Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Seasonic S12II-430 výměna za tišší

Standardní Seasonic S12II-430 výměna za tišší

Potřebuju poradit.
    Mám zdroj Seasonic S12II-430 430 W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46713 a přijde mi, že to není až TAK tichý, jak bych si od týhle značky a v týhle cenový kategorii (dal jsem za něj tehdy dva tisíce, což mi přijde dost).
    Zaslech jsem od tý doby, že tohle je nějaká starší řada, že novější jsou tišší atd.
    Mohl by se k tomu někdo vyjádřit? Díky.

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní Re: Seasonic S12II-430 výměna za tišší

S12-2 neni tak tichy jako byly puvodni S12. S12 se jeste delaji a to 550W a 650W verze, ta 650w je ze seasonicu nejtissi. imho je i tissi nez corsair hx, ktery pry obcas trpi na trochu spatnou vystupni kontrolu a tudiz nevyrovnanou hlucnost u jednotlivych kusu...dobry je taky treba novy enermax modu+ a pro+...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Aha, tak jsem si to splet se starším modelem To není moc pozitivní zjištění
    650W už z principu kupovat nebudu, protože bych to absolutně nevyužil. Plus cena..

Enermaxy neznám, tak nevím.
    Koukal jsem na nějakej Zalman. To je vcelku ozkoušená značka, ne? Snad ani nebyl TAK drahej...
    Rozhodně bych tohle ale chtěl změnit za něco řekněme těch 500W. Víc ne.

P.S. Díky za opravu názvu tématu.

Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Aha, tak jsem si to splet se starším modelem To není moc pozitivní zjištění
    650W už z principu kupovat nebudu, protože bych to absolutně nevyužil. Plus cena..

Enermaxy neznám, tak nevím.
    Koukal jsem na nějakej Zalman. To je vcelku ozkoušená značka, ne? Snad ani nebyl TAK drahej...
    Rozhodně bych tohle ale chtěl změnit za něco řekněme těch 500W. Víc ne.

P.S. Díky za opravu názvu tématu.
    zalman je prevleceny fortron epsilon s lepsim fanem a s heatpipes. hlucnosti je na tom +- jako seasonic S12-2, tzn velmi slusny nadprumer, ale "netopyri" to uslysi...takze asi nic pro tebe. rozhodoval bych se mezi corsair hx s tim, ze ho kdyztak vratis kdyby byl hlucny, enermax modu+ anebo ten seasonic 650w, s tvoji sestavou by jel na nejakych 600rpm nebo kolik...v lepsi bedne neslysitelne...

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    zalman je prevleceny fortron epsilon s lepsim fanem a s heatpipes. hlucnosti je na tom +- jako seasonic S12-2, tzn velmi slusny nadprumer, ale "netopyri" to uslysi...takze asi nic pro tebe. rozhodoval bych se mezi corsair hx s tim, ze ho kdyztak vratis kdyby byl hlucny, enermax modu+ anebo ten seasonic 650w, s tvoji sestavou by jel na nejakych 600rpm nebo kolik...v lepsi bedne neslysitelne...
    Hm. Fortron nebrat

Ty Seasonicy jsou dva:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50297
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41892
    Asi máš na mysli ten dražší Skoro čtyři tisíce za zdroj je teda už fakt moc

Ten Corsair a hlučnost je popsaná oficiálně uznaná vada a skutečně pak vyměňujou?

O Enerovi jsem něco napsal tady:
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69599
    Zatím je to trochu neucelené, podle mě asi nejlepší volba v ceně do 1600Kč.

btw: TX650 jsem testoval cirka 2 měsíce zpátky a doteď o něm nenapsal ani čárku. TX750ce se doporučuju vyhnout obloukem, protože je to Sirtec!
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Věk
    42
    Vliv
    282

Hm. Fortron nebrat

Ty Seasonicy jsou dva:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50297
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41892
    Asi máš na mysli ten dražší Skoro čtyři tisíce za zdroj je teda už fakt moc

Ten Corsair a hlučnost je popsaná oficiálně uznaná vada a skutečně pak vyměňujou?
    ano mam na mysli ten drazsi. ne neni to vada (v podstate, zalezi na kusu), myslel jsem to tak, ze bys ho musel vratit do 14 dnu od nakupu jako klasicke vraceni zbozi.

