Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: jak nejůčiněji chladit

Standardní jak nejůčiněji chladit

Mám dosti (nedobře) větranou skříň "Acutake"kterážto v základním osazení poskytuje 2x pozici na přední a 2x pozici na zadní pro 80mmventilátory.Tyto jsem použil přední do skříně ,zadní ven.Má i v bočnici uprostřed ale ten nepoužívám.
    Všeobecně je dáno,že C2D 8200 řádně topí a že jsem měl nějakou závadu na desce,bios nebral nebo co já vím ,prostě chladič cpu jel buď na 650 -703ot/min a nebo 3400o/min (Akasa) což při 700 neuchladilo a při maximu to řádně bylo slyšet (v zátěži se blížilo k 80 stupňům).Částečně jsem to vyřešil koupením regulátoru (Zalman-zm mfc2) a k dokonalosti schází tunel na cpu kterejžto v s použitím 120 větráku uskutečním.
    Dobrá teď mám (budu) mít postaráno o cpu a teď to ostatní.Chci chladit přídavným chladičem grafiku (Radeon 3780) a tady ta otázka : do bočnice uskutečním otvor (80 -120) na proti usazení chladiče grafiky (ze zadu to nejde profil zadní části to neumožňuje) a mám směrovat ventilátor aby tahal nebo foukal ,co je lepší?
    A ještě když budu v tom vrtání,vyřezávání atd. jak moc by byl narušen tah ,tok vzduchu kdybych ještě sfouknul jeden ventiláček na víko nad paměti a osadil pomaluběžným (tichým) nebo postačí perforace ?
    A ještě je nějaká možnost vizuálně očihnout (kontrastní sytej plyn) jak to proudí?

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní Re: jak nejůčiněji chladit

ten v bocnici by mel foukat a vzadu tahat.
    Docela koukam, jak sou dnes ty internetovy prekladace pomalu dovedeny k dokonalosti
    Jestli chces tak ti to vyjednam tady u sousedu, zpravidla po desti tu palej kupy listi, misto toho aby ho hodili na kompost... kour je celkem husty a pomalu se vytraci
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Grafiku máš 3870 a nejÚčiNNěji se píše takhle
    Být tebou tak na grafickou kartu koupím Accelero S1 a odpadnou ti práce na bočnici.
    Ohledně toho kontrastního plynu netuším, jak bys to chtěl omrknout (předpokládám že nemáš průhlednou bočnici) aniž bys otevřením bočnice to proudění vzduchu zásadně nenarušil... spíš bude lepší si změřit teploty komponent před a po úpravách
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Nebo pouzit infra teplomer, sice neprakticke, ale take by to slo. Samozrejme thermokamera by byla nejlepsi, ale k te precijen nema kazdy pristup.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    ten v bocnici by mel foukat a vzadu tahat.
    Docela koukam, jak sou dnes ty internetovy prekladace pomalu dovedeny k dokonalosti
    Jestli chces tak ti to vyjednam tady u sousedu, zpravidla po desti tu palej kupy listi, misto toho aby ho hodili na kompost... kour je celkem husty a pomalu se vytraci
    Fakt dobrý ale čekat po sklizni brambor nechci, a pak ten vzduchovod odetud ke mě,bá jo.
    Ale mě fakt šlo o to jak uchladit grafiku ,jestli mám tunelem foukat nebo cucnout to co vzniká. A taky jestli je dobrý řešení otevřít a posléze osadit ventilátorkem prostor nad (zhruba) pamětěmi nebo to zásadně změní proud vzduchu.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Bocnoci bych nechal byt, luft v bedne snad uz mas dostatecny, spis by bylo treba lepsi chlazeni samotnych komponent > kup za par stovek Accelero S1 (jak je vyse uz zmineno), namontuj na grafiku a mas vystarano, pro dobrej pocit muzes doplnit vetrakem pridelanym stahovacima paskama k zebrum chladice tak aby foukal na grafarnu...
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Junior Member
    Vliv
    264

Já mám zkušenosti, že při testování vzduchotechniky často technici používají cigaretový dým. Aby to bylo výrazné závisí na osvětlení case -nejlépe to nasvítit pod vhodným úhlem, ale chce to vyzkoušet (možná že by to bylo vidět pěkně v při světle UV výbojky.
    Jinak bych věděl pár typů na na efektní dýmy-bohužel by asi nedělaly dobře hardware v počítači.
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

Citace Původně odeslal Libor Vodehnal Zobrazit příspěvek
    Já mám zkušenosti, že při testování vzduchotechniky často technici používají cigaretový dým. Aby to bylo výrazné závisí na osvětlení case -nejlépe to nasvítit pod vhodným úhlem, ale chce to vyzkoušet (možná že by to bylo vidět pěkně v při světle UV výbojky.
    Jinak bych věděl pár typů na na efektní dýmy-bohužel by asi nedělaly dobře hardware v počítači.
    JJ, cigaretovy dym je fajn...Par krat som prave takto skusal odkial a kam vetry vanu...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak chladit cpu v Aspire Q-pack(mATX)
    Založil jaluvkap v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 27.11.2006, 08:16
  2. Cim chladit D805
    Založil Holda v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 23.05.2006, 14:40
  3. Chipset jak nejlepe chladit
    Založil Hidden.Death v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.06.2003, 20:13
  4. Chipset jak nejlepe chladit