Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: jak zjistit WEP klíč z OVISLINKU WL-5460??

Standardní jak zjistit WEP klíč z OVISLINKU WL-5460??

Ahoj.

jde nějakým způsobem zjistit, jaký používá přístroj 64-bit WEP klíč k wifi síti kámoše, ke kterýmu jsem připojen. K mýmu zařízení mám úplný právo...... Jde z toho OvisLinku nějak dostat ten klíč?
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Standardní Re: jak zjistit WEP klíč z OVISLINKU WL-5460??

Dá se buď pomocí sériové konzole, nebo firmwaru, který umožnuje dostat se do toho Ovise na příkazovou řádku (SSH, Telnet).
    Pak už jen stačí dumpnout obsah flash paměti s nastavením příkazem "flash all" a vypíše se seznam proměnných včetně jejich obsahu.

Jedodnušší variantou ale bude použít notebook s WiFinou, nachytat několik tisíc paketů (100k vetšinou stačí) a klíč lousknout.
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

google: wep key brute force

tak bych byl rád, za trošku konkrétnější postup, jak to tedy z toho Ovise dostat........

jinak notebook s wifi kartou mám, konkrétněji: TP-link extended Range, model TL-WN510G.
    ale to asi nebude ta nejlepší karta na to,že?
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Junior Member Avatar uživatele beavel
    Věk
    38
    Vliv
    263

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    google: wep key brute force
    jo. asi 100 dni na 1GHz
    DUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHA
    duhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduha
    D
    UHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHA

Citace Původně odeslal ukr Zobrazit příspěvek
    tak bych byl rád, za trošku konkrétnější postup, jak to tedy z toho Ovise dostat........

jinak notebook s wifi kartou mám, konkrétněji: TP-link extended Range, model TL-WN510G.
    ale to asi nebude ta nejlepší karta na to,že?
    Sériová konzole je vlastně TTL převodník, který se připojí na 4 piny na plošňáku, po rozdělání toho Ovise. Popis, "jak na to" s tím převodníkem najdeš třeba tady.

Jinak ta karta, kterou máš se na dekódování WEP klíče opravdu použít nedá. Základem úspěchu jsou chipsety Atheros, Orinoco, Prism, atd.
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Proč tak složitě?
    Většina routerů dovoluje zálohovat nastavení i přes webové rozhraní. U mne je to například Tools/Backup Router Configuration.
    Uložím konfiguraci na disk a hexa editorem do minuty klíč v tomto souboru najdu.

Citace Původně odeslal jankop Zobrazit příspěvek
    Proč tak složitě?
    Většina routerů dovoluje zálohovat nastavení i přes webové rozhraní. U mne je to například Tools/Backup Router Configuration.
    Uložím konfiguraci na disk a hexa editorem do minuty klíč v tomto souboru najdu.
    Jaký řetězec v tom HEXu hledáš?

EDIT: Co vím, tak tenhle "dump" přes webový rozhranní je komprimovaný - tj. nedá se v něm číst jako přímo ve flashce.
    Naposledy upravil IntEx; 06.05.2008 v 20:33.

Můj backup je v bináru a většina byte má hodnotu nula. Těch pár znaků se hledá snadno.

A stačí udělat backup, klíč změnit na známou hodnotu a udělat backup znovu. Je více jak pravděpodobné, že původní klíč bude v místě nového.
    Naposledy upravil jankop; 06.05.2008 v 20:48.

Citace Původně odeslal jankop Zobrazit příspěvek
    Můj backup je v bináru a většina byte má hodnotu nula. Těch pár znaků se hledá snadno.

A stačí udělat backup, klíč změnit na známou hodnotu a udělat backup znovu. Je více jak pravděpodobné, že původní klíč bude v místě nového.
    To máš sice možná pravdu, ale "ukr"ovi to v tuhle chvíli nepomůže...

Tomu nerozumím. Dal jsem jasný a stručný návod. Proč by mu to nepomohlo?

Tak jsem to právě zkusil a puvodní tvar klíče jsem z té zálohy nedostal. Sice dokážu vysledovat, co se změnilo, ale klíč tak čitelný není.

Já to zkoušel už včera a naprosto bez problémů. Promněné jsou v nekomprimovaném tvaru. Ovšem nemám Ovise.

Co je to za zařízení?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nasdileni netu mezi LAN a WiFi na WL 5460
    Založil NorMack v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 03.01.2010, 00:11

Pravidla přispívání