Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 72

Téma: Enermax PRO/MODU82+ 425W - nový král mainstramu?

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

Standardní Re: Enermax PRO/MODU82+ 425W - nový král mainstramu?

ne rone, to rozhodně ne. problém je že v high-endu stojí každej kousíček výkonu navíc poměrně velkou sumu, Takže přestože je corsair na stupnicích jednotlivejch aspektů blízko, nemá šanci se dostat na stejnou úroveň. Aneb 99 cm pravítko nikdy nedosáhne na metr vzdálený oběkt, ani kdyby těch pravítek vedle sebe bylo sto padesát....

to s tou životností a teplotou není nic divného, a životnost se rozhodně zkracuje. Zvýšení parametrů kapacitoru se maximálně řeší ten kapacitor. životnost a kvalita ale není totéž. Pokud by takto předymenzovali všechny součástky u kterejch je to třeba, tak ten zdroj stojí víc než ten enermax

jde o to že nakonec je podobnej i seasonic, chieftec, fortron, no a vlastně ten Enermax je úplná tuctovka, proto stojí o 400 víc
    A proč to dělá?

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    jde o to že nakonec je podobnej i seasonic, chieftec, fortron, no a vlastně ten Enermax je úplná tuctovka, proto stojí o 400 víc
    Není tak úplně pravda, to je typ od typu Některý Enery taky byly špatný (např. některý Galaxi).
    Corsair TX750 má stejný vnitřnosti jako: Gigabyte Odin, Eurocase 1050W, Chieftek CFT-***-14CS... Je to nehoráznéj krám... Překvapivě ho ocenily na JohnnyGURU.com, ale to jen proto, že je to Corsair. I když má o 100W víc a stojí o cca tisíc víc, je podstatně horší, než TX650.

Vyrábí ho Sirtec. Neviděl jsem ještě zdroj se 14cm FANem, co by nebyl na tomhle návrhu založenej.

btw: Delta Electronic výrábí Chiefteku zdroje nejlevnější kategorie překvapivě jsou kvalitnější, než ty dražší od Sirtecu.

Největší problém je, že této problematice rozumí strašně málo lidí (ani já nejsem žádný odborník) a o některých věcech se domnívám, že tak jsou (a mohu se mýlit), některé tipuji, nějaké zkušenosti mám z opravování zdrojů a něco se učím za pochodu.
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Věk
    38
    Vliv
    246

což o to. zkušenosti by byly. není možnost. Nikdo mi nedovolí otevřít zdroj bez ztráty záruky, a já si nemůžu každý den koupit nějaký zdroj abych se podíval co tam zas provedli. TO je to co brání lidem zjistit realitu. Stojí to prachy který nemáme.

//tak dneska se stala zlá věc. Na CZC změnili status mého objednaného Enermaxu na neznámou dodací dobu. tedy jsem ho s nechutí stronoval. humus.
    Naposledy upravil crashpc; 01.05.2008 v 15:54.
    A proč to dělá?

Tak mám doma MODU verzi.
    Je super, ale s těma kabelama to zase taková výhra není, protože jsem stejně musel připojit skoro všechny

Ale jinak luxus. zpracování, výkon, ticho. Za dva litry nekoupíte líp (skoro nabeton).

Pěkná recenze, jsem rád že mi potvrdila moje předpoklady a od včerejška mám tohoto krasavce ve svém PC
    Nicméně by mě zajímalo, je tam káblík co se strká do konektoru větráku nicméně mě to pořád v biosu ukazuje 0 otáček, je tak pomalý že by mi to nedetekoval nebo na co tam pak je ?

Tak teď jsem si doupravoval kabely v CASE a když jsem měl ucho u zdroje tak je slyšet zřetelné vrnění, že bych mě smůlu na vadný kousek ? vrní stejně při zapnutém i vypnutém stavu takže větrák to nedělá
    Naposledy upravil dovatron; 03.06.2008 v 15:46.
    Gigabyte EP45-UD3, Intel E2180@3,15GHz, CoolerMaster GeminII S, MSI GF 9800GT/512 Zilent, 2x2048MB DDR2 800 Geil Black Dragon, Seagate 80GB SATA, Seagate 400GB SATA2, DVD+/-RW LG GH22LS30, Netgear WG311EE, Leadtek VC100XP, Enermax PRO82+ 425W, Sharkoon Rebel9 Value edition, 2x Noiseblocker XL1, Win XP Pro SP3, Samsung 2032BW

Citace Původně odeslal dovatron Zobrazit příspěvek
    ...pořád v biosu ukazuje 0 otáček, je tak pomalý že by mi to nedetekoval nebo na co tam pak je ?

je slyšet zřetelné vrnění, že bych mě smůlu na vadný kousek ? vrní stejně při zapnutém i vypnutém stavu takže větrák to nedělá
    To vrní Stand-by trafo Ani jeden ze dvou kusů, co jsem měl to nedělal.

