Jj, dej pak vedet, taky o nejake Prodigy uvazuju. Ale asi spis HD2.
Jj, dej pak vedet, taky o nejake Prodigy uvazuju. Ale asi spis HD2.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Já rozhodně, až budu mít prachy, koupím Prodigy. Přece jen občas něco hraju...
A vezmu k tomu nejspíš http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1581
přijde mi to jako rozumná kombinace..
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
urcite se to pokusim porovnat, sice se jeste nechystam ji koupit, ale tak do 14 dni by to mohlo byt
doufam, ze ovladace se nebudou mlatit ( creative vs audiotrak) a bude pci vs pci chodit jako ta integr. vs. pci.. abych to moh jen prepnout (popripade zakazat tu jednu) we widlich a nemusel predelavat
to s tim preposilanim zni logicky, otazka je jak se budou lidove snaset RTek a M-Audio..
i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W
Chvilu jsem mel dohromady Xfi XtremeMusic a Audiophila a jelo to v pohode.
EDIT
2UFO: Ano, jde to. Napichnul jsem Realtek pres analog in do Audiophila a ted muzu hrat hudbu i zvuky najednouPres digital se mi to nepovedlo rozjet, nevim, na ktere strane je chyba - ale nemam zadny signal.
Naposledy upravil Anduril; 30.04.2008 v 17:12.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Blbý, jelikož jsem laik tak ani nevím zda to přes ten digitál jde a pokud ano jaké jsou tam omezení. Předpokládám že je třeba nastavit vstupní a výstupní zařízení co se týče např. shodného vzorkování, pak je také otázka zda je možné příjmat např. na digital in zvuk v určité frekvenci např. 48kHz (zda je nutné mít nastavenou určitou fixní frekvenci či nikoliv) a nakonec ho přimíchat do výstupu který bude s největší pravděpodobností 44,1kHz, nevím jestli kecám blbosti tak mě opravte.
Absolutně netuším jak toto funguje, zatím jsem vždy používal pouze analog kodek, ale moje vize je, že do novýho kompu plánuju nějakou solidnější zvukovku a k současným M-Audio DX4 které mám pouze na nenáročný poslech a základní ozvučení kompu přibyde nějaký solidnější headamp a sluchátka. Je to samozřejmě zatím ve stádiu úvah, ale jedno vím jistě nechci žádné další krabice na stole, takže se naskýtá otázka zda volit univerzálnější zvukovku např. Prelude X-Fi či to nějakým způsobem pořešit přes ten digitál z kodeku (většina slušnějších MoBo už dnes tenhle výstup má) a nebýt tedy omezen ve výběru. EAX samozřejmě není priorita, pouze základní a bezchybná funkčnost což ale bohužel některé ZK (např. EMU 1212) beze zbytku nesplňují.
Přes ten analog to není žádná výhra, může to chytat ruchy a šum od toho kodekua to je přesně to co nepotřebujeme.
Každopádně díky za informaci a zkoušku, jelikož to pro mě není momentálně aktuální tak jsem se ani nikde nesnažil o tomto najít nějaké informace, pouze jsem zneužil situace
a bezmyšlenkovitě to tu tak plácnul.
![]()
![]()
![]()
![]()
Naposledy upravil UFo; 30.04.2008 v 17:47.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Jako solidni karta se jevil Auzentech...pro hry, na jakekoliv karte bez pokrocilych EAX budou softwarove mixy znit trosku plechove, jen u EMU karet to nepozoruji. Auzentech se specifikacemi pokrocilych EAX a celkem slusneho osazeni, by mel imho byt dostatecne univerzalni. Pro toho kdo nevyzadoval napr. automaticke prepinani samplovacek 44/48 toto EMU napriklad umi, ale jen nejblizsi 2 na dalsi je treba prepinat manualne, je EMU stabilni a dobra volba. Kdo pozaduje stereo s kompletnim prepinanim sample ratu tak ESI ovsem nemuzu zarucit kompatibilitu ve hrach, protoze nemam ozkouseno. Jinak EMU neni ve hrach ani plechova a ani pomala, omezuje pouze pri prepinani na highres a zpet(prehravani nebo tvorba napr. 96/24), coz pro mne zatim nikdy nebylo omezeni a je vyresitelne 3mi kliknutimi. Ale Auzentech by mel byt vicekanalova drazsi, zato univerzalni karta jak pro posluchace, tak pro gamery a filmare.
