Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Radeon 1950 Pro - castice na obrazovke pri hrani

Angry Radeon 1950 Pro - castice na obrazovke pri hrani

Nazdar, mam problem na ATI radeon 1950 Pro 512 MB (AGP). Budem vdacny za napady.
    Pri hrani roznych D3D hier (OGL momentalne nemam ziadnu) mi po case nabehnu na obrazovke rozne castice.
    Priklad (naschval som to "ofotil" znovu v 2D aby bolo vidno, ze castice ostanu aj po odchode z hry):

Niekedy je to po par minutach, inokedy to vydrzi bez problemov hodiny. Castice ostanu na obrazovke aj po prechode do desktopu, na vycistenie je potrebny restart.
    Teplota GPU je tesne po vyskoceni z hry okolo 60 stupnov.
    Chladic na VGA je Arctic-Cooling Accelero S1 rev. 2.
    Ovladace su ofic. Catalyst 8.5.

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    286

Standardní Re: Radeon 1950 Pro - castice na obrazovke pri hrani

Musíš lépe chladit, možná to chce chladit i jiný části grafiky. Nemá náhodou ta tvoje grafika můstek z PCIe na AGP? Ten chladíš? Nebo zkus podtaktovat jádro/ paměti a uvidíš, co to udělá.
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Povodny chladic "chladil" GPU a pamate, VRM boli od tenkeho hlinikoveho platu oddelene nejakou gumou, ktora sa mi nezdala ako extra teplovodiva.

Teraz Accelero S1 chladi perfektne GPU, na pamatiach su male pasivy (nepadaju) a na VRM je taky hrubsi heat spreader, hrubsie by som tam tazko nieco daval.
    Rialto - neviem ci to karta ma ale asi ano, no neviem kde je "schovany" a co by som tam narval.

Divne je to, ze niekedy to vydrzi hodiny hrania a inokedy to zblbne za par minut. To ma na tom matie.

presne tohle mi delala moje 1950 pro od saphire ultimate se zalmanem. podtaktoval jsem pameti a hned vsechno bylo ok. zkus
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    269

Pokud nepomůže podtaktování, tak je to studeňák pod GPU, pamětma, nebo mrtvý paměti.

= konečná.
    The best Unreal Tournament maniac.

chlapi, diky za rady, dostanem sa k tomu asi az cez vikend, potom napisem vysledky

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal Mexes Zobrazit příspěvek
    presne tohle mi delala moje 1950 pro od saphire ultimate se zalmanem. podtaktoval jsem pameti a hned vsechno bylo ok. zkus
    Nápodobně, měl jsem u stejné karty stejný problém. Na příčině byl - správně napsáno - vysoký takt pamětí spolu s přetaktem jádra => paměti jsem netaktoval - už na defaultu byly docela vysoko - a tyhle obrazové artefakty mi to dělalo, pokud jsem hodně přetaktoval jádro. Na defaultních frekvencích to bylo v pohodě, dělalo to tuším od 630MHz na jádře. No uvidíš...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Mexes, meteor:
    nepamatate sa na kolko ste podtaktovali pamate?

inak ja nemam vga teraz vobec pretaktovanu, ani pamat ani core
    vcera som len letmo pozrel a catalyct control center podtaktovanie asi nepodporuje
    som v ati "novy" tak som mal zatial len catalyst s cc, budem musiet asi pozriet nejaky extreny tool att alebo nieco podobne

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal ace Zobrazit příspěvek
    Mexes, meteor:

som v ati "novy" tak som mal zatial len catalyst s cc, budem musiet asi pozriet nejaky extreny tool att alebo nieco podobne
    Já ty paměti nechal na defaultu a jel jsem ji 620/1600MHz a bylo to OK. Nějak jsem nelaboroval s podtaktováním pamětí, abych zkusil maximum jádra, takhle mi to stačilo.
    CCC je pokud mě paměť neklame na prd (a neklame ), ATi Tray Tools je mnohem lepší SW. Pro ATi jsem tedy instaloval jenom ovladače plus případné hotfixy.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Mexes, meteor:

inak ja nemam vga teraz vobec pretaktovanu, ani pamat ani core
    vcera som len letmo pozrel a catalyct control center podtaktovanie asi nepodporuje

ja jsem s tou kartou mel problemy i v továrním nastavení. pretaktovat ani nesla

vyresil jsem to tim podtaktem pameti ze 1600 mhz na 1500 mhz.
    ve vykonu to nebylo znat a karta prestala delat problemy.
    stahni si ati tray tools jak pise meteor a tam v kolonce overclocking docilis pozadovane hodnoty. kdyby si s tim nastavenim mel problemy tak napis.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

odinstaloval som ccc
    nainstaloval som att
    takt pamate ukazuje 702 MHz
    zatial som zhodil na 688 MHz a raz to uz zblblo
    skusim postupne zhadzovat takze to bude na dlhsie