Co to je za desku? Je možný, že nedetekuje otáčky pod určitou velikost (třeba 800).
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Citace Původně odeslal -HoNY- Zobrazit příspěvek
    To vrní Stand-by trafo Ani jeden ze dvou kusů, co jsem měl to nedělal.

Co to je za desku? Je možný, že nedetekuje otáčky pod určitou velikost (třeba 800).
    Jak mám v podpisu Asrock 4CoreDual-SATA2, je to docela možné 120mm na 1000ot. to bere ale je možný že už je to moc nízko, předchozí MSI taky neralo nic pod 800ot.
    Horší je to ale s tím vrněním, docela mě to štve ale asi to budu muset poslat na reklamaci ale zas už ho nemají skladem, tak dlouho jsem na něj čekal a zas budu a nebo vezmu MODU, liší se jen odnímatelnejma kabela a těch pár korun taky zvládnu přidat
    Myslím že je u této watáže bezpřednětné uvažovat nad tím že by ten konektor navíc zvedal přechodový odpor kabelu, nebo působil jiné potíže že ?
    Kdyby sis to náhodou chtěl přijít poslechnout jak mi krásně vrní tak klidně su taky z Brna.
    Naposledy upravil dovatron; 04.06.2008 v 10:16.
    Gigabyte EP45-UD3, Intel E2180@3,15GHz, CoolerMaster GeminII S, MSI GF 9800GT/512 Zilent, 2x2048MB DDR2 800 Geil Black Dragon, Seagate 80GB SATA, Seagate 400GB SATA2, DVD+/-RW LG GH22LS30, Netgear WG311EE, Leadtek VC100XP, Enermax PRO82+ 425W, Sharkoon Rebel9 Value edition, 2x Noiseblocker XL1, Win XP Pro SP3, Samsung 2032BW

já ho taky slyším. Řekl bych, že to je vlastnost... Dělaly mi to zatím všechny zdroje v historii a nějak to už nehodlám řešit. Stejně tak vrní deska atd... Si nevybereš.

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    já ho taky slyším. Řekl bych, že to je vlastnost... Dělaly mi to zatím všechny zdroje v historii a nějak to už nehodlám řešit. Stejně tak vrní deska atd... Si nevybereš.
    Hm tak uvidíme záruka na to je, ale když zas HoNY psal že mu to ani jeden kus nedělal tak mi to připadá divný, radši to budu průběžně sledovat kdyby se to zhoršovalo půjde na reklamačku.

Asi je rozdíl mezi normálním zvukem za chodu (všechny tyhle zařízení nějakej vydávají) a bzukotem vadnýho kusu

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Asi je rozdíl mezi normálním zvukem za chodu (všechny tyhle zařízení nějakej vydávají) a bzukotem vadnýho kusu
    Mě to vrčí stejně intenzivně vypnuté (kabel připojen do 220V) i zapnuté PC, náš technik mi tvrdí že prý je špatná izolace v trafu, prý nic hrozného občas se to stane.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal dovatron Zobrazit příspěvek
    Nicméně by mě zajímalo, je tam káblík co se strká do konektoru větráku nicméně mě to pořád v biosu ukazuje 0 otáček, je tak pomalý že by mi to nedetekoval nebo na co tam pak je ?
    Mam vykonejsi verzi (625), kablik pripojen do MB a ukazuje cca 600 otacek => IMO to nektery MB uz zobrazi jako 0.

Co se vrceni tyce, zatim sem nic nezaznamenal, ani pri off ani pri on, v behu zdroj neni vuci ostatnim komponentam slyset vubec.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Tie SATA konektory su len 3? Vyrobca pise 4. Pre niekoho nepodstatne, mne sa dole k diskom nechce tahat redukciu :P
    Intel powered

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Na te 625 jsou 4+4 (molex a sata), vzdy dva na jednom kablu, ale muzes z toho udelat klido 6+2 nebo 8, jen si budes muset dokoupit prislusnej kabl.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Chystám se na novej komp a přemýšlím o zdroji. V novém bych měl mít dva disky, DVD-RW, desku Asus P5Q-E - Intel P45, procesor Core2 Duo E8400 3,00GHz, 2x2GB ram a Sapphire HD4850 512MB.
    Zdroj jsem měl vybranej Fortron Blue Storm II 500W. Teď jsem našel tenhle Enermax PRO82+ 425W a jsem v koncích, nevím kterej.
    Ten Enermax se mi líbí daleko víc, ale, utáhnul by to vůbec?