Naposledy upravil uberguru; 30.04.2008 v 19:10.
Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.
Akorat, jestli myslis Prelude, tak tam je asi trochu problem s cenou, vzhledem k tomu, ze autor dotazu chce investovat +/- 3000,- Jinak je to samozrejme idealni reseni, pokud chci hrat i poslouchat.
Zadani, ktere autor pozaduje ma podle mne bohuzel nejnizsi kompromisni reseni zde a je mozna levnejsi nez postupne koupit a prodat 3karty a nic.
Jen tak ciste ze zvedavosti.. Proc se Ti treba zda Audiotrak Prodigy HiFi jako nevhodne reseni?
Je zvykly na EAX a jeho podobu coz je jeden bod co Prelude splnuje. Druhy bod je poslech hudby ve vyssi kvalite nez na xfi u prelude ma zarucene 2body ze tri na jistotu 3bod je samozrejme cena. U Audiotraku sem presvedcen o kulturnim poslechu, ale bude "dle mne" kulhat ve hrach, ja si karet poslechl dost a zatim kazda krom, (creativu vcetne EMU)byla ve hrach s lehce halovym a plechovym pridechem - diky softwarovemu mixu. Obe karty splnuji 2body ze tri, ale je otazka co si autor vybere, jestli dosetri nebo se uskrovni v pozadavcich na funkce. To, ale musi vedet sam.
Jinak jeste doplnim, ze audiotraky sem mel radsi nez m-audio, ale NA poslech.
S tímto naprosto spouhlasím, samozřejmě záleží na dotyčném, jeho finanční situaci a ochotě si ne zrovna málo připlatit. Z hlediska morální životnosti ZK se určitě jedná o vcelku rozumnou investici.Původně odeslal uberguru
OT: Vím že na tomto fóru jsou vesměs pozitivní reakce, a už se to tu v minulosti probíralo, ale bohužel např. na www.electrozone.cz (hledat se mi to vážně nechce), kde jsem byl tenkrát nakonec jedním člověkem odkázán se objevovaly i dosti negativní zkušenosti právě v souvislosti se základním ozvučením některých her. Jak se zdá určité problémy se tedy vyskytujou. Samozřejmě chápu že tyto karty si kupuje sorta lidí pro které hry rozhodně nejsou priorita, často spíše okrajová záležitost, ne každý se tedy s tímto problémem musí setkat.
2 uberguru: Náhodou s tím propojením 2 ZK digitálem co jsem tu čistě hypoteticky nadhodil zkušenost nemáš? Jestli to tedy není úplná blbost. Přece jenom pro člověka který dejme tomu hry příliš nehraje a stačil by mu i čistě SW EAX se naskýtají i jiné volby než X-Fi Prelude. Ať už je to EMU 1212, Esi@Juli, Onkyo Wavio SE-200 PCI atd.
Naposledy upravil UFo; 30.04.2008 v 20:13.
bohužel konkrétní zkušenost nemám, ale měla by to být jen otázka nastavení mixu karty, je-li na nich IN-OUT SPDIF a neměl by to být problém, jestliže se nejedná o ochranu DRM či jak se to zove. U EMU1212 a 1820M nechválím, ale prostě sem u mých 3-5ti her za rok nikdy problém nezaznamenal. Na EZONE bych čekal spíš řešení problémů s latencí a s přepínáním samplovaček atd., ale to se týká více karet z profiranku)))).
