Ten Citrix je zajimavej, ale pro moje uvahy imo kanon na vrabce (je zajimave videt, jak se to da resit v profi - mozna to zkusim navrhnout do prace).
Ohledne HW mam celkem presnou predstavu, EP35-DS3R, 2/4jadro, 8GB RAM (na ceste). Pojede na tom Win2008 Srv, Oracle 10, Apache, MySQL, PHP,... Puvodni idea byla mit lehci stanici a narocnejsi veci delat pres remote desktop. Po baraku mam natahany Gbit v metalice. Jenze napr. manzelka casto potrebuje na net, neco v Office, nebo zaparit hry a na tohle server neni stavenej (myslim tim hry, navic se mi nelibi predstava mit porad zapraseny system). Moje pokusy s VirtualPC dopadly vyborne a nez se starat neustale o problemy a udrzbu HW 3 PC, napadl me prave tenky klient.
V Linuxu to je asi vyreseno dobre (pred lety jsem s tim trochu delal), ale zase bych to musel komplikovat Wine, nebo nejak...
XEN mi zatim nic nerika - pohledam...
Myslenka jednoho serveru se mi libi cim dal vic, jedna UPS, jedno diskove pole, jedna masina na starost, kdyz se podela virtualni Win98, spustim novou instanci... A hlavne zadny zdroj hluku v pokoji.