Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
30-bit (over DVI) umí jakákoliv aktuální FireGL (včetně totálního low-endu) a snad se nedá předpokládat, že by někdo provozoval profi panel na neprofi grafice? A pokud ano, tak výměna grafiky nebude bolestivá ...
Á-ha. Echt jo, já o tom zase tolik nevím, jsem se řídil tím, co mi řekl můj monitorově-expertní kámoš

Brání něco kombinaci celkem libovolného panelu s libovolným podsvícením? Vždyť už dnes jsou běžně k dostání Samsungy s MVA+LED i S-PVA+LED a dokonce Viewsonicy s TN+LED (!).
Asi nebrání, nicméně HP samo si to nesmontuje a není známo, že by v současné době Samsung kombinoval IPS a LED. Takže jen říkám, že je potřeba si počkat, až se první monitory dostanou někam na recenzování

Pokud je použitý konvenční panel, tak mi ale není jasné jedno - že se LED podsvícením dá zajistit široký gamut víme, ale v kontextu prohlášení o plně 30-bitovém zobrazení se skutečně jen podsvícením dá např. takhle radikálně navýšit počet stupňů gradace?
Přesně tohle mne také napadlo. Hm... co tak čtu, tak LCD panely, alespoň některé, i dříve uměly zobrazit mnohem více barev, jenže prostě zářivky, jako podsvětlení, neuměly dodat světlo o dostatečně širokém spektru. Takže když se tam přidá LED, popřípadě speciální zářivky (a více?), tak by to jít mělo. Uf, uf.

Tak mne napadá, že už by možná udělali lépe, kdyby vydali 26" monitor. Já sám jsem si na svůj 26" (ehm, 25,5") docela zvykl.