no tak samo ze sem se na prelude dival a slintal, otazka je, za kolik by se dala dneska sehnat treba z nemecka... vim, ze ji zillator nedavno kupoval z dojčlandu
ted jsi me uplne nahlodal, rikal sem si, ze casem prelude koupim.... a s vyhledem do budoucnosti (lepsi sluchatka a repro) je to pro me asi opravdu nejlepsi reseni..![]()
asi si vzpomenu ve kterym shopu na me byli nekdy ZLÍa oplatim jim to, ze si koupim tu Prodigy a vyzkousim.. pokud se nebude libit, vratim a koupim auzentech, pokud bude k mani za rozumnou cenu umerne k vykonu... a pokud budu spokojenej, no tak jim holt udelam kseft xD co uz
Naposledy upravil jenicek321; 30.04.2008 v 21:42. Důvod: ta gramatika
i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W
Je to jen o prioritach, ja sem sam pronakupoval a prozkousel, kde co a vetsinou se mi nakonec vzdy vyplatilo, koupit to na co sem puvodne nechtel mit.)))) A na tech nizsich modelech sem prodelal.)))) Pripad zapujceni na 14dnu...toto ovsem resi i kdyz nejsem primym zastancem.
no asi to ani nebude potreba, na tnttrade maji auzentech za 4700... coz je velice dobra cena a od mych 3500 co jsem chtel max vrazit se to uz moc nelisi... (ja mel porad pocit, ze se jeste prodava za 6000,- )
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/viwpgr/auzentech
tak chlapi omlouvam se, ale tu Prodigy asi s X-Fi gamer neporovnam... nasetrim na přeluda a muzu porovnat laicky lowend x-fi s highenddik za rady, karma vas opet nemine
EDIT : poprosil bych jeste Zillatora, az se tady objevi, jen o male vyjadreni, jak je spokojen po delsim uzivani... (nebo kohokoliv jineho, kdo ji ma), diky
Naposledy upravil jenicek321; 01.05.2008 v 10:41.
Jojo kartičky nám už slevnili.Doufám že i ty se pochlubíš s dojmy, přece jenom tahle karta určitě není až tak rozšířená a každý info se hodí.
V poslednich letech si kdekdo kopne do temer monopolistickeho Creative. Nedavna valka s Danielem Kawakami
tomu jen prispela. Na druhe strane Creative se usty C.E.O !!! omluvil Danielovi a snazi se smazat pachut "bussines" karet umyslne zneschopnenymi vlastnosti driveru. 19.5 uvidime, drivery (uz odmcene) maji vyjit, Auzentech tyto drivery pouziva, tudiz mudel stahnout download svych driveru az do 19.5.
Ale k veci - Audiotrak (ESI) je firma s poloprofi kartami cenena pro dobry zvuk a vynikajici drivery.
V porovnani s nejvyssi radou X-Fi (cenove shodna s Auzentech X-Fi) a E-MU 0404 USB (oproti stejne drahym Audiotrak kartam) tech rozdilu moc neni. Audiotrak prehraje mimo WDM, ASIO 2, DirectX 3D(omezene) i GSIF, coz ostatni karty neumi a potrebujeme emulaci.
O prevod A/D i D/A se staraji dva kodeky Wolfson WM8776.Prevodnik dosahuje odstupu signal/sum az 108dB, dynamicky rozsah je taktez 108dB. Obvod je vybaven pouze nesymetrickymi vystupy a to ma minimalne X-Fi Elite Pro i vsechny E-MU karty lepe vyreseno. Kazdy z obvodu obsluhuje jeden stereofonni vystup.Vyrobce uvadi nulovou vystupni impedanci, ale je to 20ohmu( je vhodny pro buzeni sluchatek).Druhy stereo vystup ma vystupni impedanci 40ohmu.Jsou prepinatelne softwarove.
A/D prevodnik dosahuje odstup signal/sum az 102dB, dynamicky rozsah je i zde shodny, obvod je vybaven automatickym rizenim vstupni urovne. Uroven signalu je diky tomu udrzovana na stale optimalni hodnote vyuzivajici bitovou hloubku prevodniku. Primo na karte je-rele Takamisawa A5W-K. Operacni zesilovace NJM4580 (X-Fi i E-Mu ma operacni zesilovace NJM2068, tyto OZ jsou lepsi nez JNM4580). Napajeni OZ zajistuji linearni stabilizatory 78/7909 NM. O rizeni karty se stara DSP VIA ENVY24HT-S.
