save a zase výtuh na defaulty, musel jsem pak počkat asi 20 sekud v biosu, než se to trochu ohřeje a pak tu změnu provést.
No me se to takle vypinalo treba na 3x, kdyz sem sel hned do BIOSu. Ale stacilo to nechat treba minutu ohrat a pak uz v pohode Mozna je to specifikum pouze Gigabyte desek, zatim sem po tom moc nepatral. Bylo by zajimavy kdyby to este zkusil nekdo dalsi.