Výsledky 1 až 25 z 62

Téma: E8400@3600 - nechce najet ve studenem kompu, po zahrati bezi OK

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: E8400@3600 - nechce najet ve studenem kompu, po zahrati bezi OK

Jo, no, takhle. 4 moduly, toho jsem se se bál nejvíc. Tohle se ale nakonec nepotvrdilo. Jinak co se týče paměťovejch slotů a práce s pamětí, tak v tomhle tahle deska hrozný zklamání. Předtim jsem měl desku s Nforce650 chipsetem, a 4x512 mb epidy jedny 533CL 4 druhej pár 667 CL5 mi tam jely v dualu na 780mhz s CL4 a 1T commandrate. Dále pak 2x2gb kingmaxy, už to bylo horší, ale furt šly. 770 CL4 2T nebo 950 CL5 2T. Pa jsem ještě testoval Adaty 800 CL5 a ty jsem sotva rozjel na defaultu, nerozuměli si s chipsetem.

Nadšeně jsem pak po výměně desky (výměna proběhla kvůli blbnoucímu Adaptec raid řadiči v PCI-E 1x slotu) tam vrazil ty 2x2gb kingmaxy ale na týhle P35 se dostaly jen na 900mhz a to ještě s velkym overvoltem. Adaty tam daly jedna 950 a druhá 1020, taky nic moc. Ještě jsem si půjčil na test Corsairy 2x1gb 800mhz CL4. Bezva paměti, úplně studený a při 2,3v dali 1150mhz s CL5.

Ty 4 moduly co tam teď mám jsou top moduly Geily 1066mhz CL4 a default voltáží 2,6v
    Po testech jsem došel k tomu, že k těm 1066 CL4 jim stačí 2,2v, tak to je voltáži co jsem jim nechal. Problém je že ty paměti se strašně přehřejvaj. Po 2 minutách orthosu se o 2 moduly člověk spálí. Se 4mi moduly to začalo smrdět, tak jsem to vypnul. Na jedný paměti se dokonce roztavilo to lepidlo mezi pamětma a pasivem a pasiv se odchlípnul, tak jsem to ze všech serval, nanesl jinou lepší pastu a přilepil to tam vteřinovkou spátky. Dále pak jsem na paměti musel dát 2 větráky, + je trochu odchlípnout od sebe, aby tam proudil vzduch, teď je to konečně OK. Jinak 2 vs 4 moduly díky bohu žádná změna, ale horší jsou červený paměťový sloty. S těma to jde vytočit hůř jak v těch žlutejch, i když osadim jen 2 moduly do červených, tak to jde stejně jak se 4ma modulama. (ty 2x2gb kingmaxy dokonce jen 850mhz v červenejch, hrůza) Ale ten fakt že talke to dá jen FSB 510 mě neštve, přeci jen je to synchro s CL4, čili prostupnost bezva, CPU je na 4,06 ghz při 1,5v spokojenost, až na ty studený starty. S Corsairama to dělalo taky, takže pamětma to neni.

Ed a netvrdil jsem že degradace polovodičů neni, ale tvrdim, že to OC ten můj CPU, ani jinej čip tam nepoloží, ale o tom že degraduje napájecí kaskáda, to tvrdim, ale schválně jsem koukal aby za něco stála u CPU a nakonec je problém s tou u chipsetu. Ale než to dojde tak daleko, že to bude dělat na 400... hmm.... hodně dlouho, takže ani nepočítam s tim že na to dojde. Když mě to bude moc štvát, tak tam trafem vemu třeba síťovku a reklamuju to s timhle důvodem.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 16.06.2008 v 16:37.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s GA-K8NE - nechce najet
    Založil Xeonix v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 26.01.2006, 18:43

Pravidla přispívání