Opet v porovnani s X-Fi nejvyssi rady - je to proste lepe vybavena.(to plati JEN pro verzi Elite Pro).
V softwarovem vybaveni si nelze nevsimnou funkce WIRE, diky niz si tuto kartu zamiluji tvurci hudby, posluchacum je to jedno.
X-Fi ma oproti zminenym kartam velkou nevyhodu diky grafickemu zpracovani ovladacu a softwaru, je to proste prilis detske. To uz neplati pro E-MU, kde jsou profesiolnalne zpracovany panely ovladani.
A jeste jednu elitni funkci ma E-MU - hardwarove patchovani efektu primo jako send efekty. Neznam zadnou jinou kartu teto cenove kategorie, ktera by mela napr. reverb z dilny Lexicons, tak jako karty E-MU.
Nevim nic o tom, jestli ma Auzentech karta symetricke vstupy (no jiste ze nema), X-Fi vsak ano, symetricky vstup je velmi odolny proti indukovani souhlasneho ruseni a kvuli tomu se symetricke propojeni pouziva v profesionalni praxi.
Auzentech X-Fi je velmi ciste vyrobenou kartou s tantalovymi kondenzatory - pritomnost koax. a opt. S_PDIF In a Out musim vzhledem k cene k X-Fi Elite Pro odmitnou, ta je ma taky. Navic pritomnost externiho break outu je spise prinosem (u E-MU karty rovnez, ovsem financni rozdil je podstatny).Vymenitelne OPAMPy pro stereo jsou milou pozornosti, lze to ovsem realizovat i u X-Fi.
E-MU USB ma tech funkci jeste vice, Microphone Pream + 48 V Phantom Power, Analog Line Outputs (ADAT Consumer/Profess., HiZ Line Input, AES/EBU or S/PDIF format (8 kanalu na 1 Out, oproti S_PDIF vsech ostatnich zminovanych znacek - proto prehrajete jen stereo PCM nebo Ac3, DTS compr. U E-MU prehrajete vse).
Nekdo z Vas psal o podpore EAX na E-MU kartach. Je mi lito, ani v originalnim bezne nedostupnem manualu neni potvrzeno o EAX nic (spise je tam uvedeno, ze karta nepodporuje bezne standardy firmy Creative). Ve hrach s MIDI, PCM modulaci a v posledni dobe 5.1 Dolby Digital (Ubisoft napr), to ovsem nemusi byt patrne.
Unreal Tounament si na E-MU zahrajete bez podpory 3D zvuku....a pomaleji.
Audiotrak umi EAX 1 + 2, vice Creative neuvolnilo k uziti tretim stranam, snad A3D muze trochu napomoci (je to jen verze 1.0, dalsi vyvoj koupilo i s firmou Creative).
Musel jsem porovnat Auzentech X-Fi s nejvyssi nabidkou X-Fi Elite Pro z jednoducheho duvodu. Po doplneni pridavnym panelem Auzentechu stale nemame jeste analogicke vstupy a vystupy, bez ohledu na nemoznost rucni editace cehokoliv (jen pres software) a jsme s cenou vysoko nad soucasnou cenou X-Fi Elite Pro.
Karty X-Fi Elite Pro, E-MU 0404 vlastnim, stejne jako Esi @Juli a Audiotrak Prodigy. Porovnaval jsem oproti referencni RME HDSP AES-32.(Na jednom PC bezi spolecne jen Elite a E-MU 0404 USB).
*Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
---------------
DAW studio
shapet: vyčerpávající post, dobrý, ale jaký karty tam teda srovnáváš? Trochu se v tom ztrácím.
Uz jsem se tu objevil, takze napisu ty uzivatelske postrehy.
1) Auzentech pouziva upravene ovladace Creative, takze kdo je zvykly na X-fi a uzivatelske rozhrani jejich driveru, ten se neztrati. Nevyhodou je, ze pri jakemkoliv updatovani ceka uzivatele cca 150MB download.
