Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: příchozí UDP pakety na neveřejné IP?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: příchozí UDP pakety na neveřejné IP?

ano, sedím za dvěma NAT. za jedním je má WLAN, druhá WLAN je poskytovatelova (neposkytuje standartně veřejnou IP).

pod Ubuntu s těmi zatoulanými pakety problémy nebyly. podle logu z Comodo firewallu mi na síť nelezlo nic jiného, než QIP, Skype a Winamp (lyrics plugin).

QIP vylučuji, ten používá TCP, Winamp taky používá TCP, takže nám opět zůstává skype. před týdnej ještě nezlobil, tak nevím, zda za to opravdu může...

//EDIT: tak je to, zdá se, vyřešeno! ať to zní sebevíce divně, pomohla kompletní reinstalace Skypa (včetně smazání nastavení atd. atd.). s největší pravděpodobností se ze mě snažil udělat Skype server. vzhledem k tomu, že skype má tendenci se připojovat k nejbližšímu serveru (třeba mě to připojuje na nějakého uživatele místní kabelovky s tím, že vzdálenost mezi zařízením, co je na té sdílené veřejné IP a kabelovkou je maximálně (odhad, nevím, kde ta zařízení jsou) 25km.), tak co u mě chtěli dělat ti číňani? pakety z DNS serveru směrem ke mě by to taky vysvětlovalo. další zajímavá věc na tom je, že po prohození těch DNS serverů mi z něj (193.85.1.100) nic nechodilo. vše jen z 213.29.120.70.

ale každopádně vám děkuju za reakce!
    Naposledy upravil JejKey; 06.06.2008 v 19:08. Důvod: vyřešeno
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Co jsem kdysi četl, tak Skype hodně používá uživatele s veřejnou IP adresou pro navazování spojení lidí, kteří sedí za různými NATy.
    Myslím, že by to asi mělo fungovat tak, že protože nemůžou navázat spojení napřímo, tak ho navážou k tomu třetímu s veřejnou IP adresou a on to přeposílá. Takže Skype by za to IMHO mohl být zodpovědný.

Jenomže tebe by se tě jako vlastníka neveřejné IP adresy týkat nemělo. Takže opravdu nevím.

Jenom mi pořád vrtá hlavou to, že máš WAN IP na svém routru nastavenou na 10.134.20.98 a stejnou adresu má vnější strana routeru nastavenou jako výchozí bránu. To by IMHO nemělo vůbec fungovat.

Takže snad někdo znalejší bude mít nějaký nápad.

když jdou data ode mě, putují takhle:
    z IP adresy PC 172.16.1.20 jdou na LAN IP routeru (v PC je nastavená jako výchozí brána) = 172.16.1.254
    na routeru proběhne překlad adresy na WAN IP routeru = IP, kterou vidí poskytovatel = lokální IP v jeho WLAN = 10.134.20.98
    na routeru nastavená brána 10.134.20.1 (poskytovatelovo AP na kopci) a pak to putuje už na veřejné adresy....
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. VPN & Edimax router => Error 619: connection lost
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 29.11.2007, 09:48
  2. NAT a verejna IP
    Založil chinook v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 15.04.2006, 12:38
  3. automaticky scan vsetkych IP adries na LANe ??
    Založil magnetique v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 07.02.2006, 13:48
  4. IP Adresa
    Založil DlouhyJony v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.03.2005, 14:09
  5. Jak zakázat internet?
    Založil Antonín Plhal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 01.10.2003, 10:49

Pravidla přispívání