Blbý, jelikož jsem laik tak ani nevím zda to přes ten digitál jde a pokud ano jaké jsou tam omezení. Předpokládám že je třeba nastavit vstupní a výstupní zařízení co se týče např. shodného vzorkování, pak je také otázka zda je možné příjmat např. na digital in zvuk v určité frekvenci např. 48kHz (zda je nutné mít nastavenou určitou fixní frekvenci či nikoliv) a nakonec ho přimíchat do výstupu který bude s největší pravděpodobností 44,1kHz, nevím jestli kecám blbosti tak mě opravte.
Absolutně netuším jak toto funguje, zatím jsem vždy používal pouze analog kodek, ale moje vize je, že do novýho kompu plánuju nějakou solidnější zvukovku a k současným M-Audio DX4 které mám pouze na nenáročný poslech a základní ozvučení kompu přibyde nějaký solidnější headamp a sluchátka. Je to samozřejmě zatím ve stádiu úvah, ale jedno vím jistě nechci žádné další krabice na stole, takže se naskýtá otázka zda volit univerzálnější zvukovku např. Prelude X-Fi či to nějakým způsobem pořešit přes ten digitál z kodeku (většina slušnějších MoBo už dnes tenhle výstup má) a nebýt tedy omezen ve výběru. EAX samozřejmě není priorita, pouze základní a bezchybná funkčnost což ale bohužel některé ZK (např. EMU 1212) beze zbytku nesplňují.
Přes ten analog to není žádná výhra, může to chytat ruchy a šum od toho kodekua to je přesně to co nepotřebujeme.
Každopádně díky za informaci a zkoušku, jelikož to pro mě není momentálně aktuální tak jsem se ani nikde nesnažil o tomto najít nějaké informace, pouze jsem zneužil situace
a bezmyšlenkovitě to tu tak plácnul.
![]()
![]()
![]()
![]()

Odpověď s citací