Tak takhle to mám tedy já: v boot menu nemám jako Hanz na výběr, ze kterého HDD se bude bootovat, ale pouze zařízení. Pro konkrétní výběr disku je nutné vlízt do BIOSu. Nebo jednoduše vybrat OS- jako Jan.
Trochu tě Jane poopravím: Když šáhneš do zavaděče XP, ve kterém mají Visty svůj zápis, tak máš, malér (formát oddílu s XP). Opačně to jde v pohodě, tzn., že můžeš Visty libovlně pře a odinstalovávat, aniž by se XPéčkům cokoli stalo. V případě, že se poškodí zavaděč na HDD s XP (společný), není nic jednoduššího, než strčit do mechaniky inst. CD XP a rozjet je z toho CéDa, nebo DVD Vista a opravit spouštění systému z něho. A pro případ největšího průseru mám na třetím disku obrazy systémů a můžu je kdykoli nahodit (přes Acronis), nebo z nich jen vytáhnout MBR. Pravde je, že Hanz to má lepší. BIOS mu umožní výběr boot disku ihned v boot menu. Já mám sice novou desku, ale můj BIOS tuto možnost nenabízí.
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________
Teď mám stejně novou desku, XP jsem zrušil (již dlouho nepotřebné), udělal novou instalačku Vist UE x86 a hodím na druhý HDD Vista UE x64 pouze jako záložní OS, ze kterého bych ""opravil" ten x86 (obnovením diskového obrazu Acronisem).

Odpověď s citací