2) Nevim, jak to ted bude s Creativem, kdyz se tak moc hodlaji polepsit (osobne jsem vuci tomuhle totalne skepticky), kazdopadne Auzentech se celkem cini a pravidelne opravuje ruzne bugy, dokonce se snazi implementovat i ruzne navrhy uzivatelu.
3) Ve hrach je samozrejme karta vyborna, co se tyce Alchemy pod Vistou, tak tam mam smisene pocity, takze bych spis pocital s novymi OpenAl tituly.
4) Troufam si tvrdit, ze karta se hodi i pro relativne seriozni poslech hudby, na moji sestave (Prelude -> Corda Arietta -> Sennheiser HD600) zni fakt dobre, jsem spokojeny. Vymena opampu je prijemny bonus pro netopyry a pripadne "zvukove brusice", kteri chteji ze svych komponentu vymacknout maximum.
5) Neduhem jsou rozhodne jeste stale ovladace pro Vistu, nesmime zapomenout, ze zakladem je creativacky hnuj a muj odhad je, ze 95% problemu, ktere podpora Auzentechu resi, se tyka Visty.
6) Pro me osobne je vyhodou i slibovana podpora DTS enkodovani a funkcnich driveru pro linux, i kdyz ty az za hodne dlouho, mirnym zklamanim bylo posunuti terminu prave DTS driveru z 1. ctvrtleti '08 na 2. Na druhou stranu jsem stejne nevydrzel napeti situace a po marnem zapoleni s Vistou se vratil k XPckum a jsem ted spokojeny.
Pokud jsem na neco zapomnel, nebo mas jakekoliv otazky, tak nevahej a ptej se![]()
Stipendium peccati mors est
Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas
Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!
ja jen velmi kratce, je pozde.
Creative vydalo beta drivery pro Vistu v dobe, kdy zadna jina firma zvukove drivery nenabidla. Ja to nechci omlouvat, ale M-Audio nema drivery pro Vistu dodnes i pro mnohem drazssi kousky, beta drivery jsou jeste horsi nez ma Creat.
Na Viste nedelam od zvuku nic, proste to nejde. To radeji prejdu v vedlejsimu stroji s Pro Tools a to se nema rado s nicim.
Byla to jen reakce na velmi dobre zpracovany hardware (E-MU, X-Fi Elite Pro a Auzentech), v obou posledne jmenovanych se supackym softwarem. Ten na WIN XP jakz takz chodi, VISTA je mu asi zapovezena. Navic po tom pr..seru s Danielem Kawakami bude Creative hledet dohnat ztraty, o chipu X-Fi software si stebetaji uz i vrabci. Cilova skupina - bezny user, bez velkych naroku. Pro mne to neni problem, event.par(slovy dve) hry si zahraju i na USB SoudBlasteru. Mozna se blyska na casy prave Auzentechu, pokud to stihne vyrabet v takovych poctech. Creative ted zivi vice mp3 a WebTV a headsety, nez zvuk. Je to ovsem posledni velka firma se spec. na herni komunitu, budu opatrny v soudech. Pockam do avizovaneho 19.5., kdysi jsem v Kalifornii u Cr. byl a vim, kolik lidi se kolem toho mota.
DST connect drivery uz jsou, ovsem bez Flexnetu nainstalovat nejdou, to si hlida hlavne Macrovision a digit.podpis. (Proto musel Daniel_K zlomit kod patchem u DDL).
A koncim, rikal jsem kratce![]()
jinak se mi VELMI libi tato karta s ojedinelymi parametry a cenou (149 USD TAX).
Na MussikMesse 2008 bylo kolem stanku Infrasonic porad plno.
*Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
---------------
DAW studio
Protoze se tady mockrat objevilo doporuceni ke karte Audiotrak Prodigy, posilam odkaz k ecenzi karty i s merenim z Digit-Life.
http://www.digit-life.com/articles2/...-hd2-gold.html
![]()
---------------
DAW studio
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)