Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: VLC player a streamování

Standardní VLC player a streamování

Ahoj, snažím se doma rozjet streamování z Tv tuneru. Použil jsem program VLC player (který by to měl umět - jak server, tak klient). Na jednom počítači spustím VLC dám open capture device a nastavím jako zdroj dat (video i zvuk) TV tuner. Na záložce síť nastavím svojí IP a port 1234. Na druhém kompu zvolím ve VLC open network stream a nastavím IP "serveru" a port 1234. A nejede to Asi někde na něco zapomínám, ale netuším na co
    Jinak síť mi chodí bez problému a VLC komunikaci jsem ve firewallu nechal povolit. Na obouch kompech běží WXP PRO SP2 a CPU jsou C2Q6600 a PD945, takže ve výkonu asi problém nebude. Kopněte prosím do mě někdo, ať se mi to tady hne

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: VLC player a streamování

Co skusit preluskat tu a pozriet sa na Marty-ho link ?
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Ahoj, snažím se doma rozjet streamování z Tv tuneru. Použil jsem program VLC player (který by to měl umět - jak server, tak klient). Na jednom počítači spustím VLC dám open capture device a nastavím jako zdroj dat (video i zvuk) TV tuner. Na záložce síť nastavím svojí IP a port 1234. Na druhém kompu zvolím ve VLC open network stream a nastavím IP "serveru" a port 1234. A nejede to Asi někde na něco zapomínám, ale netuším na co
    Jinak síť mi chodí bez problému a VLC komunikaci jsem ve firewallu nechal povolit. Na obouch kompech běží WXP PRO SP2 a CPU jsou C2Q6600 a PD945, takže ve výkonu asi problém nebude. Kopněte prosím do mě někdo, ať se mi to tady hne

1) pouzij HTTP streaming a nevyplnuj IP
    2) pote, co zacnes "streamovat" pockej chvili a sleduj VLC player, zda naskoci v leve dolni casti cas (tipuji ze je to cas od spusteni celeho systemu, pac jina varianta nedava smysl).
    3) lokalne spust druhe VLC a zkus se pripojit na 127.0.0.1:1234
    4) pokud projde 3), zkus to same po siti z druheho PC, ale zadej jiz skutecnou IP adresu

pokud funguje 3) a nefunguje 4), tak je problem ve firewallu / siti

Nastaveni streamovani jak to delam ja (jsem v praci, takze neber v potaz zarizeni, ktere "zachytavam")

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Zaroven pridam jeste jeden dotaz, zda nekdo nevi

- pokud nastavim VLC "server" rucne, tzn. vyberu zarizeni (USB TV karta) rucne v dialogu a zapnu streamovani, tak vse jede jak ma (zvuk i obraz)

- pokud spustim VLC "server" davkou pres .BAT soubor s parametry, ktere vidim v konfiguracnim radku pri vybirani stream zarizeni (jedna se o dshow-adev a dshow-vdev), tak jede obraz, ale nejede zvuk. Zkousel jsem i nejaky beta build verze 0.9 a tam se mi pro zmenu nedari rozjet streamovani cehokoliv vubec...

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Jimmy, díky moc Fungluje tooo

jsem rad ze jsem pomohl a diky za K+...ted by treba jeste nekdo mohl pomoci me

Ještě bych potřeboval poradit jak nastavit kanál, který chci sledovat. Když v pokr. nastavení dám TV tuner channel na číslo např. 3 kde mám na tuneru naladěnou NOVU tak mi to vysílá jenom zrnění

Edit: tak už to mám do toho kanálu se píše přímo frekvence, ta které ten tuner např. NOVU chytá
    Naposledy upravil Patrez; 12.05.2008 v 20:19.

ja to resim tak, ze spustim aplikaci na sledovani TV (zatim jedu bohuzel pres analog), vyberu si pozadovany kanal, vypnu aplikaci a zapnu VLC. Zadne frekvence pak jiz nikde nenastavuji

Ještě by se mi šiknulo, jak udělat, aby na kompu, ze kterého streamuju nebyl slyšet zvuk Je to celkem otravný, když poslouchám muziku a streamuju pro bráchu na síť TV a na mým kompu to hraje všechno dohromady Blbnu s tím tady celý večer a nevím co s tím

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Ještě by se mi šiknulo, jak udělat, aby na kompu, ze kterého streamuju nebyl slyšet zvuk Je to celkem otravný, když poslouchám muziku a streamuju pro bráchu na síť TV a na mým kompu to hraje všechno dohromady Blbnu s tím tady celý večer a nevím co s tím
    play localy mas odskrtnuto? pokud mas TV kartu pripojenou pres line vstup, tak co stlumit ten?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 7.12
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 07.01.2008, 18:35
  2. ATI Catalyst™ 7.11
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 19.12.2007, 15:54
  3. Adresy TV stanic pro VLC player
    Založil idoktor v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 09.01.2005, 12:44
  4. girder & media player classic (nelze ovladat mpc)
    Založil Jey v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 17.05.2004, 12:47
  5. Official DivX Player 2.1 Out - New ATI Hardware Support !
    Založil Spajdr v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.04.2003, 02:08

Pravidla přispívání