Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Sempron Mobile 3000+ prehrivani

Standardní Sempron Mobile 3000+ prehrivani

Cau, drobny dotaz. Mam notas Asus A6U ktery se cca po dvou letech lehkeho provozu zacal zniceho nic vypinat. Zrejme se prehriva procesor, tesne pred vypnutim se rozhuci vetrak a konec. Dela to ve widlich, BIOSu i nejakym to AudioDJ rezimu, takze je to evidentne nejaka lowlevel zalezitost. Po nainstalovani speedfanu lze videl ze teplota procesoru cas od casu vyskoci na vterinu dve o 15-20 stupnu nahoru, pak spadne zpatky, intervaly se zkracujou az teplota par vterin drzi na cca 60st. a nasleduje vypnuti. To vse se deje i na baterky pri 800MHz, na plnou rychlost je cely proces rychlejsi, ze se ani kolikrat nedostanu do widli. Konecne k dotazu. Sundal jsem chladic, dal pryc starou zaschlou zvejkacku, dal novou pastu. Cca 2 dny to vypadalo ze je klid a pak to zacalo zase. Tak by me zajimalo jestli ten procesor muze byt nejak nacatej, pripadne jestli je mozny, ze treba z heatpipe chladice uteklo medium. Pokud by mel nekdo takovy nebo podobny procesor k dispozici na vyzkouseni (v Praze) budu vdecen, stejne tak za kazdou radu.
    Diky
    Naposledy upravil Hooligan; 12.05.2008 v 08:56.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Standardní Re: Sempron Mobile 3000+ prehrivani

ja bych zkusil pomoci nejakyho programu vynutit otacky procesoru na uplny maximum.co tam je za chladic? problem bude asi v nem. jeste bych mozna vyzkousel v biosu podvoltovat procesor na zkousku.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

BIOS bohuzel neco jako zmenu napajeni, frekvence nebo nastaveni power managementu neumoznuje. Otacky vetraku si zrejme taky reguluje sam, speedfanem se mi nic nastavit nepodarilo. Chladic je takovy normalni notebookovsky, kosticka medi na jadru a k ni prilipnuty dve heatpipe k nevelkemu chladici s vetrackem u zadni strany notasu. Viz foto co jsem nasel zde http://zaloudek.wz.cz/clanky/a6u-dis...rozebrano5.jpg

Mam mobilni Athlon, ale Brno je pro tebe asi daleko

Ofukovat ten chladic nejakym vetrakem jsi asi nezkousel, co? Mohlo by se to lepe chladit a tim potvrdit problem s chlazenim.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Citace Původně odeslal zivan Zobrazit příspěvek
    Mam mobilni Athlon, ale Brno je pro tebe asi daleko

Ofukovat ten chladic nejakym vetrakem jsi asi nezkousel, co? Mohlo by se to lepe chladit a tim potvrdit problem s chlazenim.
    taky bych se k tomuto priklanel. ja jsem pokusy s chlazenim resil tak, ze jsem otevrel okno dokoran a pustil na komp zimu. ale to venku bylo na 0 tedka to bude divny ale zkus na to pustit nejakej domaci vetrak, nebo jakejkoli jinej zpusob urcite na neco prides kdyz notas pobezi tak bude jasny ze je nedostacujici chlazeni
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Junior Member Avatar uživatele DAFree
    Věk
    38
    Vliv
    252

Este jeden tip: Ked sa ten vetracik roztoci naplno skus k tomu vyfuku z notesu prilozit ruku ci citis prievan. Uz som tak cistil jeden notes kde bola z prachu pevna stena a cez rebra chladica nesiel ziaden vzduch. Pohladom asi moc nezistis, vecinou do toho nie je vobec vidno kym to poriadne nerozoberies.
    Peace

Member
    Vliv
    279

doporucuju profouknout chladic od vyfuku dovnitr, pokud to jde odsrubovat krytku na ventaku u vstupu, vetsinou ma notas zaprasene zebra a proto to nechladi.
    1) GAME : GB X58-UD5 , I7-920@3800MHz, Thermalring IFX-14, 2xNOCTUA 120mm, 3x1024Mb RAM DDR3/1600, 1x750Gb WD, 3x1,5Tb Samsung F2, DVD+-RW Pioneer , DVD+-RW NEC3520, ATI GB 5870 , Logitech G5, bigtower CHIEFTEC, 24" LCD LG LED, sluchatka KOSS TD75
    2) INTERNET : Toshiba Satellite bez LCD, T2350, 2Gb DDRII, 320Gb HDD, DVD+-RW

Notas vcetne chladice jsem mel pochopitelne kompletne rozdelan a vse bylo vycisteno. Asi jsem to zapomel zminit. Muj zebricek moznych pricin :
    1) Procesor je nejaky nemocny, lokalne se z neznamych duvodu prehriva i na baterky v rezimu minimalniho napajeni a vykonu
    2) Procesor je nejaky nemocny, nefunguje spravne mereni teploty a BIOS notas vypne kvuli falesnemu poplachu prehrivani
    3) Chladic nechladi z duvodu uniku chladiciho media z heatpipe, jakmile se ohreje mala kosticka medi na jadre, nic teplo neodvede k zebrum s vetrakem
    Prvni dve moznosti bych prave rad vyloucil nebo potvrdil vyzkousenim jineho procesoru. Pokud by se nekdo ochotny z Prahy nasel, budu velmi vdecny.

Edit:
    Zrejme muzu vyloucit chladic, Xkrat jsem zkousel dat novou pastu, srovnat heatpipe aby to pekne dosedalo a jednou mi to dokonce bez problemu jelo hodinu PRIME95 a teplota ok (42 v klidu, 56 plna zatez). Po vypnuti a zapnuti to nenajelo zas ani do widli.
    Naposledy upravil Hooligan; 13.05.2008 v 23:58.

to co popisuješ zajímavé právě sem si tu taky pořidil 3000+ semprona A6km ale že by se vypínal to sem zatim nezažil taky mám teploty jen kolem cca 50 stupinků těch 60 asi už bude moc ale jak pišeš vyčištěno nová pasta atd tak vcelku mě nic nenapadá....

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Teplota 60°C je pro tyhle procesory naprosto bezpečná, když jsem měl A6T (Turion X2), tak tam bylo 55°c idle a v loadu okolo 70°C a bylo to rockstable. IMHO nebude problém s CPU, ale někde jinde, a to roztočení větráku je jen takovej záchvěv před smrtí, kterej nesouvisí s teplotou.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Mobile sempron 3000+
    Založil Miszun v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 15.04.2007, 17:17
  2. Celeron M vs Sempron Mobile
    Založil Worko v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 09.03.2007, 15:53
  3. notebook s cpu celeron M and sempron
    Založil X2 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1