zatial kvôli predbežným meraniam (a detekcii prípadných systémových chýb) meriam pomocou TestCPU 0.96 a 3DMark 2003.

Test CPU je starší program ale funguje spoľahlivo. pri dvojprocesorových počítačoch otestuje len jeden procesor (ak sú v počítači dve fyzické cpu) ale pri dualcore sa výsledky spočítavajú do jedného spoločného výstupu, takže jeho presnosť je stále skvelá - hlavne čo sa týka veličiny MFlop.

ja som skôr očakával štvornásobný výkon. dôvody:
dvojnásobná frekvencia * dve jadrá = štvornásobný hrubý výkon
dvojnásobná frekvencia ram * DDR * Dualchannel = viac než štvornásobný hrubý výkon

realita je ale bohužial taká že:
Tualatin = 9000 3dmark 371Mflop
Wolfdale = 17000 3d mark 791Mflop

to značí v priemere dvojnásobný výkon ktorý kopíruje skôr frekvenciu zbernice než množstvo jadier.

bez OC. pretože je ale 3dMark 2003 velmi závislý od grafickej karty skúsim to zopakovať s 3dMarkom 2001 ktorý skôr ovplyvní procesor.

ak som ale taktoval tak:
Tualatin = 10896 3dmark 410mflop (aj s oc grafiky, bez oc grafiky 9500)
Wolfdale = 19000 3dmark 1120mflop (bez oc grafiky)
hrubý výkon CPU je už ale viac než dvojnásobný, ale je to aj tým že tualatin som taktol 133@164 a wolfdale 266@378

kvôli referenčnému porovnávaniu použijem aj iné testy ale zatiaľ ešte neviem ktoré, musím vyselektovať tie spoľahlivejšie a ktoré podla možnosti dávajú čísla v matematických veličinách a nielen v indexoch.

btw nehral si Diablo II a nechodil na d2sk?