Citace Původně odeslal Axel_X Zobrazit příspěvek
Divejte se. Kdyz ja neco nakoupim od dodavatele a ten pise ze vse je nove a podle popisu ale ma nakonci napsanou vetu pojednavajici o finalnim nakupu a nemoznosti vraceni penez a zbozi ci vymeny tak co mam delat. Navic kdyz se jedna o vady skryte ktere nevidim nebo vady nakupujicim domyslene.
Ale toto je ciste tvuj problem, ktery konecneho spotrebitele absolutne nezajima. Pokud si objednam v CZC notas, je mi sum a fuk jestli ho maji od lokalniho distributora, nemeckeho zastoupeni nebo od pana Chuyena z Hong Kongu. Muj vztah bude s CZC a pokud bude nefunkcni mechanika, ulomeny pant nebo chybet HDD vratim to CZC a oni nesou zodpovednost za vyrobek, ktery prodali a plati to i na vady skryte.

Ja mam taky na strance o me napsano ze nenesu za nic zodpovednost a taky provadim soukromy finalni prodej s tim ze veskera zaruka a cokoliv dalsiho pada na vyrobce nikoliv na me. toto tam mam jasne a zretelne...
Tohle je absolutni nesmysl. Nejenze to odporuje pravidlum aukra, ale predevsim obcanskemu zakoniku. Do svych podminek si muzes napsat co chces, ale pokud jsou v rozporu se zakonem jsou neplatne. Takhle by chtel podnikat kazdy, bude kseftovat, brat provizi za preprodej a nenest odpovednost.

Ja nejsem podnikatel ani nic podobneho. Prodavam soukrome a neni to velke mnozstvi ani naporad. Navic kdyz si kazdy muze vytvorit libovolne podminyk v Americe, proc bych ja nemohl tady, jsme prece demokraticky stat.... Ja jsem takova prodlouzena ruka Ameriky proto nasazuji pravidla stejne za jake kupuji ja...
To mas bohuzel smulu, protoze nelze aplikovat zakony a podminky v USA na situaci v CR. Podnikatel ani zivnostnik byt nemusis, v momente kdy mas jakekoli dalsi prijmy, ktere nejsou jinde zdaneny, jsi povinen tyto priznat a uhradit z nich dan viz D_a_v_i_duv post.