Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Krádež fotografií - jak prosím postupovat?

Standardní Krádež fotografií - jak prosím postupovat?

Ahoj,

tak si tak brouzdám po webu a náhodou jsem díky jednomu filmečku na youtube narazil na jisté stránky http://specialphotos.cz/, kde se vyskytují dobrá desítka mých fotek speciálních jednotek, aniž bych o tom věděl. O to horší a považuji to za nehoráznou drzost, že jsou modifikovány logem jejich webových stránek. Autor musel z mých fotografií odstranit rámečky. Kdyby aspoň z prominutím dotyčný hajzl napsal, jestli můžou fotky publikovat.

Přes whois jsem si našel, že majitelem domény je Tomáš Mrázek.

Poradíte jak mám postupovat, na autora jsem na webu nenašel žádný kontakt a ze své strany se trestnímu oznámení nebráním.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Standardní Re: Krádež fotografií - jak prosím postupovat?

V první řadě bych asi zkusil domluvu, buď stažení fotek s omluvou, nebo uvedení copyrightu + příp. finanční odměna.
    Ber to z té strany, že to nemuseli být nutně oni, kdo tvoje fotky vědomě ukradli a pozměnili. Buď to už vzali někde už ořezané jako free a přidali si logo, nebo jim to dost možná už někdo nabídl jako "svoje"...

Až selže domluva -> začal bych hledat silnější páky
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Kontakt tam ma: specialphotos@centrum.cz, eventualne kontaktovat jeho registratora. V kazdem pripade pokud bys rovnou podal na provozovatele toho webu tr. oznameni, tak by si to zjistili imho sami.
    | P67 + 2500K@silent |

Vážení,

rád bych vysvětlil vzniklou situaci. Jedná se o velmi nepříjemné nedorozumění. V žádném případě jsem neodstranil rámeček z fotografií a fotografie nestáhl ze stránek p. Sybola. Fotografie již bez ráměčku byly doručeny na moji emailovou adresu společně s povolením o publikaci. Považoval jsem tedy osobu, která mi fotografie poskytla za autora a dále o původech fotografií nepátral. Fotografie jsem již ze svých stránek odstranil. Doufám, že se vše vysvětlí. Pokud by někdo nalez své fotografie na mých stránkách tak mě prosím kontaktujte na email specialphotos@centrum.cz

Tomáš Mrázek

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prosím poraďte se sítí v ulici (ADSL > Wifi)
    Založil Luke_chiptuning v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 25.04.2006, 19:59
  2. Prosím vymazat tento příspěvek.
    Založil Dusan v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 23.11.2004, 22:01
  3. PROSIM O RADU !!!
    Založil lolkac v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 16.02.2003, 19:36
  4. !!! PROSIM POMOZTE !!!