Citace Původně odeslal -HoNY- Zobrazit příspěvek
    O Enerovi jsem něco napsal tady:
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69599
    Zatím je to trochu neucelené, podle mě asi nejlepší volba v ceně do 1600Kč.

btw: TX650 jsem testoval cirka 2 měsíce zpátky a doteď o něm nenapsal ani čárku. TX750ce se doporučuju vyhnout obloukem, protože je to Sirtec!
    To je docela příjemná cena... A 425W je úplně dostačující (jeden disk, jedna mechanika, časem přijde výměna grafiky za 3870 a toť vše).
    Jdu si to pročíst, vypadá to zajímavě!

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

A co treba v puvodnim zdroji vymenit fan treba za noctuu?

To samozřejmě můžu, ale nechci přijít o záruku... Plus si nemyslím, že jakkoli to je jednoduchej úkon, jsem ten správnej člověk na jakýkoli bastlení

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Celá nová řada Enermaxu na mě působí HODNĚ dobře, taky už bylo načase vytvořit nějakou parádu a tohle se jim podařilo.
    To že dělají "normální" verzi a modulární je docela příjemné už vzhledem k cenovému rozdílu (předpokládám že jinak jsou to totožné zdroje) stejně jako odstupňovaná wattáž (akorát se divím, že skončili na 625W a nešli výš).
    Akorát koukám že s dostupností to není slavné (modulární verze), skladem jsem ho našel jenom v e-shopu Alfacompu
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Tak pokud jsem to pochopil správně, MOD řada je pro nadšence nebo fajnšmekry... kteří si určitě počkají

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

v czc je též dostupnej ne? teda jak která verze.
    A proč to dělá?

jj v CzC ho mají. 1666 s DPH. To je fajn cena. Asi ho po výplatě koupím

Vliv
    273

Tak pokud jsem to pochopil správně, MOD řada je pro nadšence nebo fajnšmekry... kteří si určitě počkají
    Docela vtipné, nicméně řada MODU značí MODUlární zdroj (nebo kabeláž?) pro ty, kteří nechtějí mít v bedně kabelchaos nebo pro ty, kterým se to nechce až tak řešit

EDIT: tak v CZC je u všech zdrojů MODE82+ dodací doba "neznámá" a u PRO82+ je skladem jenom 625W verze, ostatní do 2 dnů
    Naposledy upravil meteor; 29.04.2008 v 14:36.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Nevím co znamená modulární, ale po zběžným zkouknutí obrázku a nějakýho hodně stručnýho shrnutí jsem dospěl k závěru, že to je něco jako "gold edition", jak se u některýho zboží dělává. Má to svoje plusy, ale jen pro někoho, a není to potřeba k životu. Asi jen otázka interpretace. Rozhodně se osobně spokojím s levnější variantou

Vliv
    273

Nevím co znamená modulární, ale po zběžným zkouknutí obrázku a nějakýho hodně stručnýho shrnutí jsem dospěl k závěru, že to je něco jako "gold edition", jak se u některýho zboží dělává. Má to svoje plusy, ale jen pro někoho, a není to potřeba k životu. Asi jen otázka interpretace. Rozhodně se osobně spokojím s levnější variantou
    Modulární = skládací, stavebnicový.
    Jde o to, že verze PRO82+ má ze zdroje vedeny napevno VŠECHNY kabely včetně těch, co (třeba) nikdy nepoužiješ. Verze MODU82+ má napevno tuším jenom kabel napájení k desce a PCI-E konektor a ten zbytek kabelů si připojíš podle toho co potřebuješ a zbytek kabelů schováš do krabice. Kapišto?

ó ano
    (čili z mýho pohledu jsou výhody přesně tak jak jsem říkal )

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Seasonic 430 S12 a case
    Založil Husky v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 10.11.2006, 21:36

Pravidla přispívání