Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Ultratenký klient a Virtual OS

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Standardní Re: Ultratenký klient a Virtual OS

Pokud bys potreboval jen neco na browseni, stahnuti posty --> bohate staci linux. Takze na serveru zvirtualizovat par stroju pomoci XEN (ktery na am2 athlonech X2, phenomech a nekterych c2d umi i windows) a na klientech bootovat pres pxe a pak se pripojit na vzdaleny X server bezici pod XEN. Popravde receno jeste to nemam vyzkousene, ale premyslim o necem podobnem a tohle by melo fungovat.

Standardní Re: Ultratenký klient a Virtual OS

Ten Citrix je zajimavej, ale pro moje uvahy imo kanon na vrabce (je zajimave videt, jak se to da resit v profi - mozna to zkusim navrhnout do prace).

Ohledne HW mam celkem presnou predstavu, EP35-DS3R, 2/4jadro, 8GB RAM (na ceste). Pojede na tom Win2008 Srv, Oracle 10, Apache, MySQL, PHP,... Puvodni idea byla mit lehci stanici a narocnejsi veci delat pres remote desktop. Po baraku mam natahany Gbit v metalice. Jenze napr. manzelka casto potrebuje na net, neco v Office, nebo zaparit hry a na tohle server neni stavenej (myslim tim hry, navic se mi nelibi predstava mit porad zapraseny system). Moje pokusy s VirtualPC dopadly vyborne a nez se starat neustale o problemy a udrzbu HW 3 PC, napadl me prave tenky klient.

V Linuxu to je asi vyreseno dobre (pred lety jsem s tim trochu delal), ale zase bych to musel komplikovat Wine, nebo nejak...

XEN mi zatim nic nerika - pohledam...

Myslenka jednoho serveru se mi libi cim dal vic, jedna UPS, jedno diskove pole, jedna masina na starost, kdyz se podela virtualni Win98, spustim novou instanci... A hlavne zadny zdroj hluku v pokoji.
    Naposledy upravil Aigor; 06.05.2008 v 08:19.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  2. MS Virtual PC 2007 a Kubuntu
    Založil SonnY v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 14.08.2007, 18:20
  3. Mandrake 10
    Založil jama v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 57
    Poslední příspěvek: 06.01.2005, 16:36
  4. MS Virtual PC-edit:soft router/firewall?
    Založil jaro.jaro v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 02.11.2004, 13:26

Pravidla přispívání