Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
Mám takovej "menší" problém. Tak jsem vám čistil svojí 450d (na zrcadle bylo moc prachu) a co čert nechtěl, po čistění jsem si všimnul, že mi tam zůstala malinkatá rýha! Nechápu, jak se to mohlo stát ( levý ruce nemam, ikdyž po této události o tom začínám pochybovat ). Na fotky to nemá naštěstí naprosto žádný vliv. Chci se zeptat, kolik bych mohl případně očekávat za opravu. Nestalo se to již někdy někomu?
Na zrcadle rýha? Ty jsi čistil zrcadlo? Proč?
Zrcadlo slouží pouze pro poslání obrazu z objektivu do hledáčku a pokud někde vadí smetí, tak to je matnice, zrcadlo určitě ne (nebo jsi to smetí v hledáčku viděl? ) ..
Každopádně kolik stojí oprava nevím a pochybuju že má smysl to opravovat; na kvalitu fotky to vliv určitě nemá.

Jedině, že je rýha markantní v oblasti, kde je polopropustná část zrcadla kvůli AF - pak by ti AF nemusel fungovat přesně. Můžeš to vyfotit?

EDIT. jo a kdyby tě chtělo napadnout, tak matnici raději nečisti je ještě citlivější než zrcadlo. Pokud čistit, tak maximálně ofukováním. Osobně bych se do toho ale raději vůbec nepouštěl.