==
    a este som si vsimol jednu vec co moze alebo aj nemusi byt nahoda
    hral som crysis na 800x600, vsetko na low, vydrzalo to hodiny
    ked som prepol len tak zo srandy na 1024x768 medium alebo z recesie na 1280x1024 high tak to zarucene do par minut zblblo
    mohlo by byt, ze je problem s pamatou nad urcitu velkost -> hw problem?
    ak ano, da sa to nejak dokazat, zaruku mam do 3.8.2008! (kupoval som len kartu vratenu z RMA, 6 mesiacov zaruka)

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    286

Tak pokud máš záruku, tak bych neváhal ani chvilku. Pokud Ti to při blbě při default taktech, odnesl bych jim to zpátky
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Citace Původně odeslal mejla Zobrazit příspěvek
    Tak pokud máš záruku, tak bych neváhal ani chvilku. Pokud Ti to při blbě při default taktech, odnesl bych jim to zpátky
    no budem tam musiet prsknut povodny chladic a otestovat to, co sa mi prave nechcelo
    karta bola s povodnym chladicom pouzivana len na bezny office
    drvit som zacal az potom ako som tam nahodil pasiv accelero s1 takze neviem ci ten problem bol aj s povodnym chladenim

odinstaloval som ccc
    nainstaloval som att
    takt pamate ukazuje 702 MHz
    zatial som zhodil na 688 MHz a raz to uz zblblo
    skusim postupne zhadzovat takze to bude na dlhsie

==
    a este som si vsimol jednu vec co moze alebo aj nemusi byt nahoda
    hral som crysis na 800x600, vsetko na low, vydrzalo to hodiny
    ked som prepol len tak zo srandy na 1024x768 medium alebo z recesie na 1280x1024 high tak to zarucene do par minut zblblo
    mohlo by byt, ze je problem s pamatou nad urcitu velkost -> hw problem?
    ak ano, da sa to nejak dokazat, zaruku mam do 3.8.2008! (kupoval som len kartu vratenu z RMA, 6 mesiacov zaruka)

jo to byl dalsi poznatek, artefakty se objevovali jen u fakt narocnych her - tj v te dobe Stalker, GTR2 atd

zbytecne to snizujes po castech, flakni to rovnou o 100mhz pac vykon se mi vubec nezmenil oproti defaultu, mam to vyzkouseny neboj, tech 100 mhz vlastne 50 mhz DDR2 nehraje zadnou roli ve vykonu.
    jinak ja jsem kartu reklamoval 3x a delala to kazda , az sem si nechal vratit prachy
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

ok, flaknem 100 MHz dole a dam vediet

reklamacia - no prave, jednak sa mi nechce davat dolu ten chladic co tam mam teraz, som raz, ze vsetko drzi... a ak to reklamacia nevyriesi tak je to k prdu
    ked aj dostanem nahodou naspat peniaze tak to je k nicomu, ja chcem funkcnu kartu a to je problem
    1950 robi toto ale som aspon rad ze mi v zasade ide
    3850 neviem ci na mojom systeme nieco prida ale hlavne sa bojim ci pojde (agp vs. najnovsi catalyst)

Vytahujem starsiu temu lebo som nato znovu narazil. S ATT mi nejak blblo pripojenie na TV tak som znovu nahodil CCC. Hral som skor starsie veci tak som tento problem dlhsie nemal ale teraz pri deme Pure sa to zas objavuje.

Neda sa nejak podtaktovat pamat cez CCC? Na prvy aj druhy pohlad ide iba zvysenie frekvencie, nie znizenie.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Gentoo 2005.0 Ati fglrx
    Založil ..::Ozzy::.. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 15.10.2006, 12:46
  2. Radeon 7000/VE Dotaz
    Založil Hemo13 v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 25.04.2004, 00:11
  3. Srovnani 60 grafik v 16 testech - 3D hitparada (PCtuning)
    Založil Mirek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.04.2004, 21:50
  4. co si mam kupit? radeon9100 alebo FX 5200
    Založil Macko v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 20.06.2003, 21:13

Pravidla přispívání