WPA(2)-PSK je s Pre-shared klíčem, jako síťové heslo
WPA(2) jako taková je autorizace přes Radius server, ale to se v domácím prostředí zas tak běžně nevyskytuje![]()
WPA(2)-PSK je s Pre-shared klíčem, jako síťové heslo
WPA(2) jako taková je autorizace přes Radius server, ale to se v domácím prostředí zas tak běžně nevyskytuje![]()
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Jasně, takže jsem to chápal dobře, že jakákoliv domácí sít je vždy PSK. A jak to potom je s prolomením? Názory na netu se diametrálně liší. Pochopil jsem z nich, že rozlousknout WPA2 není na 5 min spuštění programu. Ale jak je na tom WPA? Je jednoduché ho zjistit, nebo je použití silného hesla(malé,velké, číslice) dostatečnou ochranou?
MB G... a to už taky není pravda ;)
A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........
WPA, natož WPA2 se crackuje údajně mnohem déle, ale nějak moc hluboko do toho nevidim, musel bych pohledat na netu.... použití WPA2-PSK, silného a dlouhého hesla by v kombinaci s MAC-adress control a vypnutym DHCP (a samozřejmě změněnym loginem na router) mělo jako zabezpečení domácí WLAN stačit (aspoň já to tak mám
)
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Ptám se proto, protoče pořád častěji domácí sít instaluju, a u tolika lidí nelze vysvětlit, že když příjde bratranec s notebookem, musí se konfigurovat router. Chce přijít a s heslem se připojit. Proto počítám s DHCP a bez další filtrace a zajímá mne, jak moc je v tom případě sít bezpečná v kombinaci pouze se silným heslem(často používám 14 místné heslo s malým velkým písmem a dvěma číslicemi)
MB G... a to už taky není pravda ;)
A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........
No bezpecna je do te chvile, nez nekomu prozradis to pre-shared heslo...coz musis komukoli, kdo se chce pripojit
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Pri pouziti sifry AES a dlouheho, idealne nahodneho hesla, se potrebny procesorovy cas potrebny k prolomeni hrubou silou oshaduje v radu stovek a vice let. Preci jen to je 256-bit klic, vygenerovany hashem z hesla a SSID. vice zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Access
WPA a WPA2 je pozvazovano za velmi bezpecne.
desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1
tak tak... a k tomu ještě přičíst nějakou odezvu od zařízení, než k němu ten klíč doputuje, než to zpracuje atd. + klasickej ping a je z toho pár stovek let![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)