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal hafca Zobrazit příspěvek
    Ten Enermax se mi líbí daleko víc, ale, utáhnul by to vůbec?
    V pohodě.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Mám ted na zkoušku tento 425W MODU82+ , ale nevím jestli je to dobrá volba do budoucna. Mám poměrně žravou sestavu , pouze grafiku mám ted slabší (9600GT) . Nicméně ted o víkendu jsem měl pujčenou i nvidia 9800 GX2 a zdroj ji utáhl , ale asi na dlouhodobou zátěž s takovou grafikou to není moc ideální.
    Mám C2D 8400 na 3.5GHz
    4x HDD
    Eheim HPPS připojený na zdroj
    DVD vypalovačku na SATA
    grafiku 9600GT

Chtěl bych mít i nekou rezervu ve zdroji tak aby utáhl v budoucnu i High-end jako je ted 280GTX nebo 9800 GX2 .
    Zdroj mám možnost vrátit a koupit výkonější , ale jinak pokud by s výkonem zdroje nebyly problémy tak bych si ho klidně nechal je velmi povedený , jen počet SATA napájecích konektorů není moc velký a musel jsem použít rozdvojku ale jinak s hlučností a spracováním jsem velmi spokojen.
    Intel C2D E8400@3.6Ghz 1.26V , Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.1, Patriot 2x2GB DDR2-800 CL4, LC-Power 550W black, nVidia 9600GT - MSI-512-OC, Samsung 400GB Sata 16MB, 3x WD 7500AAKS, Samsung 183L SATA, Logitech MX3000, MS Wireless Laser Mouse 6000, Samsung 225BW 22", . Vodní chlazení CPU[s]+NB+GPU[/s].

Citace Původně odeslal aless Zobrazit příspěvek
    Mám ted na zkoušku tento 425W MODU82+ , ale nevím jestli je to dobrá volba do budoucna. Mám poměrně žravou sestavu ...
    Pokud to jde vezmi PRO82+ 525W. Nebude se tolik zahřívat a tím pádem se nebude tak rychle snižovat životnost. Modulární kabeláž přece nepotřebuješ... mezi PRO a MODU je rozdíl několik stovek.

Citace Původně odeslal hafca Zobrazit příspěvek
    Chystám se na novej komp a přemýšlím o zdroji.... měl vybranej Fortron Blue Storm II 500W. Teď jsem našel tenhle Enermax PRO82+ 425W a jsem v koncích, nevím kterej.
    Fortron je horší. I pro tebe platí stejná rada jako pro alesse.

Věk
    38
    Vliv
    246

Právě jsem vyměnil cvrčícího Fortrona za Pro82+ 425W verzi. Jsem zklamán. Tichý to je, ale na mě je to stále silné kafe. Mám doma asi abolutní ticho, ale aerodynamickej hluk je prostě slyšet... 460otáček, zatížení kolem 100W.
    A proč to dělá?

Ono bzukot bude slyšet i bez jedinýho větráku. Jsem to zkoušel a evidentně nejvíc hluku dělá paradoxně deska... A to už neutišíš

Věk
    38
    Vliv
    246

No, nakonec není co řešit - větráček začal uplně cvakat, je jasnej... Zralej na vrácení, a já jsem nas.... To bylo radosti na pět minut. je to všechno spotřebka....
    A proč to dělá?

Dal jsem na -HoNY- a objednal nakonec tu 525. Měla by být do 1.8. doma, tak uvidím, co to bude za zázrak. To EC co mám teď, hrozně rád vyndám, začíná mi na něm padat napětí a to tak že dost. Na +12V už mám jen 11.5V a na +5 je jen 4.45V. Novej komp ještě musí chvilku počkat, ale na ten zdroj už je nejvyšší čas.

Já už taky mám ten 525W, možná to bylo zbytečné a stačil by mi i ten 425W ale tak co no. Tiché to je , vydává to sice slyšitelný zvuk pokud jsem vypnul všechny disky a dal ucho ke zdroji ale to mě netrápí. 3x 750GB WD AACS + 400GB samusng přehluší všechno a moc s tím nenadělám.
    Intel C2D E8400@3.6Ghz 1.26V , Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.1, Patriot 2x2GB DDR2-800 CL4, LC-Power 550W black, nVidia 9600GT - MSI-512-OC, Samsung 400GB Sata 16MB, 3x WD 7500AAKS, Samsung 183L SATA, Logitech MX3000, MS Wireless Laser Mouse 6000, Samsung 225BW 22", . Vodní chlazení CPU[s]+NB+GPU[/s].

Věk
    38
    Vliv
    246

aless: zkus odmontovat tu zlatou mřížku. podle mě se to o dost zlepší. No a disky, na to tu určitě jsou nějaký témata taky ne? rámeček, zavěsit, zatlumit case...
    A proč to dělá?

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    aless: zkus odmontovat tu zlatou mřížku. podle mě se to o dost zlepší. No a disky, na to tu určitě jsou nějaký témata taky ne? rámeček, zavěsit, zatlumit case...
    Ok zkusim se někde pozeptat jak by se to dalo trochu odhlučnit ale zrovna 4x Silentmaxi za 900 kupovat nehodlám.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Intel Conroe - novy kral
    Založil MadCap v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1090
    Poslední příspěvek: 15.10.2007, 19:44
  2. Hitachi 7k250 - Nový král 7200ot disků !!!
    Založil Anonymous v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 69
    Poslední příspěvek: 01.06.2005, 19:03

Pravidla přispívání